Scudo Sports

XLC bakım seti çöp çıktı

07yusuf

Daimi Üye
Tepki
549
İsim
Yusuf
Bisiklet
b'Twin
Bisikletçilerle muhatap olmayayım, kendi işimi kendim göreyim ve bisikletimi daha iyi tanıyayım diyerek geçen yıl aldığım XLC tamir bakım seti resmen çöp çıktı.
Aldıktan sonra ilk kullanımda iki adet çift taraflı 13-14-15-16 anahtarlar aşındı.
Bugün yine ilk kullanımda zincir sökme aletinin ortasında zinciri sabitleyen kısımlar kırıldı. İnanamadım, sanki sunta gibi bir yapısı vardı. Kırılıverdi. Keza aletin ortasında zincirin pimini iten mil yerinden çıktı ve bir daha oturmadı. Yani zincir sökme aleti ilk kullanımda ve daha işimi de göremeden çöpe gitti.
Ruble sökme anahtarı yine işime yaramadı çünkü sadece qr düşünülerek yapılmıştı ve ortasında gereksiz bir çıkıntı vardı.
Ruble sabitleme için olan zincirli aleti de rubleyi sökme şansım olmadığı için kullanamadım. Belki o da ilk kullanımda elimde kalacaktı bilmiyorum.

Yani siz siz olun XLC bakım seti almaya kalkmayın. Paranız çöpe gider. Özellikle şu zincir sökme aleti bugün çok canımı sıktı ve ilk kez bisikletçiye gitmek zorunda kaldım. Alet resmen çıtır çıtır döküldü. XLC beni bisikletten soğutmaya and içmiş gibi.
takimcantasi.jpeg

Scudo
Geçmiş olsun. İnceleme ve paylaşım için teşekkürler almayı düşünenler için faydalı olacaktır. Ayrıca elinizdeki setin kendi fotograflarını koymayı ihmal etmeyin. Kırılan parçaların fotograflarını ve de diğerlerini. Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78 ve Mtt
Ben topeak survival kit kullanıyorum. Şimdiye kadar halledemediğim sorun olmadı. Zircir sökme aleti var ama hiç denemedim lazım olamadığı için

• Beğen
Tepkiler: ihsan Geylan
kırılan parça resimleride çok faydalı olacaktır parçaların kalitesini görmek adına.

@Emre Yönlüer
Ucuz ürün değil aslında. Şu sete 250 civarı para vermiştim. Evet salaklık bende. XLC alman malı diye biliyordum, kalitelidir dedik aldık ama hüsran.

@Emre Gülen
Artık bana da öyle geliyor. Cidden inanasım gelmiyor. Çıtır çıtır kırıldı ya alet :acpsnr::(:komik:

ve karar verdim, artık bisikletime kendim bakım yapmayacağım. XLC'nin rezil setiyle karşılaşmadan önce hayatta bisikletçiye gitmem diyordum.
Ama bundan sonra kaliteli bir bisikletçi bulup ona yaptıracağım. Sürekli kullanıyorum bisikleti, uzun vadede kâra geçerim diye düşünürken, kafadan zarar ettik iyi mi :mad:

Bu tür hepsi bir arada setlerden uzak durmakta fayda var. Paraya kıyıp kaliteli anahtar, alyan takımı almak lazım. Kalitesiz anahtarla vidayı-cıvatayı yalama ettiğinizde, bunun sebep olduğu sıkıntıya değmiyor o en başta tasarruf ettiğiniz para.

Anahtarda İzeltaş'tan şaşmayın derim. Bisiklete özel alet-edevatta da SuperB markası iyi bir fiyat/kalite oranını yakalamış durumda bence. Genelde de Tayvan üretimi ürünlerin kalitesi ortalamanın üzerinde oluyor, seçim yaparken buna dikkat edilebilir. Tabii en garantili olanı Park Tool gibi markalara yönelmek; ama profesyonel anlamda iş yapılmayacaksa aradaki fiyat farkına değmeyecektir.

@Mehmet Altuğ
Aslında Decathlon'un ürününü alacaktım ama XLC aldığım dönemde Decathlon'da kalmamıştı tamir seti. Geçen gün gördüm yine gelmiş. Fiyatı da XLC'nin yarısı kadar. Ve eminim XLC'den on kat daha kaliteli ve dayanıklıdır.

Bu konuyu açma sebebim, forumda sürekli üyelere kendi işinizi kendiniz yapın diye tavsiye veriliyor. Başkaları da benim hatama düşüp XLC almasınlar. Dediğiniz gibi parça parça alsınlar ya da biraz daha para verip en kaliteli setleri alsınlar.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
@07yusuf XLC bildiğim kadarıyla Accell Bisiklet'e ait bir marka. Konuyla ilgili firma merkeziyle iletişime geçebilirsiniz. Firmanın ithal ettiği bir ürünün garantisi konusunda Gürol bey çok yardımcı olmuştu bana. İsterseniz iletişim bilgilerini mesajla atayım size.

Tam olarak ismi be diye geçiyor baktım bulamadım topeak gibi sağlam markaların var mı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İzeltaş ' ın takımı kullanın ha bu arada yeni çıkan takımlar iyi değil . Eski takımlar daha iyiydi ben babamın kaç senelik takımını kullanıyorum halen aynı

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Bu seti gittiğim bisikletçi kullanıyor, ben alyan takımını ve pompasını kullanıyorum, hiç sıkıntısını görmedim daha. Geçmiş olsun :(

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
Yukarıda bir kaç arkadaş fotoğraf istemiş sanırım gözden kaçtı. Acaba kırılan/aşınan parçaların fotoğraflarını atabilir misiniz? Almayı düşünen kişiler için de fikir olur.

• Beğen
Tepkiler: Kürşatt
Geri