Scudo Sports

Yamulan vites kolu düzeltme

ahmtayd

Forum Demirbaşı
Tepki
308
İsim
Ahmet
Bisiklet
Carraro
Arkadaşlar burada ufak bir yamulma var. Nasıl düzeltebilirim zorla diyenler oldu çok aptalca geldi zorlamak. O plastik kılıfın içinde bi vida olmalı diye hatırlıyorum ama plastik kılıf çok sıkı kaldıramadım.
Nasıl düzeltebilirim

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    101,3 KB · Okunma: 106
Scudo

Kauçuk kaplamayı sıyırıp, şurada sıkılan vidayı gevşetip düzeltin. Yanılmıyorsam 4 veya 5 numara alyan gerek. Vidayı tekrar sıkmayı unutmayın...

(Tavsiyem avuç içinizle vura vura düzeltmeniz :ckskc:)

Hatta kimileri vidayıda açmıyor, (eğer kelepçeli değilse) ve hatta boynuz bandını bile sıyırmadan ne tarafa yamuldu ise aksine abanıyor. Hiç bir şeyde olmuyor. Yapmadan önce vidalı mı kelepçelimi bir bakın.

@Boran Selçuk vidalı yamulsa vida yamulur zaten hiç vidalı da görmedim eski sistem falan galiba

@Boran Selçuk
Tiagra kolu hocam.
Eğer vidalı ise vura vura düzeltmek vidanın canını okur. Nasıl anlayabilirim

@Serkan Mıstınoğlu
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Videoda görünce anladım. İtekleyerek düzeltmenin sıkıntısı yokmuş. Teşekkür ederim

@ahmtayd
Boynuz bandını iyice sıyırın. Tiagra kolu montajı hem kelepçeli ve hemde vidalı olabiliyor. 4700 kollar genelde vidalıdır. Eğer kelepçe ise kelepçenin konçlarını altta görürsünüz zaten. Bence de darbe ile düzeltmeyin.Ne tarafa düzeltmek istiyorsanız o tarafa doğru abanın. (Abanın derken dikkatli ve yavaş)

P.S: Ve zaten eğer kelepçeli ise o bir yamulma değil kaymadır. Kelepçe bandı dönmüştür.

Vura vura düzeltebilirsiniz :)

Geri