Scudo Sports

Yağmurda bisiklet temizlemek

Bu kadar abartmayın yahu.. Paslanacak diye bisiklete mi binmeyeceğiz.. Yıllardır her türlü havada binerim bu merete hiç böyle şeyler aklıma gelmemişti.. düzenli bakımını yap yeter.. Ne kullanırsanız kullanın, ister bisiklet ister basit bir çakı, hepsinin düzenli bakıma ihtiyacı vardır.. Gerisi lafıgüzaf..

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

Geç bir cevap olacak ama teşekkürler.Baya emek verip uğraşmışsın çok sağol :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Bisikletimi yağmurda, çamurda kullanırım şu ana kadar bir problem yaşamadım. Bisikletimi X markalı petrol istasyonunda ayda 1 en fazla 2 kere (eskiden daha fazlaydı bu aralar hep asfaltta kullanıyorum) yıkadıktan sonra güzel bir yağ ile yağlayıp bisikletimi sürmeye devam ederim.

Abilerim öncelikle bisikletimi yurt bahçesine kilitlediğim için tüm bisikletlerden özür diliyorum. üç hafta hiç yurda uğramamam ve İstanbul'da meydana gelen sel nedeniyle bisikletin zincirinde arka dişlilerinde jantı kadroya bağlayan iri vidalarda paslar oluştu. Herhangi bir pas sökücü ile ovalayıp yağlamam yeterli midir? Bu süre zarfında zincirin kopacak seviyeye gelmiş olması veya rublenin ölmüş olması ihtimali var mıdır ?

@Oğuzhan Çaylak Muhtemelen yüzeysel paslardır. Zinciri ve Rubleyi sökerek pas sökücü ile güzelce temizleyin ve yağlayın. Bisikletin diğer oynar parçaları ve vida yerlerine bol bol WD-40 sıkın. Paslanan ilk yerlerden biri de maşanın bağlantı borusudur. Gidonu sökerek içerideki pası temizleyin. Gres ile güzelce yağlayın. Aynı işlemi sele borusu içinde yapın. Bisikletin boyasının çıktığı yerler varsa oralarda pas yapabilir. Zincir ve rublenin sorun çıkaracağını sanmıyorum. Eğer ki 7'li sistem ise uygun fiyata ruble ve zincir bulabilirsiniz. Maddi durumda sıkıntı yoksa içinizde rahat değilse sadece zinciri de değiştirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ozicu
Geçtiğimiz kış yağmurda çok defa bisiklet sürdüm. Hiçbir zaman da kurulamak gelmedi aklıma, daha doğrusu işe gidip geldiğim için bunu neredeyse her gün yapmak zor geldi. Bi ara ruble ve zincirde toz gibi duran pas gördüm. Yani bi bezle silince geçiyor gibiydi. Bisikletim ucuz olduğundan çok da önemsemiyordum açıkçası.

Bir gün de aşırı yağmur yağarken bisiklet temizlensin diye yağmurun altında birkaç saat bıraktım. Ama beklediğim gibi bir temizlik gerçekleşmedi. Zaten zincir ve ruble yağlı olduğundan hiç etkilenmemişti. Kadrodaki çamurlar da malesef sadece birazcık yumuşamış ama hala kadro üzerinde duruyordu.

Yani yağmurda bisiklet temizlenmez diyorum ben.

@Pabioo cevabınız için çok teşekkür ederim sınav dönemim olduğu için çok gezme fırsatım olmadı Beşiktaş'ta bir bisikletçiden aldığım şu yağı kullanmam sorun olur mu pek güven vermedi bana açıkçası.

Dosyalar

• image.jpeg
    image.jpeg
    90,9 KB · Okunma: 20
makine yagimi olur. pisletcide kullaniyor. Ne o oyle kaliteye gerek yok diyor, bence. zaten 50 tl lik bakim makine yagi ile olur . :)

Geri