Scudo Sports

yama patlarsa?

Emre Akcan

Forum Bağımlısı
Tepki
340
Bisiklet
Scott
yanımızda iç lastik yok, lastik tamda yamadan patladı diyelim, çok zor bir ihtimal ama yama üstüne yama yapılır mı ? patlayanı söksek (denedim sökemedim) daha başıma gelmedi ama lastik yamadan patlarsa ne olacak?

Scudo
iyce zımparalayıp üzerine bi daha yama yapacaksın hiç düşük bi ihtimal değil herkezn basına gelior. tabi sen suan yol kullanıosun yol bskletnde durum ney blmiorm ama mtb de bi sorn olmuyor

Bir kere denemiştim ama tutmamıştı.Yine yama üzerinden patladığı zaman eski yamayı söküp yeni yama yapıyorum bu seferde söktüğüm yamanın altındaki kesik daha fazla büyüyor.Her ihtimale karşı yanımda yedek iç lastik taşıyorum hemide 2 adet:=)

Üst üste yama uzun ömürlü olmaz ama idare eder.

Yamadan patlama olması çok zor. Genelde yama düzgün yapıştırılmadığı için bir süre sonra tekrar aynı yerden kaçırma yapar. Yamadan patlaması çok mu zor? değil tabi ama iç lastiğe göre zor.

Geçenlerde bir programda görmüştüm yanınızda yedek lastik yok,lastiğinizde patladı,lastiği çıkarıp yerine yaprak,çimen vb doldurabiliyor;çok sağlam olmuyor ama genede idare ediyor (programdaki adam down-hill yapıyordu :))

@semih çelik

Sesli harflere ne oldu acaba ?

yama üstüne yapa yapılmaz,yamalar iç lastiğin durumuna göre değişir örnek verirseniz yama yapmışınızdır 2-3 ay kullanmışınızdır sorunsuz ama sıcak ortamda o yama mutlak suretle atma ihtimali vardır.

İyi zımpara yapılınca yama üstüne yama da tutuyor ancak normalden biraz daha dikkatli çalışmak gerekiyor. Boşluk falan kalırsa hava kaçırabiliyor ordan. Tabi sert bir bombe yaptığı için, dış lastikten de hissediliyor ve özellikle düz asfaltta sürerken rahatsızlık veriyor.

@Umut Kılınç

serdar kılıç'ı izlediniz sanırım evet tekerleğe o şekilde dolgu yapıyordu ama serdar kılıç downhill yapmıyor.

Ben yama yerine iç lastik takıyorum. Durup yama yapmaktan çok daha hızlı, hem de tekrar patlar mı, şöyle böyle derdi yok.
Bir turda 2 patlak şansı daha düşük oluyor. Eğer olursa ya arkadaşlardan ödünç iç lastik, yoksa da evi arayıp "gelip beni alır mısınız"

Merhaba.Gökhan abi ben patlaklara karşı patlak önleyici sıvı kullanıyorum ve gerçekten çok rahatım.Lastiğiniz gümlemediği(yarılmadığı) sürece sıkıntı çekmiyorsunuz yani dikenlerle patlamıyor.Sıvının ömrü ortalama 6ay oluyor.Tavsiye ederim

Merhaba,
Yama olarak eski iç lastiklerden kesip kullandığım için böyle bir durumda yama üstüne yama hatta onun da üstüne yapabilirsiniz.Yapıştırıcı olarak da bally'nin solüsyonunu kullanıyorum.
Hazır yamalardan kullanıyorsanız ikinci yaptığınız yama bir süre sonra kalkabilir.

her zaman söylerim seyir halinde iseniz yama ile hiç uğraşmayın yeni iç lastiğinizi takıp güzergahınıza devam edin varılan yerde yeterli zamanınız varsa yama yapabilirsiniz hem telaşlı çalışmak durumunda kalmazsanız hemde itina ile yapılan yamalar genelde sorun çıkarmazlar üst üste yapılan yamalara çok fazla güvenmeyin ancak kısa süreli bir çözüm şeklimidir derseniz evet öyledir

Şuan bisikletde 5 tane yama var bakalım ne zaman yolda kalacam diye merak ediyorum.
Yanımda da hiç yedek lastik filan yok :D

Yahu kusura bakmayın ama iç lastiğe patlak önleyici sıvı doldurduğumdan beri lastik patlaması ile ilgili konuları hayretle okuyorum.

Hayret etme sebebim de şu: neden halen buna geçilmiyor? Lastik başına 5 lira. En az 5 tane deliği kapadığını kendi gözlerimle gördüm.Yol bisikletlerine mi uymuyor, nedir ben gerçekten anlamıyorum.

Lastik sökme, tamir derdi vs. hiçbir şey yok.Dikkat etmezseniz haberiniz bile olmuyor.Sürüş esnasında delik kapanıp gidiyor. Lastik basıncının biraz azalmasından ve lastiği kontrol edince delik noktadaki ıslaklıktan anlıyorsunuz sadece.

Böyle büyük bir rahatlık varken neden halen yamayla uğraşılır gerçekten anlamıyorum.Birisi kızmadan anlatırsa memnun olurum. :)

@volkert

Kendi kullandığımdan memnun kalmamıştım çünkü kapatmamıştı, delikteki parçanın yanından dışarı fışkırıyordu solüsyon. 30-35 ile giderken durup da parçayı çıkarana kadar heryere bulaştı. Bu nedenle üstüm başım, jantlarım, kadrom ve viteslerim bu solüsyonun kalıntılarıyla kaplandı ve kısa sürede lastikleşerek yapıştı. Belki de kullandığım markada (Puck) iş yoktur, bilemiyorum artık. Bulaşan zımbırtıyı temizlemek yama yapmaktan daha zor geldiği için, ürünü aldığımın 2. ayından sonra kullanmayı bıraktım.

• Beğen
Tepkiler: tt2000
Geri