Scudo Sports

Yabancı bisikletçiler neden bisiklet ayaklığı kullanmıyor

@Gökay Akçay

Tur bisikletinde ortadan çift ayak kullanan birisi olarak, yüklü haldeki bir bisiklette çok sağlıklı kullanılamıyor ne yazık ki. Özellikle bozuk zeminde bisikletin ayakta durması imkansız hale geliyor. Naçizane tavsiyem tam yüklü halde bir bisikletle tura çıkılacaksa "Carraro CR-T WORLD " modelinde olduğu gibi ön ve arkada olmak üzere iki tane ayaklık en sağlıklısı.

Scudo
@turbotx150

Bizim buradaki markette geçen sene duvardaki güzelim yuvarlak kadro park demirlerini çıkarıp biraz uzağa bunlardan koydular, hala kızarım. Kimse de koymuyor bisikletini, hırsızlara davetiye resmen, üstelik kaldırıma dik olduğundan yürüyenlere de sıkıntı. Ne güzel kilitliyorduk şimdi marketin içine sokmak zorunda kalıyoruz.

Ya guvenip de bisikleti bagladigimiz agacin veya diregin kadroyu cizmesi de sevdaya dahil mi?

@ÖnerERKUT
Dediğiniz gibi çift ayak kullandım yıllarca resimde gördüğünüz piyasada alabileceğiniz en kaliteli arka ayak ama kadronuza istediğiniz kadar sağlam bağlayın arasına iç lastik felan koyup öylede monte etseniz bile zamanla bisikletin ağırlığından bir tarafa doğru eğiliyor
EF3AAD68-32D7-4AF5-BD2B-3D56B83D37AA.jpeg

Arkadaşlar geçen Budapeşte, Viyana ve Prag gezisi yaptım, direğe bağlı park etmiş bisikletlerde genelde park ayağı vardı. Başlıktaki önerme doğru değil.

Ayaklık kullanmama hepsi için geçerli değil, çoğunda ayaklık olsa dahi biraz rüzgârlı hava da bile ayaklığı açmıyorlar. Çünkü bisikletin dik duruken düşmesinden ziyade ,en baştan yere yatırıyorlar ve bu ihtimali ortadan kaldırıyorlar.

herkes uzun ve ağır yüklü turculuğun bittiğinden, sonu geldiğinden bahsetmiş. tam tersi bence son zamanlarda artış var. bir yerde okumuştum ilginin arttığından, önceden orta yaş ve emekli aktivitesi olarak düşünülen uzun turculuğun artık gençler arasında da trend olduğundan, amerika ve avrupa ağırlıklı olan turcuların artık güney amerika ve uzak doğuda da yaygınlaştığından vs bahsediyordu. bizim bisikletçiler arasında uzun tur konsepti çok tutmadı belki bu yüzden azaldığını sanıyoruz

• Beğen
Tepkiler: Yeni_kullanıcı
Geri