Scudo Sports

Yağ dolum sırasında sıkışıp kalıyor

Neil deGrasse Tyson

Daimi Üye
Tepki
374
İsim
Mehmet Ç.
Bisiklet
Canyon
Arkadaşlar merhaba, SLX m665 model kalipere sahibim, daha önce ön frene sorunsuz bir şekilde 2-3 kere yağ değişimi yapmıştım ama bugün ilk defa arka frene de yağ değişimi yapacaktım.İçerisindeki eski yağı boşalttım ama yeni yağı kaliperden basarken az bir miktar giriyor sonrasında enjektör sıkışıyor ve daha fazla yağ almıyor içerisine.(internette araştırdım ama böyle bir sorun yaşayan kimseye denk gelmedim,adminlerden ricam konuları silmemeleridir)Normalde 25ml yağ basmak gerekirken 3-4ml koyduktan sonra daha fazla almıyor ama sistem boş bundan eminim çünkü aşağıdan basıp şırınga sıkışınca kola bakıyorum 1 damla bile yağ ulaşmamış.Kaliperdeki nipple denen vidayı gevşetiyorum, koldaki kapakta açık kısaca eksik veya yanlış birşey yapmıyorum ama yağ kaliperden hortumlara geçemiyor.Bunun nedeni ne olabilir?

Scudo
@Neil deGrasse Tyson kardeşim benim yaptığım gibi dene.ilk olarak 1 metre akvaryum hortum ve bir adet siringa al.ustteki yağ dolum kapağını aç. Siringayi yağı doldur.ksliper üzerindeki şomuna hortumu tak ve şokunu gevset. Alt kısımdan başak sıvıyı sisteme yükle ve kolu basarak kaliperlerin hareketini sağla. Ust taraftan yağ çıktığında alt şokunu sık hortumu çıkar.ustten sıvı ekle ve kola baş .kolsiksinca üst kapağı kapat.bukadar

@clourpoint Tavsiye için sağolun hocam, şuanda frenler başka şehirde,4-5 ay sonra anca deneyebilirim.Umarım işe yarar :)

Geri