Scudo Sports

Yama yapışma için alternatif zamklar yapıştırıcılar...

Gültekin R. Demirkaya

Forum Demirbaşı
Tepki
270
Bisiklet
Kron
Herkese selamlar...Kendi bisikletini kendin tamir mantığı ile giden biri olarak sıkça başımıza gelen lastik tamiri konusunda yama setlerindeki yapıştırıcıların bitmesi nedeniyle bazen zorda kalabiliyorum( uz ) . Eee malum servislerimize gidilemediğinden haliyle nalburlardan ve yapı marketlerinden de pek tedarik edilemiyor. Ama mutlaka alternatif yapıştırıcı kullanan ve başarılı olanlar mutlaka vardır. Reklam sayılmazsa bir iki isim öğrenebilir miyiz...İlginize teşekkürler..

Not: Artık eskisi gibi BALİ yapıştırısını bulamıyoruz onun haricinde var ise... ;)

Scudo
Derby.Geçenlerde iç lastik yamasında(700*23)yaşadığım,yamanın sonradan atma,hava kaçırma sorunlarından dem vurmuştum.Sorunu çözdüm tavsiyeler sayesinde.Sorunu şöyle çözdüm.Yamayı yaptıktan sonra ezerek.Araba parçası gibi birşey çıktı takım çandasından,orta sert ortası cukur gibi birşey,tam yamanın oturacagı sekilde.Oraya yamalı kısmı oturttum,üstüne ufak bir su borusu koydum ve su anahtarı ile tatlı sert eze eze yamayı bastırdım.Yaptıgımdan beri sorun kalmadı.Derby'yi 20-30 dk arası bekletin çelik gibi oluyor.Japon yapıştırıcısı denemedim ama kuruyup atar gibi me geliyor.

Derby her zaman iyidir... Mengen'de bir arkadaşta ilk ekz rastladığım birşeyden bahsedeyim... 3M in çift taraflı bir bandı aslında bu. Patlağı bunla yapıştırdı. Bir sorunda çıkmadı....

yama takımlarının içindeki yapıştırıcı baly ve derby ile aynı şey sadece adı farklı bulursanız baly alın onun içinde derby ninden daha fazla kafa yapıcı madde var onun için daha iyi yapıştır diye duydum zaten baly çekenler özellikle derby yerine baly alıyorlarmış

baly candır :D

Bali kullanıyorum ben de. Aynı işi görür diye faber castell markayı önermişti kırtasiyeci. Ben hiç kullanmadım lastik için, bali ile devam ettim.

Anladım... :) ben en iyisi her gördüğümde alıp bali ve derby stoklayayım. Büyük yapı marketlerde pek görmediğim yapıştırıcılar. Neyse fikirler için teşekkür ederim

Ben bir kere japon üzerine zefal veya superb yama yapmıştım heralde. Japon kaçırmıştı ve zımparalamak zorlamıştı. Sonradan normal yama yaptım.

Yama için esnek bir yapıştırıcı lazım. Japon, UHU ve sair yapıştırıcılar "plastik çimento" denilen şey olduğundan doğrudan katılaşıyorlar ve esneme yetilerini kaybediyorlar. Lastiği şişirdiğinizde de çatlayıp/kırılıp işe yaramaz hale geliyorlar.
Bu yüzden Bally tarzı, kuruduğunda bile esnek olan yapıştırıcılar ancak iş görebilir.

97 li yıllarda ben bali kullanırdım hep. hatta mahallemizin bisikletçisi bile kullanırdı.
kokusu bile çok güzel

Önceleri sıvı yapıştırıcıyı sürdüğümde 5 dk bekler sonra yapıştırırdım yamayı.Pekte sağlıklı olmazdı kenar kısımları tam tutmazdı.Bir ara babam varken denk geldi uyardı 15-20 dk hiç elini sürme, iç lastiği de temizle güzelce onada elini sürme dedi.Ama uçar kurur dedim.Yok dinlemedi, sonra bir tuttu o yama :) Kenarı ortası her yerden yapıştı ve hala sıkıntı yok maşallah :D Elimizi o yüzeye dokununca kir,tenimizin yağı vs kalıntı oluyor buda yapıştırıcının tutuma kalitesini düşürüyor diye tahmin ediyorum.

Ben bu zefalin yapıştırıcız yamasını aldım nasıldır acaba ?

Zamanında her ikisinide denedim . japon yapıştırıcısı lastik yüzeyde kullanılınca o yerin dokusunu bozuyor , çürütüyor . Baliyle yaptığımda başarılı değildim nedeni biraz erken davranmamdı sanırım .

ben bikeresinde hiç yama kullanmadan soğuk silikonla deliği kapatmıştım etrafınada epey bi yaytım o silikonu epey iş görmüştü hani konuyla alaakasız gibi ama yinede yaziyim dedim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Geri