Scudo Sports

Yağ bezeleri

tpz38

Üye
Tepki
0
Arkadaşlar selamlar,saygılar.Öncelikle bu sitemizin hakikaten kişileri ,bilgilendirdiği,bilinçlendirdiği muhakkak bir gerçektir.Bu spor dalı gerçekten bir sevgi,gönül işi.Emeği geçen tüm dostlara gönül dolusu teşekkürler.Burda herkes yaşadıklarını,bildiklerini paylaşmakta.Çünkü çeşitli meslek grubunda abilerimiz,kardeşlerimiz bulunmakta.Nasrettin hocanın dediği _bana damdan düşen adamı bulun_ hesabı.Sağlıkçı dostlara sorum şu:Vucudun çeşitli bölgelerinde oluşan yağ bezeleri,nedenleri,tedavi yöntemleri.Selamlar;sağlık ve mutluluk dolu pedallı günler

Scudo
Nasrettin hocanın damdan düşme hikayesine göre ben damdan düşmeyenlerdenim. Yani hiç lipomum(yağ bezem) olmadı. Ancak olayın teorik bazda aydınlanması için aşağıdaki bilgileri doğruluğuna güvenerek sizlerle paylaşmak istedim.

LipomYağ dokusunun iyi huylu tümörü. İnsan vücudunda, yağ dokusunun bulunduğu her yerde olabilir. Genellikle ince fibröz (kıkırdaksı) bir kapsülü vardır. Teşhis metodları, vücutta bulunduğu yere göre değişir. Bu bakımdan en kolay cilt altı yağ dokusundan menşe olan lipomlar teşhis edilir. Bunlar, dışardan gözle görülebilen veya görülemeyen yuvarlak-oval, üzerinde renk değişimi olmayan, muayene ile ağrılı olmayan, büyüklükleri çok değişiklik gösterebilen kitlelerdir. En sık iki omuz arasında ve ensede bulunurlar. Nadiren kötü huylu tümörlere dönüşebilirler. Cilt altı yağ dokusunun lipomlarından başka barsak zarlarından (mezenter), göğüs kafesi içindeki yağ dokularından, çok nadiren kalb dokularından (endokard ve epikard) gelişen lipomlar da vardır. Bunlardan mezenterik (barsak çevresi) ve göğüs kafesi içindeki lipomlar, kitle etkisi ile çevre organlara baskı yapmadan pek belirti vermezler. Mezenterik lipomlar, genellikle karnın sağ alt kadranında bulunurlar ve alışılmış muayene esnasında tesadüfen hareketli kitleler olarak tesbit edilirler. Karında dolgunluk hissi, iştahsızlık, barsak alışkanlıklarında değişiklikler yapabilirler. Röntgen tetkikleriyle sadece teşhise yaklaşılabilir. Genel olarak lipomların teşhis ve tedavisi, cerrahi usullerle yapılır. Kitlenin tam olarak çıkarılması tedavi için yeterlidir. Kaynak: Rehber Ansiklopedisi

Benim omzumda da var:( asker rütbesi şeklinde(Üsttegmenler in rütbesine benzer)) iki adet bulunmaktalar:( acaba iyi huylu mudur? bakınca anlayabilir miyiz? eger ciddi bir konuysa doktara gidecegim duyrulur..?

bende toplam 6 tane var.
doktorum zararsız olduklarını söylemişti
ilginç olan

bu 6 bezenin
tamamen % 100 simetrik yer alması
2 kulak arkası
2 bel çevresi
2 ayak bileği dışı

ne uyumlu adamım
bezelerim bile simetrik :)

Ben de bazen çok kötü beslendiğimde deri altında oluğuyor birşeyler ama sonra düzeliyor kendinden ya da ben onları düşüncemle yokediyorum :D

@BMX_rider07

Ciltteki bir şişliğin(tümör) iyi huylu olma ihtimalini kuvvetlendiren bulgular şunlar olabilir.
Bu bulgular ancak bu konuda tecrübeli bir doktorun inspeksiyon, palpasyon gibi muayene bulguları ve diğer laboratuvar yöntemlerle desteklendiği taktirde doğru karar verdirtebilir.

İyi huylu tümörler genelde:
1. Üzerindeki cilt dokusu sağlamdır.
2. Ağrısızdır.
3. Yumuşaktır. (içinde kalsifikasyon yoksa)
4. Altındaki dokulara yapışık değildir.
5. Büyümesi yavaştır. (uzak yayılım da yapmaz)
6. Diğer...

@Hakan Yazman

Onlar yağ bezesi değil "selülit ?" olabilir hocam. Az yiyince geçerler...:D (Belki :rolleyes: ?)

Annemin boynunda vardı, ufak bir ameliyat ile aldırmıştı. Zararsızdı ama zannedersem, yıllarca öyle gezdi çünkü :04:

@Mesut Girgiç

Yok Mesut abi böyle çenemde derimin altında bir sert bir oluşum oluyordu :) sonra geçiyordu 2-3 kere olmuştur :)

@Hakan Yazman

Hocam onlardan bende de oluyor.
Ağzımın içine bir fındık :)eek: ) tanesi alınca çenemde derimin altında sert bir oluşum gibi duruyor.
Sonra afiyetle çiğneyip yutunca geçiyor. ;)
Bende bu olay her fındık yiyişimde binlerce kez olmuştur..:eek: :eek: :eek: :D

(umarım yukarıdaki yazımın şaka olduğunu bildirme gereği yoktur):p :)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Geri