Yağmurlu havada üzeri su ile kaplı gizli mazgal!

Kayıt
2 Ocak 2015
Mesaj
87
Tepki
39
Yaş
34
Şehir
Ankara
Bisiklet
Scott
Arkadaşlar bu konu daha önceden mutlaka açılmış biliyorum ama özellikle benim gibi tecrübesiz arkadaşların mutlaka ama mutlaka dikkat etmesi gereken bir konu olduğunu düşündüğüm için yazma ihtiyacı hissettim.
Ankara-Eskişehir yolu üzeri Kızılay istikametinde güçlü bir yağmurun altında eve dönerken, önümdeki arkadaşım yağmur suyuyla gizlenmiş mazgalı göremeyip bisikletten düştü, yalnız düştüğü yerde yol tek şerit ve sol tarafında otobüs bulunmaktaydı, Allah korudu ve otobüsün şöförü kazayı farkedince biraz sola kaçarak arkadaşıma vurmaktan kurtardı aracı.
Onun yerine bende olsam muhtemelen mazgalı göremeyecektim, hızımızda epey yüksekti diyebilirim.
Yağmurlu havalarda bu duruma mutlaka dikkat edin lütfen, çünkü yolun sonunda ciddi kaza riskleri bulunmakta, bence eğer aşırı yağmurda mecbur kalırsanız sulardan görünmez duruma gelebilecek mazgal, çukur vs. dikkat edin, hele ki yanıbaşınızda trafik akıyorsa..
 
Scudo

Gökhan BİROL

Forum Demirbaşı
Kayıt
16 Mayıs 2014
Mesaj
473
Tepki
794
Şehir
İstanbul
İsim
Gökhan Birol
Bisiklet
Lapierre
paralel mazgaldır o.
 

Melih Muratoğlu

Daimi Üye
Kayıt
18 Mayıs 2014
Mesaj
320
Tepki
175
Şehir
istanbul
Bisiklet
Kron
Mazgal zaten suyu tahliye etmiyor mu yağmur suyuyla nasıl gizlenmiş anlam vermedim neyse geçmiş olsun,şoförün dikkati sizi kurtarmış :)
 
Kayıt
2 Ocak 2015
Mesaj
87
Tepki
39
Yaş
34
Şehir
Ankara
Bisiklet
Scott
@Melih Muratoğlu
Yağmurun şiddetinden dolmuş veya tıkanmış, hani şu yuvarlak hafif çukur olanlardan. Teşekkür ederim, arkadaşım adına. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Melih Muratoğlu

BF Okuru

Forum Bağımlısı
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
164.844
Tepki
789
ülkemin yollarını da drenaj ve yol tesviyesi konusu allaha emanet olduğundan böyle şeyler hep yaşanıyor. normalin az üstünde yağmur yağsa şehirler pert. buda en çok kaldırımda ki yayaları ve biz bisikletlileri etkiliyor.