Scudo Sports

xoss g2 bisiklet bilgisayarı incelemesi

Awacs7n

Forum Bağımlısı
Tepki
1.016
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Trek
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Selamün Aleyküm:

Bugünkü konuğum xoss un g2 modeli, aslında güncellenmiş bir g de diyebiliriz. Bir fotoğraf karesiyle başlıyoruz.

IMG_20230920_153949.jpg

Cihazı arkadaşım için amazon dan sipariş verdim, hoşuma da gidince birkaç gün denemek için müsaade istedim.

Kutuda ne var?

Güzel görünümlü bir karton kutu ile geliyor g2, g deki plastik kutudan vazgeçilmesi sevindirici bir gelişme. Standart bir bisiklet bilgisayarı kutusunda ne geliyorsa g2 nin kutusunda da o var.

- g2
- kitapçık
- vasat bir kablo
- bilgisayarı gidona sabitlemek için bir parça
- sabitleme parçası için 2 tane lastik

IMG_20230920_153040.jpg

IMG_20230920_153050.jpg

IMG_20230920_153206.jpg

IMG_20230920_153430.jpg

Uyarı;

- Cihazı iade edebileceğiniz bir yerden sipariş vermenizi tavsiye ederim çünkü g2 nin bilinen bir beyaz ekran sorunu var. Bazı cihazlar tamamen beyaz ekranla geliyor ve bu sorun o kadar fazla ki amazon gibi yerlerde beyaz ekran sorunu için bazı uyarılar verilmiş.

Yapı kalitesi;

- Birinci sınıf, abartmıyorum en bilinen cihazlar ne kadar iyiyse g2 de kullanılan plastik te o kadar iyi. Bunlar yetmiyormuş gibi cihazın tuşlarının üzerine bir de silikon kaplama koymuşlar, tuş hissi berbat olsa da silikon tuş kaplamaları çok sağlam hissettiriyor. Tuş demişken cihazda iki tane tuş var. İlk başta garip geliyor çünkü tuşlar biraz sert ve küçük olduğu için basmakta zorlanıyor insan. Birkaç fotoğraf bırakmak istiyorum.

IMG_20230920_153516.jpg

IMG_20230920_153556.jpg

IMG_20230920_153603.jpg

IMG_20230920_153617.jpg

IMG_20230920_153633.jpg

IMG_20230920_153641.jpg

Cihazla ilgili kullanım tecrübeleri;

- Kafa bulandırmadan birkaç teknik bilgi eklemem gerekiyor, cihazda sensör desteği yok ve 28 saate kadar pil ömründen bahsedilmiş. Bu arada yine g de olduğu gibi g 2 de de standart model ve plus olan model var.

Sensör desteği plus olan model ile geliyor, ayrıca plus olan modelin ekranında birkaç veriyi daha görebiliyorsunuz. Bunlar dışında herhangi bir fark yok, özellikle boyut olarak.

Cihazla ilgili ilk görüşümde çöp demiştim, bayağı bir karışık yerde denediğim için uydudan veri çekmekte zorlanan cihaz yanlış veriler gösteriyordu. Şimdi biraz daha tarafsız yaklaşacağım çünkü bu birden fazla insanın okuduğu bir inceleme konusu, neyse. Uydu bağlantısı ile ilgili bazı şeyler yetersiz, bunları olumsuz şeyler kısmında söylemeyi düşünüyorum.

IMG_20230920_153613.jpg

Cihazı kullanmaya başladıktan sonra farkettiğim ilk şey kullanım kolaylığı oldu. sol tuşla kaydı başlat ve devam et, sadece bu. Küçük, basit bir cihaz ki karıştırıpacak çok fazla özellik yok.

Cihazın bilgi ekranını uygulama üzerinden düzenleyebilirsiniz fakat aynı anda hız ve ortalama hızı göremiyorsunuz. cihaz tek sayfada yükseklik, mesafe ve hız ile bilgiler gösterebiliyor. Yani tek sayfaya 2 tane hız bilgisi koyamıyorsunuz.

Şimdi biraz sürüşten bahsetmek istiyorum. Uydu bulma işlemi biraz yavaş, 40 - 50 saniye diye hatırlıyorum. Sol tuşla kayıt başlıyor, sürüşü kaydetmek için de sürüş sonunda sol tuşa basılı tutmanız yetiyor. Bu arada cihazın anlık eğim yüzdesi o kadar iyi görevini yerine getiriyor ki beni şaşırtıyor. Anlık eğimleri çok hızlı ve iyi bir şekilde gösteriyor, bu özelliği gerçekten çok seviyorum ve bunu sürekli olarak gösteriyor. Sayfa değiştirmek gibi şeylere ihtiyacınız yok. Eğim demişken işlevi çok iyi olan başka bir özelliğe geçelim.

Otomatik duraklatma;

Daha önce garmin dahil pek çok cihaz elime geçti, denediğim cihazları düşünürsem otomatik duraklatma / devam etme işlevi bu kadar iç güdüsel olarak çalışan çok az cihaz gördüm. Bu özellik çok hızlı tepki veriyor, zaten hız tepkisi de çok iyi olunca cihazı kullanmak benim için bayağı eğlenceli oluyor.

Cihazım en zayıf yönü;

Net olarak uydu bağlantısı, 6 - 7 metrelik tünellerde bile zayıf bağlantı sorunu ortaya çıkıyor ve hız verilerini yanlış göstermeye başlıyor cihaz. Çok fazla bina olan bir yerde yaşıyordanız sensörü olmayan bir cihaz kullanmanızı tavsiye etmem. Cihaza çöp dememin sebebi bu idi, net veri istiyorsanız binanıza girmeden sürüşü kaydetmenizi tavsiye ederim.

Ciddi sorunları olsa da benim kullanırken çok eğlendiğim bir cihaz oldu. Tavsiye eder miyim? Bilmiyorum fakat uygun fiyata denenebilir. Pek fazla işlevi yok fakat yine de iş görüyor. Sensör destekleyen modeli ile arasında belirgin bir fiyat farkı var, bu da sensör destekli modelini ciddi rakiplerin olduğu bir seviyeye itiyor. Kişisel görüşüm g2 daha mantıklı bir tercih, standart kullanıcılar için iyi bir tercih olabileceğini düşünüyorum tabi iade edebileceğiniz bir yerden sipariş verirseniz.

IMG_20230920_165714.jpg

Scudo
Aleykümselam Kardeşim. Özenli fotolar çekip aydınlatmışsın. teşekkürler.

Aleykümselam Kardeşim. Özenli fotolar çekip aydınlatmışsın. teşekkürler.
Düzenli olsun istedim hocam. :)

İncelemeye bir güncelleme eklemek istedim.
Bugün cihazı tekrar denedim, toplamda 70 kilometrelik bir mesafe oldu. Cihaz bugün saçma sapan yükseklik bilgileri gösteriyor ki övdüğüm özellik de sadece 1 sürüş sonra çöp oldu.

Ani yükseltiler kafasına göre sürekli değişiyor, üstelik bugün cihazın 2 - 4 kilometre arası hız sapması yaptığından şüphelendim. Sürüş bitince ortalamayı 14.4 gösterince bir şeylerin ters gittiğini anladım. Sürekli benzer rotada sürdüğüm için hız bana az geliyordu, 27 - 28 le gittiğim rotada 24 gibi hızlar görünce ben biraz şüphelendim.

Sadece bu da değil, hız verileri bayağı bir geç gelmeye başladı. Cihazı daha 50 kilometre kullanmadan bu tarz sorunlar yaşanıyorsa o cihaz çöptür, nokta. Kimseye tavsiye etmiyorum, uzak durun. İlk gün yükseklik verisi çok iyi idi, 50 kilometre sürmeden 40 - 50 metrelerde %5 gibi anlık eğim farkları gördüm bugün.

Uzak durun.

G+ modeli 600 km dir kullaniyorum bir problem yasamadim henuz

Güncelleme yapayım arkadaşlar.

Cihazın şarjı yaklaşık 450 kilometre götürebiliyor, tabi ortalama hızı 17 sayarsak. 150 kilometreyi geçtiğimde şarj göstergesi 1 diş düştü.

Dış görünüm, basitlik vs özellikleri oldukça iyi. İncelemede de kullanmayı sevdiğimi söylemiştim.

İşin yazılım tarafında geliştirilmesi gereken noktalar var, özellikle güncel eğim göstergesi ne oldu da bir anda bozuldu anlamadım. Ben amazon dan yarı fiyatına sipariş vermiştim, güncel fiyatına kimseye tavsiye etmiyorum. Hatta cihazımtavsiye etmiyorum.

Yazılım ve bazı şeyler biraz daha sıkı denetlense idi abartmıyorum ciddi satış potansiyelli bir bisiklet bilgisayarı olabilirdi.

Bu arada markanın yan yolları da gösterebilen haritaya sahip bir modelini daha sipariş verdim.

G+ modeli 600 km dir kullaniyorum bir problem yasamadim henuz
g de kendi içinde sorunları olsa da g 2 çok farklı sorunlar barındırıyor.

xoss g+ yaklaşık bir altı ay kullanmadım, batarya bitik. Şarj olmuyor. Elektriğe takılı halde çalışıyor. Bataryası nasıl değişir, youtube'da bir kaç bilgi var ama Türkiye'den satın alınacak yer yok. Alet durduk yerde çöp oldu. Neyseki sensörler telefon ile çalışıyor.

xoss g+ yaklaşık bir altı ay kullanmadım, batarya bitik. Şarj olmuyor. Elektriğe takılı halde çalışıyor. Bataryası nasıl değişir, youtube'da bir kaç bilgi var ama Türkiye'den satın alınacak yer yok. Alet durduk yerde çöp oldu. Neyseki sensörler telefon ile çalışıyor.
XOSS G/G+ features a rechargeable, lithium-ion battery that is not user replaceable. yenisi amzonda 30usd zaten ğil al değiş vs uğraştığınıza değmez, yurtdışından gelen biri varsa rica edin

• Beğen
Tepkiler: ersoyb
XOSS G/G+ features a rechargeable, lithium-ion battery that is not user replaceable. yenisi amzonda 30usd zaten ğil al değiş vs uğraştığınıza değmez, yurtdışından gelen biri varsa rica edin
Adamlara yazdım, önce uzun süre şarjda kalsın falan dediler, zaten yapmıştım. İşe yaramadı. Sonra batarya için destek veremiyoruz minvalinde bir cevap daha yazdılar. Sonunda Amazon'da 9 dolara batarya buldum, tamirci bir arkadaş değiştirebilirim dedi. Ay sonu oradan gelen bir arkadaş getiriyor. Bakalım çalışacak mı? Olmadı telefondan uygulama ile sensörleri kullanıyorum, şimdilik.

6 ayda da bataryanın ölmesi kötü olmuş. Bende de cycplus m1 vardı. 2 yıldır katlanırda boş boş duruyordu, şehir bisikletine taktım maşallah marttan bu yana hiçbir sıkıntı görmedim şarj konusunda. Cycplus da xoss ürünü bu arada.

Geri