Scudo Sports

yama nasıl yapılır.

Mur4t

Üye
Tepki
0
arkadaşlar ben sıcak yamayı beceriyorum ama sıcak yama sibobun oraya olmuo bende başka bi yama aldım soğuk yama mı silisyonlu yamamı ne ismi lasım deil yamasını yapamıyorum işte resmi
http://img519.imageshack.us/img519/5649/yamayv6.th.png
biri bana bunun nası yapıldıını anlatırsa çoook hayra geçer kullanım klavuzu ingilizce ve benim ingilizcem berbattır. lütfen yardım edin dışarı çıkıp gezmek istiom:D:D yani çok acil bisiklet krizim tuttu..:D

Scudo
Patlağı bul, zımpara ile etrafını temizle.
Solüsyonu ince bir katman olarak sür. Yaş görünümü gidene kadar bekle. Daha sonra yamalardan birisinin arkasındaki parlak folyoyu kaldır, yamayı yapıştır ve bol bol üzerine bastır, mümkünse bir yere sıkıştır. Bir kaç dakika bekle, ve monte et.

@Mur4t

sana tavsiyem bu işlemleri yaptıktan sonra ne suya sokup kacırıyo mu hala die dene ne de dısarıdayken iç lastiği şişir

bunlardan sakınırsanda saglıklı bir yaman olur:D

O yapıştırıcı yerine japon yapıştırıcısı kullansan daha sağlam ve kalıcı olur.Denedim 2 aydır gidiyo.

Japon yapıştırıcısı, donduktan sonra esneme özelliği olmayan, ayrıca yumuşak plastik maddeleri de eritebilecek kadar keskin bir kimyasaldır. Bu nedenle kısa sürede yamayı atabilir, iç lastiği kullanılmaz hale getirebilir.
Ayrıca bu yamaların iç yüzeyleri, kendilerine özel solüsyon ile kullanılmak üzere özel olarak üretilir. Yani bali (Bally) dahi kullansanız, bu solüsyon kadar iyi olmaz.

Halil abi lastikler genelde dış lastiğin iç tarafından patlar. Çivi cam v.s Yapılan yama dış lastiğin iç yuzuyine geleceğinden bence esnemesine ihtiyaç yoktur.2 aydır kullanıyorum o şekilde sorun çıkarmadı. :)

7.60 farklı bir düşünce tarzı ancak minik bir hatan var :) Resimle bakalım;
http://img128.imageshack.us/img128/8089/adszxy1.jpg
Resimdeki ince yuvarlak iç lastik, kalın yuvarlak dış lastik, sarı kısım da jant olsun.
İnce yuvarlağın üzerindeki kırmızı şey yama ise, kalın yuvarlağın üzerindeki turuncu alan yamanın esneyerek dış lastikte değeceği alan olur. Çünkü iç lastiklerimizin çapları, dış lastiklerimizinkilerden azdır. Biz ona hava bastıkça onlar şişer (tıpkı balon gibi) ve dış lastiğin içini doldururlar. Yamalı olan bölümleri de aynı şekilde esner, genişleyerek dış lastiğin yüzeyine dayanırlar. Evde bir balonu şişirmeden del (şişikken delersen direk gümler :D). Sonra başka bir balondan kestiğin bir parçayı o balona yapıştır. Demek istediğimi anlayacaksın. (Kıyabiliyorsan aynı işlemi iç lastikle de yapabilirsin. İç lastiği monte etmeden şişirebildiğin kadar şişir. Hatta 2 yama olsun, birisi japonla, diğeri ise solüsyonla yapılmış olsun. Demek istediğimi daha iyi anlarsın ;))
Umarım anlatabilmişimdir.

Bence kendinden yapışmalı yamalardan al
Solisyonu sürme derdin olmaz
Daha kolay halledersin

Birde aklınızda olsun açılmış solusyon tüpleri bir süre sonra kendi kendine kuruyabiliyor, an aciz anınızda ormanın ortasında 4-5 kişinin de hepsinin solusyonlarının kupkuru kaldığını görebilirsiniz (yaşanmıştır), çözüm: bir adet hiç açılmamış solusyon taşıyın ;)

Hakan'ın bahsettiği handikap için öneri :) tabii bir adet açılmamış solusyon bulunmaması halinde geçerlidir.

iç lastik çakmak alevinde ısıtılıp yumuşatılır ve solusyon uygulanmış gibi, lastik soğumadan yama tatbik edilir. tam da ormanın orta yerinde en yakın yerleşim yeri 5 saat yürüme mesafesinde iken denenmiş ve olumlu sonuç alınmıştır.

kardeş yama olayında önemli şeyler ;
1-yamanın kalitesi
2-tutkalın kalitesi
3-yama yapıldıktan sonra en az 24 saat ağır bir cismin altında bekletilmeli.

bunlar kısa ama önemli şeylerdir.

temizlik için selülozik tiner zımparadan daha etkiliymiş. deneme fırsatı bulamadım ama ilk patlağımda uygulayıp deneyimlerimi sizlerle paylaşcam...

@sol_ak

ilk iki madde doğru olabilir ama son madde gerçekten saçma geldi bana..

yolda giderken lastik patladığında nasıl 24 saat bekleyebiliriz ki??

Aman dikkat yama tamam .. yamanmış lastiği veya yedekdeki yeni iç lastiğinizi takarken dış lastiğin içini elinizle kontrol edin ; lastiğinizi patlatan yabancı madde dış lastikde hala duruyor olabilir..

Bişey sorucam yama yerine 5ytl ye yeni lastik alsak daha sağlıklı olmazmı
ayrıca ben arka dış lastiğimi değiştirirken lastiğimi patlattım..ilk sorumun cevabına göre hareket edicem...son bişey daha lastik takıp çıkarırken levyem yoksa ne kullanmalıyım?? şimdiden teşekkürler...

Geri