Scudo Sports

Yağmur, çamur ve bisiklet

bülent samsunlu

Forum Demirbaşı
Tepki
695
İsim
Bülent SAMSUNLU
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
KTM
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhaba forum dostları,son turumuzun ardından bir hafta geçti,yine hafta sonu geldi,okullar tatil oldu,biz ise cuma akşamından cumartesi için ne yapalım derdine düştük,seçeneklerimiz çok fazla değildi,yani şöyle özetleyebiliriz;

a) dışarda yağmur var,otur evde.
b) git bir AVM de vakit geçir.
c) yat aşağı,yat yuvarlan falan..
d) bisikletlere atla yağmur falan demeden tur yap.
e) film izle pc de oyun oyna.

10 saniye süremiz başladı ama biz ilk saniyede kararımızı verdik,tabiki d şıkkı. Hemen telefonlaşarak gruptaki diğer arkadaşlara haber uçurduk ve ortaya şöyle birşey çıkardık. Sabah 10.00 da pendik merkezden iki arkadaş birlikte çıkış yaparak bize via port un orda katılacaklar ve toplam 4 kişiyle kocaeli gezeye bağlı ovacık köyüne gideceğiz. Saygı ve sevgilerimle. Ortalama mesafe:60 km, ortalama hız:17 km, max. hız: 53 km

Scudo
Bülent abi hızlı konu için teşekkürler :) , çok keyifli bir tur oldu, tüm arkadaşlara tekrar teşekkür ederim. Tekrar birlikte pedallamak ümidiyle, herkese iyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: bülent samsunlu
Böyle bir havada ne güzel bir tur yapmışsınız,tebrikler

insanlar spor yapmak için spor salonlarına fahiş fiyatlar öderken sizlerin böyle hem gezi hem spor yapmanız gerçekten güzel,pedalınıza sağlık.

• Beğen
süper bende via port a yakınım bende katılmak isterim sizlere tebrikler benim gibi evde pinekmemişsiniz

• Beğen
okuyunca insanın tura çıkma isteği uyanıyor.Görünen kısa ama güzel bir tur olmuş.

Bülent hocam ne yağmur ne çamur durdurabiliyor valla sizleri :) Hepinizi tebrik ediyorum, ayaklarınıza sağlık... Ayrıca sözünü tutupta sizleri yolda bekleyen 4 ayaklı dostumuz da pek bi şirinmiş cidden :)

Görüşmek üzere...

• Beğen
@orhan0911
tabiki bize katılabilirsiniz..face de grubuz var ordan takip edin..
(link)

@Tamer KAMIŞLI

teşekkürler tamer,evde oturmaktan çok daha iyi...sen bizden daha iyi bilirsin...:)

cok güzel tur olmus. gercekten avm de oturmaktan cok daha iyi olmus. paylaşım için tesekkürler.

• Beğen
@Ozan Dönmez
oto yıkamaya uğradık,bir dakikada işimiz bitti :)

Hava güneşli diye çıkıyoruz, aniden yağmur bastırıyor. Önlemimizi alalım, yağmurda pedallayalım. 2014 Fransa Bisiklet Turu'nun ilk haftası yağmurun ve kötü hava koşullarının bisiklette nasıl etkili olduğunu kanıtladı. Dünyanın en iyi bisikletçileri bile kaygan yollarda, sağanak yağışta hatalar yaptı, birçok sporcu kazalar sonrası yarış dışı kaldı. Çağın en büyük sorunlarından biri havanın sağının solunun belli olmaması. Yaz aylarını yaşadığımız Temmuz'da bile bardaktan boşanırcasına yağan ani bir yağmur ile karşılaşabiliyoruz. Biz de buradan hareketle yağmurda bisiklete binmenin püf noktalarını araştırdık. Bicycling.com'un danıştığı iki uzman, Portland'dan Molly Cameron ve Seattle'dan Zac Daab bu konuda önerileriyle yardımcı oldu. Bakalım neler demişler?

1- Dengeli gidin, yolda çizginizi fazla bozmayın. Bisiklet üzerindeki pozisyonuz dik olsun, ağırlığınızı arka lastiğe verin. Kafanızı kaldırın ve normalde olduğundan daha dikkatli bir şekilde ileriye bakın.
2- Fren mesafenizi ayarlayın. Yavaşlamak için gereken süreyi iki katına çıkarın. Lastiklerinizin kitlenmesi kontrolünüzü kaybetmenize yol açacaktır. Sürüşünüzün başında frenlerinizi kontrol ederek yavaşlamak için ne kadar mesafe gerekiyor öğrenin.
3- Yedek iç lastik tercih edin. Patlayan lastikler için yama takımı yerine yedek iç lastik taşıyın. Yağmur altında lastik yamamak en kötüsüdür.
4- Mantıklı olun. Eğer rüzgar baş edebileceğiniz seviyeden daha güçlüyse ve önünüzü çok seçemiyorsanız bisikleti evde bırakmaya hazır olun.
5- Lastik basıncını düşürün. Böylece yol tutuşunuz çok daha iyi hâle gelir.
6- Yolun kaygan noktalarından uzak durun. Bilhassa yolun boyanmış noktaları yağmurda çok kaygan olur.
7- Oturun ve yavaşlayın. Özelliikle tırmanışlarda selenin üzerinde oturmaya çalışın, böylece lastikleriniz çok daha az kayar.
8- Yağmurda bisiklet yolunda gitmeyi tercih edin zira her zaman daha az kalabalık olur. Ayrıca dağ bisikleti kullanıyorsanız erozyona ve sel baskınına müsait topraklardan uzak durun.

Bir öneri de benden gelsin;

188938

Yağmurdan sonra bu renkteki toprak zemine sakın girmeyin.İçerdiği kil miktarı fazla olduğundan adhezyon dediğimiz (toprağın herhangi bir nesneye yapışması) olayla lastiğe yapışan çamur, siz ilerledikçe kohezyonla (toprağın birbirine yapışması) iyice birbirine yapışıp birikerek tekerlerinizi kilitler ve benim gibi 15 - 20 dk boyunca o yoğun çamuru temizlemeye uğraşırsınız :).Bisikleti kolay yoldan temizlemek için göle bandırıp çıkartmak aklımdan geçmedi değil :hihi:

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Bu arada kış bitmeden bol bol çamurlanın derim.Strese birebir.

190343 dosyayı görüntüle

Tabi bu her gördüğünüz su birikintisine girebileceğiniz anlamına gelmiyor.Derinliğini kestiremediğiniz birikintilerden uzak durun.

Herkese iyi günler.
Bisikletle yağmura yakalandım bir anda. Yağmurun bir kereden çokta bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum bisiklet için. Eve gelince direk bisikleti kuruladim. Ama aklıma birşey takıldı bisikletin furş takımına ait plastiği koptu bende söktüm yerinden. Tek bir parça halinde satılmadığı içinde bende çok umursamadım. Bugün yağmura yakalanınca aklıma furs takimina su kaçmış mıdır diye bir soru takıldı. Sizce kaçmış mıdır?
Bide bisikleti kurularken jantın çizildiğini fark ettim sizce fren pabuçlarına kaçan minik kum tanecikleri çizmiş olabilir mi çünkü daha öncesinde çizik yoktu yada ben farkında değildim

Dosyalar

• IMG_20220722_163723.jpg
    IMG_20220722_163723.jpg
    40 KB · Okunma: 36
  • IMG_20220809_181050.jpg
    IMG_20220809_181050.jpg
    27,6 KB · Okunma: 35
Herkese iyi günler.
Bisikletle yağmura yakalandım bir anda. Yağmurun bir kereden çokta bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum bisiklet için. Eve gelince direk bisikleti kuruladim. Ama aklıma birşey takıldı bisikletin furş takımına ait plastiği koptu bende söktüm yerinden. Tek bir parça halinde satılmadığı içinde bende çok umursamadım. Bugün yağmura yakalanınca aklıma furs takimina su kaçmış mıdır diye bir soru takıldı. Sizce kaçmış mıdır?
Bide bisikleti kurularken jantın çizildiğini fark ettim sizce fren pabuçlarına kaçan minik kum tanecikleri çizmiş olabilir mi çünkü daha öncesinde çizik yoktu yada ben farkında değildim
Janttaki çizik çemberin eğrisi ile paralel ilerliyor ve jant boyunca devam mı ediyor? Yoksa tek halde bolgesel bir cizikmi? Ilk durumda evet yuksek ihtimal jant fren pabucundan kaynaklı cizilmistir. Minik taş vb yabanci maddeler fren pabucuna yapışabiliyor. Biz fren yaptigimizda da o minik taş parçası pabuç ile jant arasinda sikisip pabucun içine gömülebiliyor. Saplaniyor daha doğrusu. Zamanla bu saplanan taş her frenlememizde janta sürtüyor. Dolayısı ile taş jant çemberinden yiyor ve jant boyunca derin çizikler oluşabiliyor. Bu sebeple pabuçlarimizin bakimini eksik etmemeliyiz. Pabucu sök ve yuzeyde pabuc renginden farkli olarak gözüken parcalar gorursun. Cımbız, maket bıçağı ucu vb ince uclu biseyler ile saplanmis parcalari yerinden sök. Pabuc uzerinde biriken toz ve yabanci maddeleri de balata spreyi ile temizleyebilirsin. Temizlemeden sonra durulamayı unutma.

Diğer bir cizilme sebebi çok daha kötüsü fren pabucunun bitmesinden kaynaklidir. Pabucun bir sınırı vardir ve o erime sinirindan sonra degistirilmesi gerekir. Degistirilmesse bir sure sonra pabuc icerisindeki metal(pabucun iskeleti) yuzeye cikar ve cemberi fena eder.

Jant cember omrunun uzun olmasi için pabuclarimizin bakimini ihmal etmeyelim. Ilerleyen süreçte masraf açmasın.

Geri