Scudo Sports

Yamaç Paraşütü (yardım)

C. Yavuz

Üye
Tepki
19
Arkadaşlar merhaba,

Kısaca konuya girmek istiyorum. Nisan ya da mayıs ayı içinde tekirdağ uçmakdere'de yamaç paraşütü duzenlemeyi düşünüyoruz üniversitemiz çerçevesinde. Fakat fiyat öğrenciler icin biraz yüksek(150tl civarı), herhangi bir isletmeyle anlaşıp(yerel işletmeler) kredi kartına taksit yaptırıp(ufak bi komisyon karşılığı) ay sonunda da parayı alsak gibi bi fikrimiz var. Fakat herhangi bir sorun yaşar mıyız merak ediyorum.

Artı, bu gibi bir etkinliğe sponsor bulabilir miyiz reklam karşılığı?

Scudo
Yeni bir başlık açmak yerine yamaç paraşütü ile ilgili en uygun başlık olarak bunu düşünüyorum.

Fransız sporcu, aynı zamanda "Don't Try This At Home" video serisinin de sahibi François Ragolski 6 Haziran'da 8225 metre ile dünya yamaç paraşütü irtifa rekorunu kırdı.
Uçuşunun 3D GPS kaydı: (link)

Düzeltme: Rekoru 8407 metre olarak güncelleyelim. Antoine Girard henüz paylaştı: (link)

Son düzenleme:
Yeni bir başlık açmak yerine yamaç paraşütü ile ilgili en uygun başlık olarak bunu düşünüyorum.

Fransız sporcu, aynı zamanda "Don't Try This At Home" video serisinin de sahibi François Ragolski 6 Haziran'da 8225 metre ile dünya yamaç paraşütü irtifa rekorunu kırdı.
Uçuşunun 3D GPS kaydı: (link)
O irtifadan yamaç paraşütü ile rekor kırmak harbiden çılgınca bir deneyimden ziyade , ölmek için farklı bir macera şekli. Yazıyı okudum çok bir şey anlamadım. O irtifayı hangi ülkede yakalamış. Pakistan mı?

O irtifadan yamaç paraşütü ile rekor kırmak harbiden çılgınca bir deneyimden ziyade , ölmek için farklı bir macera şekli. Yazıyı okudum çok bir şey anlamadım. O irtifayı hangi ülkede yakalamış. Pakistan mı?
Evet Pakistan'da. Daha önce Antoine Girard da bunu denemişti ve 8000'lik dağ olan Broad Peak'in üzerinde uçmuştu. Tabi bunu yapmak için aylarca bölgede yaşayıp gözlem yapıyorlar uygun havayı yakalayabilmek için. 8000'lik dağlara has olan, yaklaşık 200 kilometre hızla esen jetstream'e yakalanmayı kimse istemez :D

Bu haber de ülkemizden; yamaç paraşütü Türkiye uzun mesafe rekoru 368,8 km. olarak yeniden kırıldı. Uçuş ayrıntılarına (link) ulaşılabilir.

Bu arada yamaç paraşütü ile çıkılan en yüksek irtifa 8407m. olarak güncellendi.

Bu haber de ülkemizden; yamaç paraşütü Türkiye uzun mesafe rekoru 368,8 km. olarak yeniden kırıldı. Uçuş ayrıntılarına (link) ulaşılabilir.

Ankara'dan Mersin e mi uçmuş o 😳

Askerde bulunduğum birlik dolayısıyla mecburen paraşütle 3 atlayış yapmıştım,Kıbrıs harbinde çıkartmada kullanılan karpuz tipi paraşütler olduğunu söylediklerinde baya bir tırsmıştık ama askerlik yapacak birşey yok deyip yaradana sığınıp atlamıştık:acpsnr: birkaç sene sonra arkadaşlarla Ölüdenizde yamaç paraşütü yapmaya gitmiştik,o zaman rakam olarakta uygundu çok zevk almıştım,ama 2 seneönce bir daha yapayım dedim istedikleri ücreti duyunca vazgeçmiştim.Herksin mutlaka yaşaması gereken bir deneyim:harika:

@seko35.50
Aynen hocam. 4 gün önce Tahtalı Dağı(2380 m)ndan yamaç paraşütü ile uçuş ücretini sordum. Adamlar 1850 lira diyince öylece atasım geldi kendimi yamaçtan aşağı :acpsnr:

Fethiye Ölüdeniz'de 600 TL. Galiba sezonda 800 TL'ye çıktı. Mugla'ya bekleriz :p

WhatsApp Image 2021-07-24 at 17.00.25.jpeg

Farkında olmadan ve planlanmadan yapılan en yuksek irtifa 9946 metre ile kadın pilot Ewa Wisnierska'ya ait. Bu konuda yeniden canlandırmalar ve görgü tanıkları ile bir belgesel bile hazirlandı.

Farkında olmadan ve planlanmadan yapılan en yuksek irtifa 9946 metre ile kadın pilot Ewa Wisnierska'ya ait. Bu konuda yeniden canlandırmalar ve görgü tanıkları ile bir belgesel bile hazirlandı.

Doğrudur, Türkiye'den de Hüseyin Çevik isminde bir pilotun başına gelen bir olay. Kaza raporu: (link)

Adrenalin sever biri olarak geçen sene , uçaktan belli bir irtifadan paraşütle atlamak ( skydiving )

için Antalya da bir firmadan 1200 tl fiyat almıştım.

Şimdi o fiyatlara yamaç paraşütü yapılıyormuş. Şaka gibi resmen.

Amatör olarak skydiving yapan arkadaşlar varsa , önerecekleri firmaları bekliyorum.

Yapabilenleri kutlarım, çok heves ettiğim ancak ölsem yapamayacağım bir aksiyon. Yukarıda yazılanları okurken bile heyecanlanıyorum. Özellikle kamera ile atlayıp tüm uçuşu gösteren arkadaşlarımı seyredemiyorum...:eek: Canı gönülden tebrik ederim herkesi...

Ege'de öğrenciyken Ehavka takılıyordum ama hiç uçamamıştım. Ölüdenizde denedim yıllar sonra, ehavk'tan bir abi vardı pilot adını unuttum, onunla uçtuk. Açıkçası beklediğim kadar heyecanlanamadım. Dağa araçla tırmanırken daha çok heyecan bastı, kalkıştan sonra herşey sıradan geldi nedense. İmkanım olsa paramotoru merak ediyorum, hiç düşünmeden dalarım da imkan yok ☺️

Geri