Scudo Sports

Yama mı yeni iç lastik mi ?

Resul Özbarlas

Aktif Üye
Tepki
42
Bisiklet
Salcano
Merhaba arkadaşlar.Geçen cumartesi günü talihsiz bir kaza yaşadım.Yolda beni sıkıştıran bir araba yüzünden tekerin mazgala girdi ve takla atarak yolda kaydın.Allah a şükür yaptığım kazanın boyutuna göre çok az bir hasarla atlattım(hem ben hem bisikletim).Neyse lafı fazla uzatmayayım.Bisikletimin aksamında hiçbir sorun çıkmadı sadece lastik patlamış.Aslında fazla bir bütçemde yok ama yine de size sormak istedim.Acaba yama beni ne kadar götürür ? Şuan için iç lastik almaya müsait değilim,eğer yama fazla götürmez derseniz boşuna yama ya gerek yok.Şimdiden teşekkürler :)

Tek elle tabletten yazmaya çalışıyorum anlatım biraz kötü olabilir lütfen kusura bakmayın

Scudo
Patlak ne derece onemli olan o.
Yırtık seklinde mi yoksa delik mi var? Bence foto cekebilirsen daha iyi olur.

Dipnot: lastiginde 7 yama ile gezeni gordum :)

daha dip not. ben lastiğinde yamadan lastiğin görünmeyeni ni gördüm :D

• Hahaha
Tepkiler: Salihdemir19
Öncelikle çok geçmiş olsun,

Bende süratli giderken mazgala girdim çok şükür düşmedim ancak iki iç bir dış lastik değiştirdim. Bende patlak değil yırtıklar vardı.

Patlağa bağlı tabii ki ama ben yedek iç lastik bulunduruyor patladığı zaman hemen değişiyorum. Patlayan iç lastiği yamayla tamir edip onu yedeğe alıyorum.

her patlakta yeni iç lastik almak...nereye kadar gider. Aslında çok basit ve el beceresini geliştiren bir faaliyet. Ben başkalarının lastiklerini de yamıyorum. Zevkli iş :)

Teşekkürler cevaplar için fazla bir hasar yok ,almış iken kaliteli bir iç lasktik almak için şuanlık yama ile idare etmeyi planlıyorum tekrardan teşekkürler hızlı cevaplar için :)

iç lastik yedekte bulundururm patladımı değiştirir
patlayanıda evde yamalar sonra yedeğe atarım boyle dongu içerisinde :)

Eski bisikletim'de 17 18'den fazla yama vardı,şuan kullandığım bisiklette sırf yedekte 4 5 adet iç lastik var ne zaman Decathlona yolum düşse alıyorum.Zaten iç lastiğim'de 3 yada 5'den fazla yama varsa ya yedeğe alıyorum yada birine veriyorum....Eskiden İç lastik Yamadan patladığı zaman orayı söker yine yama yapardım,Yokluk desem değil,İç lastik Zaten Mersin'de çok ucuzdu ben yapmayı seviyordum:D..Şuan bisiklette en fazla hangi arızayı tamir etmek istersin diye sorsalar Lastik derim:D...Bir'de pompa küçük olmasa adamı uğraştırıyor.Bulunduğunuz bölgede Decathlon mağazası varsa 9 liraya 2 adet iç lastik alabilirsiniz...Ben yamalı iç lastik ne kadar götürürse o kadar değiştirilmemesinden yanayım,zaten belli bir müddetten sonra ya yamadan patlıyor yada tamir olunmayacak derece'de yarılıyor....

Cst var bende(ic lastik dista aman allah korusun) yetiyor 25c koca koca taslara giriyorum lastiklerim lugano patlama olmuyor ama diken olsun affetmiyor patliyor.Bir keresinde viraji alamadim ormana girdim 50 km ile dusme yok aksanda birsey yok derken 2 patlak :) on arka yamalayin 4-5 tane olunca yenisini alirsiniz :)

Çocukken bisikletimin ön lastiğinde 17 yama vardı ama o zamanlar iç lastikler pahalıydı yada bizim alacak gücümüz yoktu geçen gün aldım 15 tl yama yapacaksanda bir kaç yamanın zararı olmaz güzel yapıştırdıysan sıkıntıda yaratmaz yalnız çok fazla yama balans yapıyor

Geri