Scudo Sports

Yanlış Kadro Seçimi

Matiz

Daimi Üye
Tepki
303
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar merhaba;

Tam 2 hafta önce mosso marka bir şehir bisikleti aldım. Kadro seçimi konusunda yarım yamalak, internetten edinebildiğim bilgilerle bisikleti almaya gittim, gittiğimde satıcı kadronun bana uygun olduğunu, en büyük kadronun o olduğunu söyledi.

Ancak takıntılı bir insan olduğum için sürekli bakıyorum ediyorum, sanki sorun arıyorum. Bu akşam tur dönüşü yine kafama takıldı, bisikletin kadro boyunu ölçtüm. Sele borusunun altındaki kilitten pedal miline ölçtüğüm zaman 52 cm çıkıyor. Benim boyumsa 1,90 cm. Bacak içi boyum 87. Hesaplama tablolarına bakıyorum ve bu tablolara göre ortaya çıkan sonuç yanlış kadro seçimi yaptığım. Bu durumda ne yapmalıyım? Bisikleti değiştirmem mi gerekir yoksa başka bir çaresi var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Scudo
mossonun off road-trekking modellerindeki kadro ölçüleri, mtb kadro ölçüleri gibimi bilginiz varmı.

Merhaba
Bende Mosso marka şehir bisikleti almayı düşünüyorum. Hatta siparişi verdik. 46 cm kadro istemiştim. Ellerinde yokmuş 51 cm kadro geldi. Boyum 1.73 . Bacak boyu 76 cm. Hesaplamalarda şehir bisikletlerinde 48cm bana uygun olduğu yazıyor. 51 cm alsam sıkıntı yaşarmıyım.

@Heraklia
Bildiğim kadarıyla küçük kadro boyu alırsan çeşitli modifikasyonlarla onu uygun hale getirebiliyorsun fakat daha büyük kadro tercih edersen yada sana satıcı uygun diyip satar o sorun olabiliyor.

Şehir bisikleti için bence kadro ölçüsü boyuna göre ideal gibi yani biraz daha küçük ama çok sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.. Herhangi bir sorun da yaşamadığını söylüyorsun :) Bence rahatla biraz , rüzgarı hisset , müziğini dinle , pedala yüklen ...

• Beğen
Tepkiler: eren cerciz
Benim önceki 46 Carraro Sportive kadrosu çok az büyük geliyordu, yeni 46 Mosso Legarda kadrosu ise biraz küçük geldi, ama rahatsız edici ölçüde değildi ikiside, uzun tura çıkmadığım için de çok hassas davranmıyorum bu konuda.

Legarda kadrosu ise dağ bisikleti ölçülerine bakmanız lazım, 20" veya 50cm ortalaması ile çok az küçük veya büyük MTB kadroları uygun size.

Mossolarda mtb kadrolarini mi dikkate almak gerek?ben kadro demirine bacaklarimin arasına alinca 3-4parmak bosluk kaliyor.bazilari bu yeterli diyor.bazilariysa olcu veriyor.yeterli sele yuksekligiyle olmasi gereken diz pozisyonunu ayarladim ama kadro boyu takıntı oldu

Arkadaslar kadro boyu ayaklar yere basili halde iken bacak rasinlan kadronun ustunde 5cm bosluk kalacak

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
dağ bisikletleri için 4-5 cm, yol bisikletleri için yaklaşık 2 cm boşluk kalabilir. Bisiklet tarzlarına göre kadro boyları, hesaplamaları farklılık gösterebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: 7haiku
Merhaba Hocam.
Kadro sorununu sözdünüz mü acaba?

Ben de yeni bisiklet aldim kadro boyu bana göre uzun cikiyo yani sürüs yaparken aşağı inen pedal dizim kırık degil tam düz basıyor . Bisan paradise s 28 jant 7 vites olan modeldeki bi pay kısmı var orayı kestirirsem tam olur . Kestirmem sorun olurmu . Yada mantiklimı. modele bakip yardımcı olurmusunuz . Tam sele ile bagaj ek yeri arasında pay var . Kaynak yapilmadan kesim

@Nrglmrl Pedal en aşağı durumdayken basabilmek için iyice uzanman gerekmiyorsa sorun değil. Tabanı biraz daha kalın bir ayakkabıyla sürebilirsin. Veya daha kalın pedallara geçip o açığı kapatabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Nrglmrl
@Nrglmrl Bir hırdavatçıdan alacağınız demir eğesi ve gönüllü bir erkek ile denenebilir. Kesime gerek yok. Zaten çok bir pay yok gibi görünüyor. Ama iyi hesaplayın eğer kurtarmayacaksa boşuna bisiklete zarar vermeyin. Önce selenizi daha ince bir sele ile değiştirmenizi tavsiye ederim. Ordan bi 2cm civarı getirisi olur gibi düşünüyorum. Bisikletin üzerinde gelen selenin kayda değer bir yüksekliği var. 150 - 170mm genişlikte daha spor bir sele bakın. Sahibinden.com'daki 686490534 ve 820969506 numaralı ilanları örnek olarak vereyim. Tabi bu seleleri kullanabilmek için şu ürüne de ihtiyacınız olucak. (link) (25.4mm uyumlu ve "kızaklı" başka sele borusu ben türkiyede bulamadım. Beklerim derseniz çinden daha ucuza getirtebilirsiniz.) Belki kızaklı sistem de mesafenin azalmasında etkili olur. Biraz da bisiklet hafiflemiş olur.

Not: Dediğim değişimleri yapmayı düşünürseniz sele borunuzun kalınlığını ölçüp ona göre davranmanızda fayda var belki 25.4 değildir de 27,2 yada 30.8 dir. Eski sistem genelde 25.4 olur diye ben üstteki linki önerdim.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler detaylı bilgilendirme için . 😊 fiatlar biraz yüksek gibi ama bekliyip uygun fiatlara denk gelirsem deniycem o sürecte kalin tabanli ayakkabi giymeye devam ederim 😊

@Nrglmrl sele borusunu değiştirmenize gerek olmayabilir. Fazladan parça önererek gözünüzü korkutmuş olabilirim. Bir bisikletçiye de danışabilirsiniz bu konu hakkında.

Sadece pedala basabilmek yeterli değil. Kadro boyu büyükse gidona uzanırken sıkıntı yaşarsınız ve el kol omuz acısı çekersiniz.

@Anonim @Nrglmrl aslında o konuya da değinmek istiyordum. Bisan paradise modelini yakından gördüm geçen gün tesadüfen. Uzaktan kadın bisikleti gibi görünüyor ama kadrosu yüksek. Uzun boylu insanlar için unisex bir bisiklet.

Şehir bisikleti olduğu için gidona uzanmak sizi çok zorlamaz muhtemelen ama dediğim gibi yüksek bir kadrosu var.

Geri