Scudo Sports

Yaa İşte Öyle ! Hepsine Alkış İstiyorum

Piskiletci

Forum Bağımlısı
Tepki
2.547
Bisiklet
Corratec
Buata beton döken saf anadolu elektrikcimize

Isınan motorun üzerine soğuması için su döküp, motoru yakan elektrikcimize

Elektrik yangınına su ile müdahale eden cesur elektrikciye

Yüksek gerilimi kontrol kalemi ile kontrol eden şaşkınlara

Elektronik devrelerin kablolarını birbirine sürterek devrenin çalışıp çalışmadığını kontrol eden 4 yıl mühdendislik okumuş mühendislerimize

Nötr hattı hangi renk diye soran nötr hattı bağlayacak olan tedaş personeline

Sarıya faz veren elektrikcilere

Bir tane fazdan ek alıp üçtane nh dagıtıp 3 faz bir nötr yapan elektrikcimize

Yıldız üçgen çalışması gereken motor butona basınca çalışmıyor diye kontaktörü bastırıp bak usta kontaktöre basınca çalışıyor kontaktörü bırakınca kapanıyor diyen fabrika ustamıza

Motoru yıldız bağlayıp kısadevre klemensinden enerji veren ustamıza

Trafonun üzeri tozlanmış bi yıkayalım diyen elektrikcimize...

Bunların hepsi gerçek, görüyormusunuz ülkemizde ne kadar çok elektrikci olduğunu sanan var, işi nasıl ucuza ve kolay yaparımın peşindeler. Allah bizleri onlara muhtaç etmesin...

Yaptıkları için onlara kocaman bir alkış istiyorum...
(Nasıl insanların olduğu bir çalışma sahasında öğrenim gördüğümü anlatmak istedim)

Scudo
kapı ziliyle dış kapının lambasını aynı yere bağladığında zile basıldığı zaman kapının çalıp ışığın yanmasına sonrada sorduğum zaman alaa Allahh ben bunu anlamadım diyene gıcık oluyorum :))

Ali Bey;

Elektrik yangınları dikkatimi cekti. Elektrik yangınlarında mudahale edilmeden önce böge civari trafodan elektrikler kesilir. Trafodan cıkmış ise ona baglı olan merkezden elektrik kesilmektedir...:)

Saygılarımla

Sarıya faz veren elektrikcilere

Başıma gelmedi değil. Zamanında ben de yaptım elektrikçilik, az çarpılmadım bunun yüzünden. Halbuki bu sarı kablonun toprak olması, evrenseldir. :)

Buata beton döken saf anadolu elektrikcimize

Bunu da çok gördüm, buatlardan az temizlemedim. Ama bunun elektrikçi ile ne ilgisi var?

Betonu buata döken elektrikçi değil ki, sıvacıdır. :rolleyes:

@Haşim Okyay
Buata bazı çok bilmiş elektrikcilerimiz klemensler oynamasın, kablolar yerinden çıkmasın diye beton döküyorlar. Aynı şekilde bunları sıvacılarda yapıyor. Ama artık günümüzde bu gibi örnekler azaldı gibi:)

Geri