Scudo Sports

xtr 975_dt swiss 240s mi.?

bicycle16

Forum Demirbaşı
Tepki
326
arkadaşlar lx göbeklere elveda deyip akıcılığı yüksek bir göbek seti almak istiyorum..
benim bildiklerim yani 2 seçeneğim var..
xtr 975 : 300ytl
dt swiss 240s : 600ytl

300ytl lik fiyatı ile xtr 600ytl fiyatı olan dt swiss e performansta çok yakınmıdır.? yoksa 2 katı fiyatını verip dt swiss almaya değermi.?
yada bu 2 göbeğe alternatif bildiğiniz başka hangi marka ve modelleri önerirsiniz.?
ürünlerle ilgili link atarsanız sevinirim ;) yurtdışıda olabilir..
cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler saygılar

Scudo
ban shimano lx kullanıyorum ama performansından memnun değilim
çok boşlama yapıyo tabi ben oradan buradan atlyan birisi olduğum için:) ama shimano kötü demiyorum dt daha iyi bence
bana sorarsan dt swiss 240 al derim ama o kadar fiyat vermeye değermi bilemem tabi

bende dt 240 almaya karar verdim hem shimanodaki gibi içini açıp bakım yapmana gerek yok içi açılmadığı için bozulmada kolay kolay olmuyo
ama ne kadar para ayırdın bu iş için onuda göz önünde bulndur

Bence de dt swiss al.Nedeni ise shimano'nun tüm göbekleri bilyalı.240's ise rulmanlı.Hemde ne rulman.Rulmanlı göbek bilyalıya göre %20 ye varan enerji kazancı sağlıyor.Hiç de fena değil hani

dt swıss 240s le bence hiç kıyaslama 240s çok daha akıcı ve çırçır ötecek :) 300
daha verbilceksen 240s al çünkü göbekler çok önemli hemide rulmanlı

Bütçe meselesi...Eğer bütçem el verse DT 240S i bende 1 dakika düşünmeden tercih edecek olanlardan biriyim.
Yani bende şiddetle tavsiye ederim

Ucuz alternatif olarak 2008 model XT alabilirsin. Ben kullanıyorum ve performansı mükemmel. 2008 lerde bilya yatakları daha akıcı oldu. Ayrıca bilyalı göbekleri hafif boşluk vererek (mandalı sıktığınızda o boşluk alınacak şekilde) ayarlarsanız hem akıcı hemde uzun ömürlü olabiliyorlar.

Rulmanlı göbek olayına gelince Dt240 gerçeken çok başarılı bir ürün ama biraz daha hesaplı ve oldukça kaliteli markalarda var. Mesela yurtdışından getirme şansın varsa Chris King veya Hope tercih edebilirsin. Özellikle Hope'un çok güzel renk seçenekleri mevcut, benim göbekler günün birinde dağılırsa mavilerden bitane alacağım :)

Geri