Yağ yıkımı ve yakımı

Scudo

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
@Mümtaz Öztürk
mümtaz abi öncelikle foruma yazı yazan ve bir çok kişide olmayan,uslup,edep,terbiye,saygı,nezaket ve alçakgönüllü sözlerinden dolayı ,bir küçüğün olarak sizi tebrik ve takdir ediyorum.(tabiki ben burada otorite değilim ama kandi kişisel düşüncem)Sadece konuyla ilgili bir ekleme yapmak istiyorum:söylenmiş ama tabi burada önemli olan hususlardan biri anternman çeriği,amacı,ortamı ,süresi,hava sıcaklığıda sahah antrenmaları beslenmesinde faktör,en önemli faktör ise süre,profta olsa 1 saati bulmayan sabah egzesizlerinde birşey yenmemesinde bir skıntı doğurmayabilir.tabi kişisel özellikler de önemlidir.örn bazıları asla aç antrenman yapamaz.kısa bir not düşüresem:lütfen kalp hastalığı olanlar sabah antrenmalarından uzak dursun,ayrıca tansiyon hastalarıda eğilmesi ,başın yere yakın olduğu pozisyondaki hareketleri seçmesin
saygılarımla
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Sevgili Fırat kardeşim ben triatlon yarıştığım yıllarda hatırladığım en az 3 yarışa aç karnına girdiğim olmuştur. Bir çok antrenmanıda aç karnına yaptım. Özellikle vücudumda yağ namına birşey bırakmamak adına yaptığım bu uygulamaları diğer sporcu kardeşlerime tavsiye edemem. Zorlandığım anlar oldu, hatta yüz km'lik bisiklet antrenmanında az kalsın bayılıyordum. Burada benim paylaşmak istediğim kendi tecrübelerimden daha çok bilimsel olarak ispatlanmış ve kişiler üzerinde olumlu etkiler bırakmış çalışmalardır. Antrenman planlaması ve ona bağlı beslenme programı seninde söylediğin gibi antrenman içeriği, amacı,yapılan ortam, süre ve havanın sıcaklığına bağlı olarak değişebiliyor.Zaten kalp hastası ve tansiyon hastalarının veya bedeninde herhangi bir hastalık durumu olanların antrenman yapmasını ben sakıncalı buluyorum. Bu şekilde rahatsızlığı olanların kesinlikle doktor kontrolünde sağlıklı yaşam egzersizleri yapmaları uygun olur görüşündeyim. Antrenman ise başlı başına bir bilim ve mutlak suretle çok sağlıklı bir yapı istiyor. Ben tüm antrenman yapan arkadaşlarımın kendilerini çok iyi analiz etmelerini ve kendi fizyolojik yapılarına uygun antrenman programını uygulayarak iyi bir beslenme programı eşliğinde bu işi götürmelerini salık veririm. Unutmamak lazım ki ; iyi beslenme+iyi dinlenme+ iyi antrenman = iyi derece demektir. Başarılar dilerim...
 

Fırat Dizman

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Temmuz 2008
Mesaj
1.997
Tepki
1.018
Şehir
BABAESKİ
Bisiklet
Cube
doğru söylüyorsun abi.triahtlon yarışı ve aç karınlanla girmek kolay değil,ama hala insanlar doğrulara değil kendilerine kolay gelene inanmak istiyor.İsim vermeyeceğim ama açılan çok konu verilen cevaplar ,hurafeden başka değil,birisi öyle yapmış iyi gelmiş ,kötü olmuş.aman birirne birşey iyi gelmiş olduğunu söylemesin ,1 hafta sonra haber ona dönüp dolaşarak gelince o bile aaa doğruymuş diyor.Ülkede zaten spor üzerine kaydadeğer bir araştırma ve istatisk bile yok ,halan yüksek lisan,doktor vs yapanlara bakıyoruz(besyo boyutunda) yok laktik asid,efederin, vs.ve bunları yeni bulunmuş gibi açıklamazlarmı deli oluyorum.neyse gene görüşürüz.
saygılarımla
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
mümtaz bey kas oluşum sürecinde veya süreç sonunda kilo farklılığı oluyormu herşey için taşakkürler
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
@captain_2

Kas oluşumu olarak söz ettiğiniz herhalde kas kütlesinin büyümesi veya gelişmesi. En azından ben anladığım kadarına cevap vereyim. Çünkü kas oluşumu insan vücudunda ceninken başlıyor ve doğduğunuzda kaslarınız hangi genetik özelliklerde ise o şekilde ölümünüze kadar gidiyor. Bu kısa bilgiyi yanlış oluşmuş bilgilerimizi doğrularla değiştirmek adına aktardım. Hoş göreceğinizi umut ediyorum.
Gelelim asıl konuya kas gelişim sürecinde oluşan değişiklikler nelerdir ; Kas gelişimi kasın kuvvet, kuvvette devamlılık, dayanıklılık, sürat ve süratte devamlılık özelliklerinin gelişmesi anlamını taşır. Kasın kuvvet özelliği gelişirken cm2'si başına kaldırabildiği ağırlık veya yine cm2'si başına karşı koyabildiği direnç artar. Bu artış kasın kütlesini de artırır. Buna bağlı ağırlık artışı da olur. Dayanıklılık özelliği gelişen bir kasın kütlesinde azalma olur çünkü kuvvet ile dayanıklılık zıt yönlerdedir. Yani kuvveti gelişen bir kasın dayanıklılık özelliği azalır, dayanıklılık özelliği gelişen bir kasın kuvveti azalır. Ve dayanıklılık özelliği gelişen kas ağırlık olarak azalış gösterir. Buna en iyi örnek maraton koşanların zayıf vücut görüntüleri ile gülle atıcıların iri görüntüleridir. Çalışmalarınızda başarılar dilerim..
 
Kayıt
23 Mayıs 2009
Mesaj
54
Tepki
25
Şehir
İzmir
Mümtaz Bey,

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için tesekkur ederim. Ben de size kişisel durumum hakkında bazı şeyler sormak istiyorum.

Geçtiğimiz 1 yıl boyunca aldığım (çoğu yağ) olan kilolarımı vermek için çabalıyorum.

-Her akşam 1 saat tempolu yürüyüş ve sonrasında 10 dk süren çok dik bir yokuşu kan-ter içinde tırmanıyorum.
-2 gunde bir evdeki ağırlıklarımla vücut geliştirme salonlarında verilen baslangıç programını uyguluyorum.
-Yediklerime dikkat ediyor, kendime göre sıkı bir rejim yapıyorum. Yağ hariç herşeyden az az ve sık sık yiyorum.Su içmeye özen gösteriyorum.

Yürüyüşe çıkmadan veya evde hareketlere başlamadan 2 saat once son yemeğimi yiyorum. Acaba daha erken yesem yağ yakımı daha mı fazla olur? Siz aç karna spordan bahisle ne kadar bir süreyi kastetmiştiniz acaba?

1 saatlik antrenman esnasında da mutlaka sıvı alınmalı mı? Yoksa bittiği anda alsam da olur mu ?

(Temel besinlerim:kepekli ekmek-light ton-yağsız mercimek-sebze yemekleri-meyve-yoğurt-yumurta-süt-salata )

10 gundur bu programı uyguluyorum.3 kg azalma var(sanırım posaları atıyorum). Ben işe yaradığını hissediyorum.

Bu aralar bir bisiklet almak üzereyim. Bisikletimi alınca onu da programıma dahil edeceğim.


Sizden bu konuda eleştiri ve önerilerinizi rica edeceğim. Beni yap ve/veya yapma şeklinde yönlendirebilirseniz çok sevinirim.

İyi Aksamlar.
Serhan
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Sevgili Serhan kardeşim, öncelikle her akşam yaptığın bir saat tempolu yürüyüşü sabah aç karnına yapmaya çalış, yok eğer zamanım yok dersen yine akşam olabilir ancak yağ yakımında faydası çok az. Çünkü gün içerinde yediklerin ne kadar da olsa akşam ki yürüyüşünü enerji yönünden destekler. Sonunda 10' süren çok dik yokuşu kan ter içinde tırmanman kalbini yormaktan başka bir işe yaramaz. Anaerobik olduğu için laktik asit biriktirmekle kalmaz, aşırı yorgunluğa sebep olursun. Sonuçta gereksiz. Egzersiz esnasında sıvı alımı daha fazla soğuma sağladığından uzun süreli çalışabilme imkanı da verir. Bu da daha çok kalori yakımı demek. Yani egzersiz esnasında soğuk olmamak ve aşırı olmamak kaydıyla sıvı alımının olumlu etkileri var. Hiç yağ yemiyor olman da yanlış bir uygulama. Diyet konusunda birşeyler yazmıştım, eğer bir göz atarsan çok faydalı olacağına inanıyorum. On günde 3 kg azalmanın çoğu sıvı kaybıdır kanımca, özellikle son on dakikada kan ter içinde tırmandığın yokuş çok sıvı kaybettirir. Çünkü sağlıklı olan haftada 1 ila 1,5 kg vermektir. Unutma zayıflamak için yemekten çok kısmana gerek yok. Bilinçli olarak uygulayacağın bir diyet ve egzersiz programı seni hedefine götürür. Biraz sabır.
Bisikletini aldığın zaman akşam yaptığın yürüyüşlerin yerine 1-2 saatlik bisikletli geziler yapıp sabahta aç karnına yürürsen kısa sürede zayıflayabilirsin inancındayım. Çalışmalarında başarılar dilerim...
 

Şafak Atilla Akpınar

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Temmuz 2009
Mesaj
1.239
Tepki
1.587
Şehir
Ankara-Dikmen
Bisiklet
Trek
Bisikleti aldıktan sonra kendime sistematik ve düzenli olarak antreman yapmaya özen gösterdim.Vucüd bunu 1 hafta kaldırdı sonra bir halsizlik ve yorgunluk kendini gösterdi 1 gün kadar...Bu anlatılan konu sayesinde kendi kendime istişare yapmamı sağladı :) Demek ki içimde bir şeyler oluyor :p
 
Kayıt
30 Haziran 2009
Mesaj
21
Tepki
13
Şehir
TRABZON
sporla egzersizi ayırt edebilirsek; sporu sporcular egzersizi normal vatandaşlar yürüyüş, hareket, vs. gibi hareketler. bir insan genel anlamda kilo vermek istiyorsa kendi ile başbaşa kalıp düşünecek. ben neyapacağım diye. kararını verdikten sonra diyecekki arkadaş ben kendime günde 2 saat spor için vakit ayıracağım. ister yağmur ister kar her ne olursa olsun. beş vakit namaz gibi hayatımızın bir parçası olacak. hocamızın dediği gibi verilen nabız aralıklarına dikkat etmek şartı ile sporumuzu yaparsak. inanın sonuca çok rahat varırız. ama acele etmeyeceğiz. kesinlikle.
 
  • Beğen
Tepkiler: caner ünsal