Scudo Sports

xcm v3 bakım ?

osman922

Aktif Üye
Tepki
39
Bisiklet
Nishiki
herkese meraba. bisikletimde sr suntour xcm v3 maşa mevcut 1 yıldır bakımsız kullanıyorum ne yapmam gerekir? yağlama vs nasıl bi bakım yapabilirim ?

şuan bi şikayetim yok ama daha seri gir-çık yapabilir gibi ... cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.. :)

• Beğen
Tepkiler: gok
Scudo
Merhaba maşanın çalışan borusunun orda keçe vardır o geçeyi hafif kaldırıp içine yağ sıkabilirsiniz en basit yöntemi bu maşayı daha aktif tutar haftada 1 azar azar yaparsanız daha çok verim alırsınız.Eyer detaylı bakım istiyosanız Maşanın altındaki vidaları açın ve oraları temizleyin.Daha çok uğraşıyım güzel olsun derseniz maşanın üstünde Sertlik ayarı olan yerde kapak vardır 8-9 tane tırtığı vardır onu bi pense yoluyla açarsanız içindeki yay çıkar yayı greslerseniz maşanız on numara olur :) Bu kadar anlatabildim eksik yada fazla varsa affola

@tunahan beyhan

cevabınız için teşekkür ederim :) iancak tam açıklık getirmek istiyorum bi kaç foto koyucam yine yardımcı olursanız sevinirim :) bir de yağ olarak önerdiğiniz bi tür var mı ?

keçe dediğiniz yerler 1 ve 2 numaraları yerler mi ?
tırtıklı penseyle aç dediğiniz yer de 3 numaralar yer mi ? açarken kırılmasından takamamaktan korkuyorum :/
maşanın altındaki vida dediğniz yer de 4 ve 5 numaraları yerler mi ?
http://img833.imageshack.us/img833/3885/73122679.jpg
http://img40.imageshack.us/img40/5536/24015601.jpg

• Beğen
Tepkiler: gok
Evet tam olarak aynı yerleri gösterdiniz.Kırılmasından korkmayın biraz hasar görebilir ama kırılmaz takarkende kolay takarsınız sorun olmaz.Yağ olarak WD-40 olabilir.Ama yay bölgesine gres sürülmesi lazım oralara hangi tür gres sürülür onu pek bilmiyorum.

heh tamam o zaman. peki teşekkür ederim dediklerinizin doğrultusunda bi yağlama bakım yapıcam :)

• Beğen
Tepkiler: tunahan beyhan
@onur9209
O kısımlar için ince beyaz sprey gresler öneriliyor :)

bilgi icin tskler aynı masa sorun bende de vardi.

@tunahan beyhan

Böyle yaparsanız benim gibi sertlik kilidini kırarsınız,çıkarması kolay oluyorda takması o kadar basit değil.

elinizle açıp kapatacak kadar sıkın yeter. Uyumlu anahtar olmadığı için tırtık bile kalmaz penseyle zorlayınca

Geri