Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

xtr elixir cr mı sızce hangısı

Scudo
Elixir Cr yi 203 rotorlarla uci downhill dünya kupası yarışlarında kullanan birsürü downhillci var.Örnek Sam Hill. Bu da frenin çok güçlü olduğuna dair bir ipucu olsun sana.Pinkbike.com da araştırıp görebilirsin. Avid testlerde de frenleri kategorilerine göre ele aldığında marka olarak üst sıralarda.

Bu yağ sızdırma olayını her markada görmek mümkün.
Şu anda Elixir serisinin en üst modelini "Sram XX" kullanıyorum. Elixir CR'nin de benzer güç ve dozlamaya sahip olacağını zannederek bu frenleri önerebilirim. Eğer 2011 model XTR düşünüyorsan buna şans verebilirsin. Ama 975 serisi olan bir eski modeli düşünüyorsan Avid daha mantıklı gibi. Fren setini yurdışından alma şansın varsa Hayes veya Formula markasını da tercih edebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: Salih Manavoğlu
Bir evvelki bisikletimde Avid Juicy Ultimate vardi, ön 180 rotor, arka 160...iyi bir fren diye düşünüyordum ve genelde memnumdum. Şimdi yeni bisikletimde 2011 XTR trail kullaniyorum...ve çok farkli (ön 180/ arka 160 rotor)!!!! Tek parmak fren için yapilmiş, dosaj ayarlamasi mükkemel, kol ayari avid den daha basit...kisacasi daha güçlü ve üstün bir fren bana göre...ama ikisi de pahali, eğer çok zorluyucu parkurda gitmiyorsan, her iki markanin alt modelleri de işini görür bence rahatlikla!

Elixir CR şu an en güçlü frenlerden biri ancak ben bekle ve Avid XO frenlerin performans yorumlarını bekle derim :) Ona göre tercihin XO ve Elixir CR arasında olsun :) Ancak yeni XTRın performansını 5e katladığı ve piyadaki bütün frenlerden daha az ısındığı ortaya çıkmış , tek tavsiyem beklemen yönünde olur , herkes 2011ler konusunda şu çabuk bozuluyor , şu bilmemne gibi yazsın ondan sonra al fren daha yararlı olur gibime geliyor :)

elixir r kulladım daha oce coook memun kaldım sorunsuzdu oda tercıhımı avıdden yana kullanmak ısıtoyrum ama sızın baska bı marka onerınız varsa onu da dınlemek ısterım

ikisini de düsünebileceğiniz her kosulda kullandım.. :) hemen kıyaslama yapmak gerekirse elixir cr'yi ilk tercih olarak düsünebilirim. frenleme gücü ve hassasiyetinde fark olduğunu düsünmüyorum. bilhassa uzun asfalt inişlerde her iki frende güc kaybını cok hissetmiyorsunuz. sizi güvende olduğunuzu hissettiriyorlar. bu arada her iki frende 2010 model.

ancak xtr ayar zorluğu, cogu kullanıcı tarafından hissedilmese de cok ısındığında sisen kaliperler ve diske yaklasan balataları ile ikinci sıraya düsüyor.

ayrıcı elixir'in kollarının daha ergonomik olduğunu düsünüyorum.

son olarak 2011 xtrleri yakından görmüs biri olarak onlara da sans tanımanızı öneririm. hem görünüs hem de icerdiği yeni teknoloji acisindan ihtiyaclarınızı karsilayabilir.

eger yurtdışından alma gibi bir imkanınız var ise hope,formula,hayes,magura gibi markaları bir dene derim (öz. magura)

Geri