Scudo Sports

Windows 7'de IE olmayacak.."hayırlı olsun"

Önder Özdoğan

Forum Bağımlısı
Tepki
1.145
Microsoft'un Ekim ayında piyasaya süreceği işletim sistemi Windows 7'nin Avrupa versiyonlarında Internet Explorer bulunmayacağını açıklandı.

Bugüne kadar satışa sunulan bütün işletim sistemlerinde bulunan web tarayıcısı IE, Windows 7'nin Avrupa'da piyasaya sürülen versiyonlarında bütünleşik olarak gelmeyecek. Microsoft'un aldığı bu kararın Avrupa Birliği'nin haksız rekabet davaları açmasını engellemek ve olası yüksek bir tazminatın önüne geçmek için aldığı sanılıyor. Daha önce benzer durumlarda ağır tazminatlar ödemek zorunda kalan Microsoft bu sefer işi sıkı tutuyor.

Windows 7'nin sürümlerinde IE bulunmayacak ve kullanıcılar istedikleri tarayıcıyı yükleyebilecekler. Öte yandan Microsoft Türkiye'den aldığımız bilgilere göre isteyen kullanıcılar için IE yüklü Windows 7 versiyonunun da Avrupa'da bulunacağı açıklandı. yani IE'sız ve IE'li olmak üzere iki farklı Windows 7 versiyonu bulunacak. IE bulunmayan Windows 7'ler ise sadece Avrupa Birliği ülkelerinde satılacak.

(link)

Kişisel görüşüm,

aslında uygulamada sıkıntı yok,sadece politik davranmış microsoft(AB) "akıllıca"

Scudo
İnsanların birseyleri seçebilme özgürlüğünün verilmesi güzel birşey. Bişelyler değişiyor :d.

Windows 7 her ne olursa olsun güzel bir yenilik.Ben şuan kullanıyoum.
Bu tabi ki tercih meselesi.
İyi forumlar..

Bu olay iyi olmuş istediğini kullanacaksın, bana en çok koyan ödemiş olduğumuz ADSL fiyatları ve cebimizi boşaltan ADSL sağlayıcısı adını vermek istemiyorum zaten biliyorsunuz.

Zannedilenin aksine adalet sisteminin çok güçlü olduğu Amerika'da , microsoft firması , İE yi standart olarak verdiği için korkunç para cezalarına çarptırıldı. Tekel oluşturmak şuçundan dolayı. Win 7 de bunu tercihe bırakmalarının sebebi bu.

Ancak herkes biliyorki, özellikle banka vb. siteler dorğu düzgün sadece İE ile çalışıyor. Yani yine İE kullanmak zorundayız.
Benim şahsen çok sıkıntım yok İE ile. :)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
Chrome tavsiye ediyorum ama bazı siteler uyumsuz kalabiliyor..

IE ağır kalıyor hiç şüphesiz,taban olarak bütün siteler mecburen taban olarak ıe siz yapamıyor maalesef.Halen en çok kullanılan tarayıcı.

Dünya kadar parası olmasına rağmen, Dünya'nın en büyük vakıflarından birisine milyar dolarlar ayıran( pek bilinmez ) Gates ailesinin , bilgisayar alanında getirdiği yeniliklere hürmet olarak böyle ufak pazarlama hileleri yapmalarını, şahsen mazur görüyorum. :)

• Beğen
Tepkiler: Önder Özdoğan
Bunca zaman tüm tarayıcıları kullandığım için, şuana kadar chrome kadar hızlısını görmedim "belirteyim" Diğer tarayıcılara saygımız sonsuz.;)

Tam istediğim gibi, ara birim çok basit-hızlı ve çok güvenli..

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Boran
Geri