İnsanı gençleştiriyor bu tür geziler.İlk uzun gezim gidiş dönüş toplam 80 km idi.Giderken toplam 10 km rampa çıktık ve gerisi son sürat ful iniş.Öyle bir iniş rampası düşününki fren yapmazsanız hızdan bisikletinizin kontrolünü kaybedebileceğiniz bir rampa. Ama geri dönüşte de öyle bir yol düşününki Ağustos ayının ortasında saat 13:00 sularında yola çıkmış iki bisikletli,rampanın daha eteklerinde suları bitmiş ve o rampalar çıkılıp inilmeden çeşmede yok. Birisinde yol yarış bisikleti, diğerinde (bende) tek amortisörlü 18 vitesli

bisiklet. Üstüne üstlük ben çıkacağım rampayı bile bile tuttum ön tarafa sırt çantamı astım ağırlığı ön tekere bindirdim. Sonra o rampalar çıkılır mı? Çıkılmaz tabii! Bu hatamı da ikinci gezimde farkettim. Neyse daha sonra o rampaları ıhlıya tıslıya zar zor, susuz, çaresiz sıcaktan yana yana çıktık. Tahminimce iki saat de belki daha fazla sürede çıkabildik. Ama herşeyi bu rampalar bittikten sonra ineceğimiz 6km' lik rampayla unutacağız diye düşünüyoruz. O rampayı inerken yanmış vücudumuz serinleyecek, yorgunluğumuz bir nebze olsun geçecek kaslarımız hafifte olsa dinlenecek ve iniş rampasının sonundaki çeşmeden buz gibi su içeceğiz. Daha ne isteriz

)) Ama her şey istenildiği gibi gelişmiyor.İki km indik inmedik aşağısı Yağmurlu köyü, niye böyle demişler derken hava bir anda buz kesti bir yağmur yağmaya başladı. Tabir-i Caizse çok afedersiniz biz mallaştık

)) İki dk önce yanıyorduk şimdi hem donduk hemde sırılsıklam olduk.Neyse indik düzlüğe hemen girdik bir ağacın altına. Derken fırtına koptu yollar su içinde sel götürüyor, arkamızdan bir çatırdı arkadaşla birbirimize bağırdık kaç diye altına sığındığımız ağaçta devrildi.Kaldık dımdızlak ortada. Ağaçların altına girmeye de korkuyoruz. Arkadaşla dedik ilk gelen minibüse binelim.Neyse şehire giden bir minibüsü durdurduk attık bisikletleri minibüsün tepesine. Sırılsıklam bindik minibüse! Bindik ama adamın koltukları ıslanmasın, bizden sonrada oturan olacak diye oturamıyoruz da. Neyse bu şekilde koyulduk yola 2 km gitmedik ki yine güneş çıktı. Dedik böyle şansın içine dışına buradan böyle dümdüz kaptırıp gidiceğiz şimdi.

))) Böylece ilk serüvenim sona ermiş oldu. Ama ikincisi süperdi. Tabii onda da benzeri sıkıntılar yaşamıştık. Ama gerçekten herkese bu tür gezileri tavsiye ederim. Ne geçecek elimize diye düşünen olabilir hiç birşey olmasa arkadaş gibi paylaşabileceğiniz güzel fotoğraflarınız ve böyle anılarınız kalır size

)))