merhaba arkadaşlar xtr jant setim centerlock uyumlu bunları avid juicy ultimate fren seti ile kullanabilirmiyim eğer uygunsa ön ve arka rotorlar kaç olmalı ve fren pedleri nasıl olmalıdır yardımlarınız için teşekkürler
Center-lock adaptor ile kullanabilirsin.. Rotorlarin capi, kullanim amaci ve kullanici agirliga gore degisir.Normal kullanim icin 160mm on-arka yeterli. Bir de max. rotor capini, kadro ve masanin sinirladigini biliyorum.
Uyumunu geç daha bir güzel olur. Madem centerlock bir jant setin var hiç düşünmeden XTR rotor alabilirsin.
Sevgili Bora XTR rotorlar zaten centerlock olduğu için, ben 6 vida olanını henüz burada göremedim, herhangi bir adaptöre ihtiyaç olmayacaktır.
yeni xtr rotorlar ile avid frenler uymuyor.. fren balatalarının ucu rotor a çarpıyor fakat bu sorunu balataların altından uzayan demir parçayı keserek halledebilirisiniz..
Ben ultimate değil ama juicy carbon ile aylardır kullanıyorum,avid G2 rotorlara göre daha performanslı xtr rotorlar. Ancak balatalardan jant tarafındakilerin altındaki çıkıntıların yankeski ile kesilmesi gerekiyor. Çünkü xtr rotorun 5 kollu taşıyıcısına çarpıyor o parçalar. Parçalar kesildikten sonra sorunsuz bir şekilde kullanabilirsin.
Haklısınız.Benim dağ bisikletleri ile ilgili pek bir bilgim yok.Ben kendisi arkadaşım olduğu için espri yapmıştım Hatta beraberde baktık kaan abiyle. adaptörlerin ikiside 160 lık gibiydi ama sonuç ne olacak bende bilmiyorum ? bence şuan takmıştır bile..