Scudo Sports

Xt fren sistemi 5 ay yattıgı yerde hassasiyetini kaybetti

Aykut kocaman

Aktif Üye
Tepki
80
Bisiklet
Mosso
selamlar.
bisikleti Sıfır aldim en fazla 200km kullanmişimdir. sonrasında 5 ay evde bekledi..
şuanda sunger sıkıyomuşum hissi veriyor. ilk aldigimda sıfırken freni dikkatli sıkardım beni ustunden atmasin diye.. simdi va gucumle sıkıyorum anca tutuyor hemde sunger sıkıyomuşun gibi bi hıs veriyor:(( garantiye goturdum yapicak bişey yok. tutuyor sonucda gibisine bir cevap aldim:(,bu arada frenler xt set icetech

Scudo
ya hava yapmıştır yada balatalar arası mesafe artmıştır. Ama bana sorarsanız hava yapmış olması muhtemel

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Balatalara yağ bulaşmışsada tutmaz arkadaşım.

Eğer fren kollarında hassasiyette sorun yoksa(yani sertlik konusunda fren kolları dibe kadar dayanmıyorsa) tek bir sebebi var bence. Zincir yağlarken rotora yağ sıçratmış olabilirsin. Rotorlardan balatalara bulaştığında balatalar yağı içine çekiyor ve fren performansı çok düşüyor. Eğer şanslıysan ve balatalar içine çok fazla yağ çekmediyse, balataları söküp yüzeyindeki yağ çekmiş katmanı hafif yakıp(ocak üstünde ateşe tutabilirsin biraz veya balata spreyini üstüne sıkıp çakmakla yakabilirsin bu işlemi 3-4 kez tekrarlamak lazım) sonrasında yağ çeken katmanı zımparalayarak sorunu çözebilirsin. bir süre daha idare edecektir. yoksa balata değişimi gerekebilir.

Nedeni belli hocam 5 ay yatmis bisiklet.Sanirim hava yapmis frenler.Bi suru videosu var bi kac tanesini dene buyuk ihtimal hallolur

Geri