Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

xt ve xtr vites koları

Cem Helimoğlu

Forum Bağımlısı
Tepki
126
baslıkta belırttgım vites kolarının arasındakı fark konusunda yardımcı olursanız sevınrım agırlık 3 4 planda benım ıcın performans 1 sırada degerlı bılgılerınız ıcın sımdıden tesekkurler

Scudo
ben xt vites kullanamıstım. cift yonlu vıtes dusurmesı cook hosuma gıdıyordu. takır takır atıyordu xtr nasıldır bılemeyecem ama kesın xt daha ıyıdır dıyemıyorum yarısa falan gırmeyeceksen xtr parcaları pek uygun olmuyor hafıfletecem derken performans dusuyor slx frenler xtr frenlerden daha ıyı tutması buna bı örnek ama kullanan bırıne sormak lazım

XTR kollarla XT kolların arasındaki farklardan biri çoklu boşlama denen teknoloji , XTde bir tıkla 1 vites küçültüyorsanız XTRda 1tıkla 1-2-3 kere vites küçültebiliyorsunuz , ağırlık farkı ve malzeme kalitesi farkıda var , XTR kolun parçaları aluminyumdan yapılırken XT kollar plastikten yapılıyor

Belli parçalar :) Tamam değil

eski vites kolum deore arka aktarıcım Xt shadow'du performansından çok memnundum.. ta ki Xtr kullanıncaya kadar. Xt kol kullanmadığımdan ikisi arasındaki farkı kıyaslamak benim için yanlış olur ama Slx frenin Xtr frenden daha kuvvetli olması Slx daha iyi anlamına gelmez. Bahse konu olan fren seti yeni xtr de değil. öyle olsa arada bu kadar fiyat varkı olmaz. Xtr nin muadili ya da kişiye göre daha iyisi Sram Xo. Özetle xtr kol ve vitesler için çok hızlı ve kararlı geçiş diyebilirim.

aradakı fıyat farkı hafıflık malzeme kalıtesınden kaynaklanıyor bence ama hafıfleecem derken gucden kaybettırıyor ama slx guclu olması demek xtrdan ıyı olacak anlamına gelmez aslında. frende kararlılık , bastıgın zaman kacırmadan tutuması gıbı ozellıklerde onemlı

• Beğen
Tepkiler: Sinan Yorulmaz
Bence bütçe sorunu yok ise XTR tercih edilebilir. Ben 2,5 yıldır XT kullanıyorum ve her koşulda hidrolik fren ve vites kolu olarak bütün isteklerimi karşılıyor. Haliye XTR için o kadar fark vermek bana mantıklı gelmiyor. Sonuçta tercih, bütçe ve kullanım meselesi.

dogru dıyon abı ama bırazda heves var ben bu fıyat farkınını nedenını merak edıyorum dogrusu

Geri