Scudo Sports

Wiggle

@cazci Ücretsiz ve takipsiz kargo ile aldığım ürün ptt ile teslim edildi, skynet ile değil. :)

Scudo
22.11.2019 itibariyle;

Takipli kargolar SkyNet ile takipsizler PTT ile teslimat gerçekleştiriliyor. Kesin bilgi yayalım.

18 Kasım 2019 tarihli, ücretsiz kargolu siparişim şu anda Sky net ile İstanbul da ..
Hafta içi Sürat Kargo ile eve teslim edileceği mesajı da geldi.
Şirketin logistik tercihlerini tam anlayabilen varsa beri gelsin...

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Belki kargo firmaları günlük boş hacim, uygun araç, müsait uçak kargo durumlarına göre, firmaya anlık online teklif sunuyor olabilirler.
Firma toptan satın aldığı günlük kargo limitini doldurunca, fazla ücret ödememek için, tercih etmese bile diğer kargo şirketlerine yöneliyordur.
Bazen Ankara - Antalya uçak bileti, Ankara - İstanbul - Antalya uçak biletinden çok daha pahalı olabiliyor. Tek öncelik para olduğunda uzun ve yorucu olsa bile, aktarmalı uçuş tercih edilebiliyor.
İlk bakışta uzaktan mantıksız gelen hamle, şartları bilen için en mantıklı tercih olabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Ücretsiz-takipsiz denilen kargolu ürünler Skynet üzerinden Solmaz Nakliyata gelir.Oradan da artık Sürat Kargo tarafından adrese teslim ediliyor.
Ürünler Londra dan yola çıkmadan Wiggle size bir mail yolluyor."Vergi mevzuatı gereği oluşan masrafı kabul ediyor musunuz?" şeklinde...
Sizde cevaben "masrafları kabul ediyorum" deyip mailin altına da T.C. numaranızı yazıp yollayın.
Ürünler İngiltere den İstanbul a geldiğinde de Solmaz Nakliyat tan Murat Çiftçi imzalı bir mail gelir. Masrafların toplamı ve yatırılacak hesap bilgisini belirten. Bu aşamadan sonra verilen banka hesabına ödeme yaptıktan sonra işlem dekontunu Murat Çiftçi te yolluyorsunuz.
Artık kargonuz Sürat kargo ile adresinize teslim edilmek üzere hazır. Kargo yola çıktığında da telefonunuza bilgi mesajı gelir...
Wiggle İngiltereden mi yolluyor ürünleri ? Yada gönderilen ülkeye göre farkı ülke deposundan gönderim yapıyor mu ?

Wiggle, Portsmouth ve Belfast'taki ofisleri aracılığı ile siparişleri karşılamaktadır...

Wiggle, Portsmouth ve Belfast'taki ofisleri aracılığı ile siparişleri karşılamaktadır...
Bir önceki mesajnızda ürünler ingiltereden çıkınca diye yazınız vardı ondan sordum. 19 kasımda bende wiggledan aero gidon siparişi verdim ve gönderim yeri Hollanda olarak görünüyor. Acaba farklı yerlerde depoları varda sipariş verilen ülkeye göre en yakın depodan mı yollanıyor diye merak ettim doğrusu

Screenshot_2019-11-22 Pakkesporing.png

Evet, ofisler iki şehirde. Tedarik depolarından siparişe en uygun / yakın noktadan kargolama yapıyorlar..

Bu arada sepette beklettiğim 3 ürün vardı, bir gün sonra indirim voucher kodu gönderdiler hadi al artık ne bekliyorsun derceseine 10USD indirim yapabiliyordum. Almaya çalıştığım sırada kredi kartım hata verdi tekrar denemeye çalıştığımda kod işlevini yitirdi.
Chat sayfasından sevgili Chloe :ssrtcbya: ile görüştüğümde İngiltere'de yaşayıp yaşamadığımı sordu ve kodun Türkiye'de geçerli olmadığını söyledi. Bilginiz olsun böyle bir kod yakalarsanız ikinci şansa bırakmayın. Zalım Chloe de işi bilmiyor :hihi:

• Hahaha
Tepkiler: haQQi
Bir sorum var bisiklet severler
Şimdi bu siteden jant seti sipariş vereceğim totalde 140 dolar tutuyor sormak istediğim şu gümrük vergisi nasıl hesaplanıyor bu gibi sitelerden alışveriş yaptığımızda? Jant seti sipariş vereceğim için büyük bir kutu halinde gelecektir ve büyük bir yer kaplayacaktır bunun için ekstra bir ücret çıkar mı ?

@akyl.ata Kargo hariç bedel üzerinden %18 vergi ödersiniz. Ayrıca gümrüğe sunum ve damga ücreti 8,5tl. Bu kadar.

Bir sorum var bisiklet severler
Şimdi bu siteden jant seti sipariş vereceğim totalde 140 dolar tutuyor sormak istediğim şu gümrük vergisi nasıl hesaplanıyor bu gibi sitelerden alışveriş yaptığımızda? Jant seti sipariş vereceğim için büyük bir kutu halinde gelecektir ve büyük bir yer kaplayacaktır bunun için ekstra bir ücret çıkar mı ?
Wiggle daki fiyatlarında gümrük dahil fiyatlar ancak bu sadece EU ülkeleri için geçerll. EU olmayan ülkeler gümrük vergisi alıyor yani sipariş verdiğinizde yukarida @erdlylmz arkadaşımızın belirttiği oranlar ekstra olarak çıkıyor.

22'sinde takipsiz kargo seçeneği ile satın aldığım ürün, bugün İstanbul Gümrüğüne gelmiş!

Adsız.jpg

Ücretsiz-takipsiz denilen kargolu ürünler Skynet üzerinden Solmaz Nakliyata gelir.Oradan da artık Sürat Kargo tarafından adrese teslim ediliyor.
Ürünler Londra dan yola çıkmadan Wiggle size bir mail yolluyor."Vergi mevzuatı gereği oluşan masrafı kabul ediyor musunuz?" şeklinde...
Sizde cevaben "masrafları kabul ediyorum" deyip mailin altına da T.C. numaranızı yazıp yollayın.
Ürünler İngiltere den İstanbul a geldiğinde de Solmaz Nakliyat tan Murat Çiftçi imzalı bir mail gelir. Masrafların toplamı ve yatırılacak hesap bilgisini belirten. Bu aşamadan sonra verilen banka hesabına ödeme yaptıktan sonra işlem dekontunu Murat Çiftçi te yolluyorsunuz.
Artık kargonuz Sürat kargo ile adresinize teslim edilmek üzere hazır. Kargo yola çıktığında da telefonunuza bilgi mesajı gelir...

22'sinde verdiğim sipariş için 23'ünde şu mail geldi:

aaaaaaaaaaaa.PNG

Bundan sonra bir de vergi için gelecek, değil mi?

@çelikyürekli, bu ileti siparişinizin hazırlandığını haber veriyor.
Seçmiş olduğunuz kargo yöntemine göre bir süreç olacak.Ücretsiz kargoda "masrafları onaylıyormusunuz?" maili gelecek.Ardından da süreç yukarıda yazdığım gibi işliyor...

@cazci Merhaba, 22'sinde sipariş ettiğim ürünler için wiggle sayfasından detaylara baktığımda son hali şu şekilde gözükmekte.
In transit Processing location: ISTANBUL ULUSLARARASI KIM Carrier: INWARD OE Date: 2019-11-25 11:45:00 UTC+00
Tarafıma gönderilen 2 mail var; Confirmation of your order 06400xxx ve An update on your Wiggle şeklinde. Biri onaylandı diğeri ise paketlendi hazır maili. Bu solmaz nakliyat için gönderecekleri mail bundan sonra devreye girecek değil mi?

@x2772 evet takipsiz/ücretsiz kargo ise " masrafları kabul ediyormusunuz" ve ardından banka ödeme maili gelecek.Takipli/ücretli ise gümrük bedelini kargoyu teslim alırken ödeyeceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Cycoholic
@cazci Gönderim için ücretsiz olarak işaretlemiştim, ücretli de 2.90USD ücret gösteriyordu.
Teşekkür ediyorum, anladım. İnşallah sorunsuz teslim alabilirim, kargo beklerken heyecan ve sabırsızlık tavan yapıyor bende. :bsmagryr:

Wiggle fahri konsolosu gibi konuşmuş olmayayım ama nadiren olumsuzluk olur :)
Benimde 18 kasım tarihli ücretsiz kargom bugün eve teslim edildi, 7 gün...

• Beğen
Tepkiler: Cycoholic
Dün akşam sipariş verdim ve ücretsiz teslimat seçmiştim. Bugün sevk edilmiş görünüyor ama mail gelmedi bana. Gerçi ilk siparişim değil o yüzden olabilir mi?

Geri