Scudo Sports

Wiggle'dan yaptığım alışverişin üzerinden 24 saat geçmeden, soyulmaya çalışılmam

@Erdal YILMAZ 2 olmuş hocam wiggle yapıyor demedim,bu oluyorsa demekki güvenlik yetersiz.

Scudo
Ben wiggle dan sipariş verdim bakalım enpara dan denicekler mi

@kaskreis

Wiggle'ın yapmadığını yazdık. Sebebini de anlattık.

Sanal kart şu anlık en güvenli çözüm

@mehmetlevent
Wiggle'dan ben de düzenli alışveriş yapıyorum.Konunun wiggle'la ilgili olduğunu düşünmüyorum.Unix tabanlı bir işletim sistemim var.Güvenmediğim hiç bir uygulamayı da kurmuyorum.Hiç böyle birşey başıma gelmedi.Bence alışveriş yaptığınız PC'lerinizi kontrol edin.Browser'a kurduğunuz eklentilere özellikle dikkat edin derim.Farkında olmadan bilgileriniz alınıyor olabilir.
En temizi sanal kart.

Benim bilgisayarım yok ,heralde risk yok o zaman :)

@kaskreis
Kredi kartınız yoksa risk yok işin özü.

@mehmetlevent Var ama onu yurtdışında kullanmıyorum, sanal kart kullanıyorum yurtdışında .

@kaskreis
Alacağım şeyin limiti kadar para yüklerdim aah Ahh kredi kartım varken sonra da kafam raad olurdu

İnternet alışverişlerimde mutlaka sanal kart kullanıyorum. Ama sorunlar yine de bitmiyor.
Bu yıl avare bir genç arabama arkadan çarpınca servise bıraktım, kasko firması da tamirat bitene kadar kiralık bir araç gönderdi. Görevli şahıs teminat olarak bir kredi kartı istiyoruz mutlaka dedi ve rent a car firmasının sitemine verdiğim kartın numarasını ve diğer bilgilerini yükledi.
Daha önce hiçbir alışverişte kullanmadığım, temiz bir karttı. Aradan bir ay geçti, bankadan uyarı sms'leri gelmeye başladı. Önce 1, sonra 10 USD'lik iki çekim yapılmış bu karttan İngiltere'den. Devamında ne olacaktı bilmiyorum, banka kartı dondurmuş hemen.
Nasıl olur, nereden bilgilerimi çalabilirler diye düşünürken, alışveriş yapılan firmanın ünvanını araştırdım. Turizm, akaryakıt ve rent a car işiyle uğraşan, Avrupa çapında aktif bir şirket. O zaman jeton düştü.
Hiçbir yere kart bilgisi vermemek lazım. :acpsnr:

Öncelikle geçmiş olsun.

Bazı arkadaşların da söylediği gibi en mantıklısı sanal kart. Alışveriş yapmadan önce tutara göre karta limit tanımlayıp alışverişten sonra otomatik olarak limitin sıfırlanması bu tarz işlemlerin önüne geçmek için en kolay ve kullanılabilir bir önlem.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@NomadCRY

benimde geçen kurban bayramından 1 gün önce 99 dolar çekilmiş telefona mesaj geldi aradım kopyalanmış kartınız dediler iptal ettim yeniside elime ulaşmadı halen şaka gibi.
bir de bankaya git dilekçe ver harcama itirazı için yeni kartı bekle bunlar çok zaman kaybı ve sinir bozucu durumlar.

sanal kartla yapıcam artık alışverişi limiti ayarla sonra kapa kartı istediği kadar kopyalasınlar...

@Serkan Mıstınoğlu geçmiş olsun. Aynı şey benim başıma da geldi. Sık sık internet alışverişi yapıyorum denizbank para kartımla. ABD de tanımadığım bir firmadan, 9 dolarlık bir çekim olmuştu. Form doldurup itiraz etmiştim ve geri yatırılmıştı. Fakat şöyle bir cinlik yaptılar. İsterseniz sigortalayalım dediler kartınızı. Dedim nasıl oluyor? Herhangi habersiz çekim ya da kopyalama durumunda sigorta 5000 TL ye kdr zararınızı karşılayacak demişti. Aylık 9 tl ye 12 ay olarak ödersiniz dediler. Bende olur dedim. İlginçtir ki o zamandan beri 6-7 aydır böyle bir olay yaşamadım. Acaba bu bir tezgah mıydı? olabilir. Başka yaşayan varsa paylaşsın lütfen.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Sanal kart kullanımının yanı sıra, siparişleri telefon'dan verme virüslü olabilecek bir bilgisayardan vermekten daha mantıklıdır değil mi? Örnek verecek olursak ali'nin mobil uygulamasından yani.

@caylaksuren
ininale ne zaman geldi o ozellik ben cekilmiyo para diye sevmiyodum ininali

Geri