Scudo Sports

yalama olan vidayı çıkarmanın yolu var mı?

fulham

Forum Demirbaşı
Tepki
44
İsim
Mustafa
çok sıkılmış bir vidayı zorlarken yalama yaparsak. onu oradan nasıl çıkaracaz?

Scudo
İnce bir matkapla tam ortadan delerek çıkarabilirsin, ama bu biraz tecrübe ister. Olmazsa 1 boy büyük klavuzla geçerek daha kalın bir vida yolu açabilirsin.

altıgen yuva yuvarlak oldu zorlayınca.

Vidanın kafasına elektrik kaynağı ile bir somun kaynattır. Tabi bisikletin, kaynak yapacağın yakın yerleri ıslak bez ile korumayı unutma. Zaten somunu kaynattığında ısıdan dolayı sıkışan vida, yeni somunu rahat tutacağın için, hemen çıkar.

Benim aklıma gelen bir başka yöntemde, eğer demir destere ağzı çalışabilecek bir yerdeyse, tornavidanın gireceği şekilde demir desteresi ile kanal açabilirsin. Sonrada kuvvetli bir tornavida ile denersin.

Kolay gelsin.

Penseyle sıkarak çevir. V fren vidasının başı biraz çıkık olduğu için muhtemelen pensenin agzına sığar.

@andac

Aynen öyle penseyle sıkarak çevir zaten çokda sıkı olmadığı için kolayca çıkacaktır ve bisikletçilerde o vidanın yenisini kolayca bulabilirsin...

Ben törpü ile iki yanını biraz düzleyerek anahtarın tutabileceği bir paralel düzlem oluştuyorum böylece anahtar rahatlıkla çıkartıyor... Bu uygulamanın dezavantajı törpü giremeyecek alanlarda uygulanamaz olması...

Bu kadar fikir veren olmuş.
Bunların sonucunda nasıl çıkardığınıda paylaşsanda, bu gibi durumlarda ne yapılması gerktiğini, uygulayan birisi olarak, senden öğrensek:)

Hoşçakal.

Kadir Usta'ya götürdüm.
baktı vidaya.
normal bir şekilde açtı.bir alet aldı. 10 saniyede işin uzamanı olmuş artık.

Geri