Scudo Sports

Yanlış kadro ve sonuçları (menüküs yırtığı)

Scudo
şimdi mantık yürütelim ..adem senin bacak 87 cm uzunluğunda ardanın 97 cm uzunluğunda eğer senin bisiklete arda binse idi sorun yaşamayacak idi sen yaşadın neden bacak uzunluğun kısa ve rahatsızlık bu yüzden olmuştur sürücü hatası olmuş ya da olmamış olabilir ama iki kişinin arasındaki fark bacak uzunluklarından kaynaklanmakta bu da şunu gösteriyor arda uzun bacağa sahip avantajlı 21 inç kullanıyor ama uzun yolda o 21 inç boyu 1.78 olduğu için son derece yoracak onu...

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/539218_10200286568279759_1224414049_n.jpg

@Arda Köse

işte esas mesele o arda bunu deneyleyecek ve göreceksin ne olduğunu çünki sana o kadro büyük ,kadro seni yoracak rampalarda ezecek seni, boyuna göre kadro olursa uzun yollarda rahat edersin zamanla olur o da...

Kudret abi 2. sayfada düzeltip yazdım bacak boyumu görmedin sanırım. 87cm geliyor kalçadan.

Bacak boyu kalçadan ölçülmez. Bacak arasına kitap koy. Kitabın sırtından yere ölç. Bacak boyun o dur.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@cenkduran

teşekkürler, önemli bir bilgi arkadaşlar bende bilmiyordum..

@cenkduran

http://cyclingtr.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/bisiklete-baslarken/i_E7002D00_bacak_2D00_boyu.jpg

Buna bakaraktan ölçtüm bende o vakit 87 yerine 83cm desek doğru mu olur 3-5 cm fark eder her halde.

adem gene 10 cm fark var arda ile ..ardanın boyuda uzun 1.78 senin boy ondan kısa bacağın kısa ona bi şey olmuyorda sana oluyorsa artık sen ver cevabı derim.....

benim boyum 1.74 bacak boyum 83 cm 20" mtb kullanıyorum on numara memnunum 40 bin km yi devirmek üzereyim. cok sukur hiç bi sorun yaşamadım ne 18 ne 16 bi bisiklete 1 dakkalık binmeye bile tahamül edemiyorum 1 günde 160 km yapdım dahada fazlasını yaparım hiç bir sorun yapmadı bana. düz yol ve şehir içi kullanımında eşsiz bir boy olduğunu düşünüyorum.

@Semih çelik

Sürekli kullanıyorsanız vücut alışmıştır artık bacaklar kaslarda gelişmiştir epey elbette.
Ben ayda 4-5 gün sürüyorum taş çatlasa aylık 10-12 saat sürüyorum. Hafta içi çalışıyorum c.tesi mesai. pazar günü de en fazla 50km bilemedin 60km.

Boy Kadro Boyu (cm) Kadro Boyu (inch)
155 - 165 35 - 38 cm 14 - 15 "
165 - 170 38 - 41 cm 15 - 16 "
170 - 175 41 - 43 cm 16 - 17 "
175 - 180 43 - 46 cm 17 - 18 "
180 - 185 46 - 48 cm 18 - 19 "
185 - 190 48 - 53 cm 19 - 21 "
190 - 195 53 - 56 cm 21 - 22 "
195 - 200 56 - 58 cm 22 - 23 "

şu tabloya bayılıyorum.

Şimdi iki arkadaşı karşılaştıralım. Biri 170 boyunda. Biri 180 boyunda. Tabloya göre biri 16 biri 18" kadro kullanacak. Ama 170 boyundaki arkadaşın bacak boyu 180 boyundaki arkadaşla aynı. Ortalamalara göre uzun bacakları var yani.

Şimdi bacak boyuna göre gitti 18" kadroyu aldı. Sele olması gerektiği yerde. 180 boyundaki arkadaşla aynı yani.
Ama gidon olması gerekenden 5cm daha ileride. Ayrıca 3-4cm daha yukarıda. Çünkü 18" kadro geometrisi onu gerektiriyor.

E şimdi bu arkadaş çok daha farklı bir şekilde oturmak zorunda bisiklete. Ağırlık merkezi saçma bir şekilde yukarıda, çünkü kollar yukarıda. Ayrıca gidon çok ileride olduğu için oldukça eğilmesi gerekiyor.

Ya da tam tersini düşünelim. 180 boyundaki arkadaş. Hatta doğrudan babamdan örnek vereyim. Boylarımız 182 - 178. Aynı boy kadro kullanmamız gerekiyor kadro boyu tablosuna göre. Bacak boyu ise babamın çok daha kısa bana göre.
Şimdi babam gitti sadece boyuna bakarak kadro aldı. 18" kadro ile geldi eve. Ama sele çok aşağıda kaldı bisikete göre. Öyle olunca gidon ağırlık merkezine göre çok yukarı gitti.

Hatta şöyle bir örnek vereyim.
İstanbul'dan bir arkadaşım var. Aynı kadroları, aynı boyda kullanıyoruz. Boylarımız 1-2cm farklı birbirinden.
O 110mm boğazı en üstte, ben 140mm boğazı en altta kullanıyorum. Bacak boylarımız tamamen aynı. Sele yüksekliklerimiz yarım cm farklı birbirinden.
Ben onun bisikletine bindiğim zaman rahat edemiyorum, o benim bisikletime bindiği zaman.

Sizce mantıklı mı bu "bacak boyuna" ya da sadece boya bakarak kadro seçimi yapmak?

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Gökhan

Kadro ve bacak uzunluğunun yanı sıra sanırım bisikletlinin vücut yapısı bisiklete uygun mu buda çok önemli oturuş pozisyonu filan.
Bana Sedona 711 18" dağ bisikleti aşırı büyük geliyor ve bisikleti kontrol edemiyorum stabil değil. Fakat başka 18" şehir bisikleti konforlu geliyor.
Demek ki bisikletin yapıları da fark ediyor anladığım kadarıyla.

Arkadaşta Astro 210v dağ bisikleti var 16" olması lazım beden ölçülerime çok uygun bi makina kontorlu v.s süper yani.
Ya da gidon daha kısa 711e oranla belkide ondandır..

Fakat bu 711 hantal kalıyor resmen "ben yolda gitmem eziyet olurum" diyor. Tabi benim farklı bakış açım konuya.

@Gökhan Toros

gökan dostum ulaş dostumun bilgilerine ekleyecek bilgileriniz varmı burada yazılanlar hakkında eksik yönler varmı bunları yazarsanız memnun olurum

kaynak aşağıdaki linkte..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

ulaş dostumun verdiği önemli bilgi...

Çok önemli bir hatırlatma: Tablolar genel vücut ölçülerine göre belirlenmiştir. Kişiden kişiye bacak uzunluğu ve kol uzunluğu değişiklik gösterir. En önemli nokta bacak uzunluğudur. Bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha kısa kalıyorsa küçük kadro tercih etmenizi öneririz. Yada bacaklarınız boyunuzun oranına göre daha uzunsa büyük kadro tercih etmenizi öneririz. Seçiminizin doğru olup olmadığını anlamanın bir de püf noktası vardır. Seleye oturmadan bisikletin üzerine binersiniz ve kadronun üst borusu ile bacak aranıza temas noktasının mesafesine göre seçim yaparsınız. Eğer kadro üst borusu bacak aranıza çok yakınsa kadro size büyük gelmiştir. Eğer bu mesafe fazlaysa kadro size küçük gelmiştir. Mesafe ortalama 3-4 parmak genişliğinde olmalıdır.

Bazen ölçüleriniz tam arada kalır. Yani ne büyüktür ne de küçüktür. O zaman yapılacak bir kaç küçük püf noktası vardır. Selenizi biraz ileriye veya biraz geriye kaydırarak yada gidon boynunu 1 cm veya 2 cm +- değiştirerek bu sorunu giderebilirsiniz. Bu kollarınızın uzun veya kısa olması durumunda da yapılabilir.

Ölçülerin amaçlarından biri de sele borusunun kadroya giren kısmının doğru mesafede olmasıdır. Ölçü size uygun değilse sele borusunu haddinden fazla kaldırmak zorunda kalırsınız bu da bisikletinizin kadrosunun kırılmasına yada çatlamasına sebep olur. Eğer ölçü büyükse sele borusunu aşağıda tutmak zorunda kalırsınız.

@semih çelik

semih dostum
benim boyum 1.76 karbon hibrit scott var bende 10 kilo 320 gram 215 km yi 13. 5 saatte bitirdim ne bel ağrısı oldu ne de başka bi şey 5 senedir bisiklet üstündeyim boyuma göre doğru kadro aldım rampalarda uçuyorum bisiklet asla bana zor gelmiyor .....ulaş admin dostumun verdiği kadro boyları benim içinde doğrudur ..semih düz yol diyorsun 14 km rampa denedinmi kartepe rampasını, o bisiklet ile bi çıkmaya çalış deneyle durumunu,
rahat olacakmı ...evet denemeden asla anlayamazsın

ulaş dostumun kaynak lingi..

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=80109

@semih çelik

bacak ölçme metodu..

http://cyclingtr.com/cfs-filesystemfile.ashx/__key/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/bisiklete-baslarken/i_E7002D00_bacak_2D00_boyu.jpg

d,z agrısı olabilir bel agrısı olabilir , it band , patella , hadi neyse ama menisküs yırtıgı kadro boyundan olmaz , bisiklette bile olmaz kolay kolay , bir travma diz dönmesi falan mı yasadınız.

bir rahatsızlık var ise dogru teşhis ve nedenlerini doğru analiz etmelisiniz bence , tedavi de bu şart.

geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Robert Knepper
Geri