Scudo Sports

yanlış anlaşılmaya kurban gitmeden...

Furkan Yavuz

Forum Demirbaşı
Tepki
267
Bisiklet
Salcano
arkadaşlar çevremde bayan bisikletçi olmaz diyen maalesef çok fazla inanıyorum ki burada gönlünü bisiklete kaptırmış birçok bayan var. hani derler ya "bu erkek işi" bisiklette bu ayrımın olmadığını gören bayan bisikletçi forumda da var mı acaba ? ? ? yanlış anlaşılmasın sormamdaki gayeyi açıkladım

• Beğen
Tepkiler: Kutay Özdemir
Scudo
Ayrıyeten bisiklet sporu ,tamiri vs için ''erkek işi'' dendiğini ilk sizden duyuyorum...
Tabiiki bayan sporcular da var. Lakin sayıları az...

• Beğen
Tepkiler: 42FY
@kutay özdemir

Emin olun çevremde çok fazla..hatta bunu diyenlerin bir kısmı bayan."ben yorulurum,beni gören ne der,..." tarzı cümleleri çok duyduğum için paylaşmak istedim

Bayanlar biraz kondüsyon korkusundan birazda yanlarında o kadar erkekle dağlara çıkmaktan çekiniyor olabilir. Ama kesinlikle bu bir erkek sporu değildir, ama her kadında bisiklet sürmemeli çünkü araba süren bazı bayanlardan çok çektik onların kafasına eserde bisikletede el atarlarsa yandık. Ama şu yönden düşünelim bayanın araba ile kaza yapıp ortayı dağıtmasından bisikletle kaza yapıp kendini dağıtması daha iyidir:eek: . Her halukarda bayan bisiklet kullanmalı gerek toplum gerek kendileri açısından.

Not: İyi araba kullanan bayanlar üstüne alınmasın :)

• Beğen
Tepkiler: T0LGA
Bir çok kadın önce kendi kafalarında kurdukları yasaklar yüzünden binemiyor. En azından benim tanıdıklarım. Dağda erkeklerle binme meselesinde haklı olabilirsiniz bundan çekiniyor olabirler ama herkes kendi rampasının derdinde olduğu için şimdiye kadar hiç tatsız bir hadise yaşanmadı. Ayrıca tmir erkek işidir demek ayırımcı bir yaklaşımdır bana göre. Ben 2 yıldır turlara katılıyorum gitgide daha çok kadın sporcu görüyorum ve herkese bunu tavsiye ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: binRR
@42FY

Yöresel sanırım:) kadıköy yakası sahilde de özellikle akşam üstü kadın ve erkek bisikletçi sayısı neredeyse eşitleniyor:)

• Beğen
Tepkiler: 42FY
@Bedreddin

Vallahi ısrarla kadın dememe rağmen beni düzeltip kadın değil bayan diyen "bayanlar" da mevcut. :D

@çirkin

Onlara diyecek pek de bir şey yok sanırım. :) Burası Türkiye.

kadın kelimesi bana biraz kaba geldiğinden bayan yazdım. "bayan" anlamı aklıma inanın hiç gelmemişti.
dağlar husunda ben de hak veriyorum şimdiye kadar hiç rahatsız edilmemiş olabilirler ancak edilme ihtimalleri malesef hala çok yüksek.bi erkek arkadaşım geçen hafta bu konuya farklı bi cevap verdi sizlerle paylaşayım. diyor ki: "ben bile sürmek istemiyorum bayanların bir kısmı sürmemekte haklı. basenleri büyütüyor kendimden rahaysız olurum"... biraz saçma ama demek ki bu şekilde düşünenler olabiliyormuş.toplum çok önemli mahallede "puh kadına bak bisiklete binmiş" birileri varsa insan çekinmekte haklı diye düşünüyorum

Geri