Windstopper Tayt

Ünal Altay

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2008
Mesaj
210
Tepki
185
Şehir
istanbul
Dostlarım Merhaba,

Windstopper bir tayt almak istiyorum, araştırmalarıma güre asics'in güzel ürünleri var. Merak ettiğim konu windstopper taytların içine çamaşır giyiliyor mu? Thermal ürünlerin doğrudan tenle temas etmesi gerektiğini biliyorum ancak windstopper kumaşlar ile ilgili çok falza bilgim yok malesef :( Değerli görüşlerinizi bekliyorum :)
 
Scudo

Şafak Atilla Akpınar

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Temmuz 2009
Mesaj
1.239
Tepki
1.587
Şehir
Ankara-Dikmen
Bisiklet
Trek
Uzun bir mesafe gitmeyeceksen giyip giymemek sana kalmış bir durum.Şayet giyersen teri taytın içinde ki kumas emiceği için ve üstünde de tayt olduğundan kuruması hayli zaman alıcak ve durdugunda sürekli nemi hissedeceksin.
Şayet karlı havalarda bile ben sadece wind.tayt ile üşümeden rahatlıkla binebiliyorum.sadece ayak parmaklarim üşüyor onuda spd ayakkabı içine ince meyve poşeti giyerek hallediyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ünal Altay

Ünal Altay

Daimi Üye
Kayıt
1 Haziran 2008
Mesaj
210
Tepki
185
Şehir
istanbul
@Şafak Atilla Akpınar

Çok teşekkür ederim arkadaşım, karlı havada bile rahat giydim diyorsan süpper. Ben zaten o kadar soğukta binemiyorum malesef, malum istanbulda yaşıyoruz, yağmurda bile trafik altüst oluyor, karda nasıl olduğunu tahmin bile edemezsin :) Tekrar teşekkürler
 

Şafak Atilla Akpınar

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Temmuz 2009
Mesaj
1.239
Tepki
1.587
Şehir
Ankara-Dikmen
Bisiklet
Trek
@havenless

Ne demek :) Alt kısma yetiyor ama üst vucüd kısmına uzun kollu bir forma giyerseniz daha iyi korunursunuz:)Kolay gelsin
 
Kayıt
16 Mayıs 2010
Mesaj
9
Tepki
2
Şehir
çanakkale
Bugün Çanakkalede ısı 6 derece iken çıktım, çok güçlü bir poyraz da vardı. asics windstopper uzun taytın içine yün içlik giydim. Üstüme de termal fanila, yün içlik, termal içlik ve windbreaker rüzgarlık giydim. Bacaklarım üşümedi ama bedenim bayaa üşüdü. 2 saat boyunca nonstop pedal basmama rağmen bayaa üşüdüm. Bir dahaki sefere yünü iki kat giyeceğim. Kim ne derse desin, yün içliğin gerekli ve diğer malzemelerden halen üstün olduğuna inanıyorum. Çoğu termal malzeme sıcak tutmuyor.
 

Murat Dağcı

Aktif Üye
Kayıt
8 Haziran 2011
Mesaj
126
Tepki
75
Şehir
Konya
@altuğ özağaç

Valla arkadaşım biraz garibime gitti açıkçası. Bi de çok kalın giyinmene rağmen çok üşümen biraz tuhaf. O zaman en üste giydiğin Windbreaker tam işini görmüyor. Çünkü ben Konya gibi bi yerde gecenin 2sinde -7 soğukta sürdüm. Aldıklarımı test etmek için. Üst en alta yünsa içlik, üstüne termal içlik ve onun üstüne uzun kollu forma ve en üste windbreaker'imi giydim, alta sadece termal içlik, üste de içi polarlı lcw'den aldığım eşofman altı. Sıfır soğuk, sıfır rüzgar, sıfır üşüme. Hemde -8'de. Vücutsal sorunun var mı yok mu bilmiyorum ama o kadar giyimden sonra bu kadar üşümen biraz garip. Aman dikkat et arkadaşım.
 

Kader Kerem

Daimi Üye
Kayıt
10 Ekim 2011
Mesaj
205
Tepki
108
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Whistle
Arkadaşlar bende bugun alt üst termal içlik aldım..Gece bi deneme sürüşü yaptım bir saat kadar üstte termal içlik üstüne sweet üstüne daysee rüzgarlık-mont karışımı bişey bi sorun olmadı hatta terledim bile amaalta termal içlik üstünede kot pantolon giydim bacaklarım baya üşüdü nemi sürekli hissettim..Sizce ilave olarak ne giymeliyim alt üst bi önerisi olan va mı acaba...
 

Çağatay TURHAN

Daimi Üye
Kayıt
15 Kasım 2011
Mesaj
215
Tepki
9
Şehir
izmir
Bisiklet
Merida
arkadaşlar üst üste cok kat giymek bazen kıyafetleri daralttığından kan dolasımını azaltabiliyor o yüzden çok kat giyiyim derken üzerinizi sıkmamasına dikkat edin yoksa çok üşürsünüz
 
Kayıt
16 Haziran 2010
Mesaj
46
Tepki
10
Şehir
İstanbul
Ben İstanbul'da denedim. Puma'dan aldığım bir yağmurlu ve LCW'den yıllar önce aldığım sweetshirt vardı üst kısımda. Kafa'da jack wolfskin bere...
Altta yalnızca Adidas deniz şortu vardı ayaklarda da Puma goretex bacaklarım açıktı. Hava sıcaklığı ortalama 5-6 dereceydi galiba.

Yalnzıca bacakalrım üşüdü o da yağmur geldiği için üzerimi iş yerinde değiştirdikten sonra herhangi bir üşüme falan da hissetmedim.

Ancak artık deniz şortunu bırakıp goretex autdoor bir pantolon alıcam galiba....
 

Ali Akyol

Üye
Kayıt
26 Aralık 2009
Mesaj
43
Tepki
44
Şehir
Ankara
merhaba,
bu konu üzerinde ben de çok araştırma yaptım ve aşağıdaki link de bulunan ürünü aldım sonunda, tavsiye ederim, 15 günde elime geçti, kış için olduğu yazılmamış ancak aynı ürünün kışlık olduğu diğer satıcılarda yazılı. İçi kışlık koşu taylarında olduğu gibi ince müflon kaplı. Rüzgar geçirmiyor

(link)

ayrıca buna benzer başka ürüner de bulabilirsiniz, örneğin:

(link)

(link)
 

Aydın Diricanlı

Forum Bağımlısı
Kayıt
20 Ağustos 2010
Mesaj
1.198
Tepki
1.871
Şehir
Üsküdar/İSTANBUL
Bisiklet
Specialized
@altuğ özağaç

Çoğu termal giysinin sıcak tutmamasının sebebi, nemi vücuttan uzak tutmak için hava transferi yapması ve zar gibi yapısından dolayı hava hapsedilemediği için üşüme hissi vermesidir.Yün içliklerin sıcak tutması ise yünün tüylü yapısından dolayı havayı tutmasıdır (Polar kumaşlar gibi).Ancak yün içlikler su tutmamakla birlikte transfer yapmadığından durağan yada yoğun olmayan aktiviteler için uygundur.Bisiklet gibi aşırı performans gerektiren sporlar için biraz yetersiz kalır.Bu iki unsuru birleştirip içi hafif tüylendirilmiş biraz daha kaliteli termal içlikler bulursanız, konforunuz tam yada ona yakın olacaktır.

Hepsi termal özellikli birden çok katman, nem transferi ile birlikte bir miktar hava tutacağından ideal olacaktır.Ancak ilk katman teninize tam değmeli ancak sıkmamalıdır.Sonraki katmanlarda duruma göre bir büyük beden giyerek katmanlar arasındaki dağılımı dengeleyebilirsiniz.

Doğru ürünleri kullanarak doğada konforunuzu en üst seviyeye çıkarabilirsiniz.Ayırca herkesin fizyolojisi , metabolizması farklı olduğundan deneyerek kendi doğrunuzu , kendiniz bulmalısınız...

Unutmayın ! ince ama çok katman, ısı kontrolü açısından idealdir.Sıcak olunca katman azalt, üşüyünce katman ekle...