Scudo Sports

Yağmurlu veya ıslak zemin için lastik seçimi

yalinay

Üye
Tepki
4
İsim
atalay yalinay
Başlangıç
1979—80
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
700x23 lastikli bisikletim islak zeminde fren yaptigimda kayma yapiyor.Bu sorunu ne cesit marka model lastikle cozebilirim.Tesekkurler...

Scudo
Lastiğinizin şuan ki markası nedir?

Aynı dertten muzdaribim, hatta bu yüzden 2 hafta önce sol kalça kemiğimin üzerine düştüm. :/

Şu an Michelin kullanıyorum ve 2100 km. yaptım. Continental 4 mevsim özellikli lastiklerden almayı düşünüyorum.

Bence bu olay lastikten çok bisikleti kontrol edebilme ve frenleme becerisinde yağmurda veya çok ıslak yerde ön tekerde kayar arka tekerde ikisinin ortasını bulup kaydırmadan düzgün frenleme yapmak lazım düz giderken arkanın kayması pek önemli değil toplanıyor ama ön teker 1-2 saniye kaydıktan sonra düşüşe götürür, ıslak zeminde virajları dönerken asla fren kullanmıyorum viraja gelmeden yavaşlıyorum yoksa cidden tehlikeli

Pro Tur seviyesindeki bisikletçilerin bile ıslak zeminlerde nasıl kaydıklarını izledikçe bunu çözebilecek bir lastik olduğunu sanmıyorum. Ama specialized espoir elite kullanırken bir nebze de olsa azalma yaşamıştım hem lastiğin hamuru hem de üzerindeki kanal yapısı işe yarıyor.
Islak zeminde 700x23 yerine 700-28 kullanmak daha fazla yüzey gücü sağlayacağından rahatlama getirecektir.
Bir de dönüşlerde içte kalan ayağınızı pedaldan çıkartarak denge unsuru olarak kullanabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Frenleme konusunde Continental 4S doğru seçim olmuş. Virajlarda da prosedür:
1-Kafanızda lastiklerin yere değme noktaları arasında bir çizgi olduğunu varsayın.
2-Bisikleti dönüşte zaten yatıracaksınız ve bu durumda ağırlık merkezi, lastiklerin arasındaki çizginin üstünden boşluğa kayacak. Bu da lastiklerin yol tutuşunu düşürecek. Bunu engellemek için sert ve hızlı dönüşlerde, bisikleti yatırırken, vücudu çizginin mümkün olduğunce diğer tarafına geçirmek gerek. Eğer denge sorununuz yoksa gerekli miktarı beyin hesaplar. basitçe:
..........................Dönüş yönü
Lasitk çizgisi <-------V---------------------->
.......................... Vücut
Gerektiği kadar vücudu dik tutmak yeter.

• Beğen
Tepkiler: Caner Kaya
continental grand prix 4 season kullanıyorum, kaymıyor ama bendekiler 700x25c ... Yarış koşmayacaksanız 25c öneririm

MİCHELİN PROTEK 700X35C 37X622 ile ıslak zemin ve kaldırım rampasında ön tekerim kaydı. hızlı değildim :(

Merhaba, yeni bir başlık açıp kalabalık yaratmak istemedim. istanbul koşullarında her gün yaklaşık 14 km yol yapıyorum işe gelip giderken. kron 1500 fd bisikletim var. lastiklerin değişme zamanı geldi. kışın çok bisiklet tecrübem olmadığı için fikirlerinizi almak istedim. şu an bisiklet üzerinde 26 2ç10 mountain lastik var. ben 26 1.75 yol lastiğine geçiş yapmak istiyorum. lastik inceldiği için bir parça olsun handikap oluşturacaktır farkındayım. sizce bu durum yağmurlu havalarda sürüşümü tehlikeye atar mı? hangi markada hangi seriyi tavsiye edersiniz?

Merhaba, yeni bir başlık açıp kalabalık yaratmak istemedim. istanbul koşullarında her gün yaklaşık 14 km yol yapıyorum işe gelip giderken. kron 1500 fd bisikletim var. lastiklerin değişme zamanı geldi. kışın çok bisiklet tecrübem olmadığı için fikirlerinizi almak istedim. şu an bisiklet üzerinde 26 2ç10 mountain lastik var. ben 26 1.75 yol lastiğine geçiş yapmak istiyorum. lastik inceldiği için bir parça olsun handikap oluşturacaktır farkındayım. sizce bu durum yağmurlu havalarda sürüşümü tehlikeye atar mı? hangi markada hangi seriyi tavsiye edersiniz?
Ben Bontrager LT3 kullanıyorum tavsiye ederim :harika:
Karda-buzda kullandım çok başarılı(buzda biraz kaysa da kopup gitmiyor topluyor kendini):harika:
Islak mermerde de kullandım orada da kaymadı hiç :)

Ben Bontrager LT3 kullanıyorum tavsiye ederim :harika:
Karda-buzda kullandım çok başarılı(buzda biraz kaysa da kopup gitmiyor topluyor kendini):harika:
Islak mermerde de kullandım orada da kaymadı hiç :)
bu lastik kaymasın bir zahmet zaten :)) mümkünse daha hesaplı ortalama modellere bakıyorum. sonuçta uzun tura çıkmıyorum. şehir içinde daha çok kullanımım

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
meghna nın 4mm zırhlısı seçeneklerden biri olabilir zırhsız olarakda aynı lastiği yarı fiyatına bulabilirsiniz

Geri