Scudo Sports

XT Aynakol ile ilgili problemim

Göbek anahtarın varsa kolları ve göbeği çıkartıp milin boyunu yazmalısın.

Anahtarın yoksa, zaten bisikletçiye uğrayacağın için göbeği de ordan alırsın.

Hem anahtarın yok hem de bu işleri kendin yapmak istiyorsan (link) anahtardan alman gerekiyor. Bunu kullanabilmek için kurbağacık veya 1/2" lokma olması lazım.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Scudo
Çok teşekkürler bilgiler için en yakın zaman da bisikletiyle gidip uygun bir göbek taktırıcam
söktüm bunu ölçüm tam 2cm geliyor

Dosyalar

• 20240105_235340.jpg
    20240105_235340.jpg
    54,5 KB · Okunma: 24
Son düzenleme:
Hangi göbeği önerirsiniz mil 2cm geldi @Can Çelik

Mili uçtan uca ölçmen gerekiyor.

1704555016915.png

milin toplam genişliği lazım.
Sizin göbekte yeşil okla işaretli olan parça var mı ya da eskiden var olabilir mi?
Aynakolun eskisinden daha içeri gitmesine neden olan bir eksiklik olmalı.

bende o parça yok acaba söktüğüm sırada düştü ve fark etmedim mi ondan bulma ihtimalim var mı @Can Çelik

Kendin yapmayacaksan burda nefes tüketmeye gerek yok. Bisikletçi orta göbeği söküp bir uzun boy milli göbek takacak. Bana milin aynakola girmesini sınırlayan bir parça mantıklı gelmedi. Sınırlayan bişey olmamalı ki, milin 4 yüzeyindeki kaman mantığı çalışsın, mil kola ölümüne sıkışabilsin.

Son düzenleme:
Kardes bir bisikletciye gotur o baksin
Bence hic bulasma bu ise.
Kare milli kartus gobegi sokunce goreceksin uzerinde mil uzunlugu yazar. 113, 115, 117,5, 122 mm gibi degerlerdir bunlar.
Senin bisikletinde mil uzunlugu kisa bir gobek var. Onu daha uzun bir ile sahip gobek ile degistirmelisin.

Bir insanın aynakolla ne gibi bir problemi olabilir ki?

İlk mesajda, bundan yaklaşık 15 yıl önce , anlaşılır bir dil ile nasıl bir problem olduğunu aktarmıştım Mehmet. Ama anlaşılmadıysam ve hala merak ediyorsan, sana seve seve oturur tekrar açıklarım.

Bu arada dertlenilecek birşey değilmiş, bir süre kullandıktan sonra akıcı bir hale geliyormuş.

İroniden anlamayan nesle aşina değilim.

Sen ciddi ciddi "nasıl bir problem olduğunu açıklarım istersen" yazınca, ben bunun tam tersini, yazılan mesajın ironi olduğunun farkında olduğunu düşünmeliydim, haklısın.

Kalbini kırdıysam özür dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
Geri