Scudo Sports

Wiggle

Benimde siparişim yeni ulaştı.Toplamda 24 günü buldu.Ptt adres yetersiz diye geri iade demişti.Kargo uzun bir süre istanbulda takıldıktan sonra 2 gün önce tekrar olduğum şehre geri yollamışlar.Bu arada Wiggle a mail atmıştım bikaç gün daha beklememi söylediler.Sonrasında istanbul PİM den tekrar yollamışlar iade denilen gönderimi.

• Beğen
Tepkiler: Bike Storm 09
Scudo
@-Skynet-
Wiggle ile yapılan alışveriş şu şekilde yapılıyor.
110 dolar üstü siparişler de kargo ücreti alınmıyor. Genelde iki şekilde gönderi yapıyor. Skynet üzerinden gönderi yaparsa Türkiye de Solmaz nakliyat sizinle iletişime geçerek sizin banka havalesi ile gönderdiğiniz para ile gümrük vergisini ödeyerek surat kargo ile yurt içi dağıtımını yapıyor. Süreç yaklaşık 10 gün sürüyor. Wiggle Parcel Force ile gönderi yaparsa yurt içinde dağıtımı Ptt üzerinden yapılıyor ve ürünü alırkende gümrük vergisinin ödemesini yapıyorsunuz. Yaklaşık 10 ile 21 gün sürüyor siparişinizin elinize geçmesi. Bir sorun yaşarsanız Wiggle ile email ile görüşüp sorunlarınızı çözebilirsiniz. Bu konuda da bence çok iyiler.

@-Skynet-
Wiggle ile yapılan alışveriş şu şekilde yapılıyor.
110 dolar üstü siparişler de kargo ücreti alınmıyor. Genelde iki şekilde gönderi yapıyor. Skynet üzerinden gönderi yaparsa Türkiye de Solmaz nakliyat sizinle iletişime geçerek sizin banka havalesi ile gönderdiğiniz para ile gümrük vergisini ödeyerek surat kargo ile yurt içi dağıtımını yapıyor. Süreç yaklaşık 10 gün sürüyor. Wiggle Parcel Force ile gönderi yaparsa yurt içinde dağıtımı Ptt üzerinden yapılıyor ve ürünü alırkende gümrük vergisinin ödemesini yapıyorsunuz. Yaklaşık 10 ile 21 gün sürüyor siparişinizin elinize geçmesi. Bir sorun yaşarsanız Wiggle ile email ile görüşüp sorunlarınızı çözebilirsiniz. Bu konuda da bence çok iyiler.
Bu iki gönderimi rastgele mi seçiyorlar? Skynet, sanırım burada gümrük işlerini yürüten firma. Benzer uygulamayı Dhl ile Amazondan alışverişte görmüştüm. Ben düşük ücretli gönderimi seçmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum. Çünkü hızlı gönderimlerde hem kargo parası daha yüksek hemde araya skynet gibi bir aracı giriyor ve fiyat yükleseliyor olmalı. Dhl taşımada, gelen ürün onların parselinde beklediği için birde sizden eksradan depolama, evrak vs parası alıyorlar, ayrıca sizden ilgili ürünü sizin adınıza çekebilmek için imzalı bir form doldurmanızı istiyorlardı.
Skynette durum nasıl ?

Ucuz kargo seçeneğini seçersem, %90 ptt ile gelir diyebilir miyiz? (ürünün ptt ile bulunduğunuz ile gelmesi ve ürünü alırken gümrük ücretini ödemek bence daha işlevsel) Sadece ucuz kargoda takip göndermiyor wiggle, orada bir sıkıntı olur mu bilemiyorum Aliekspreesteki takipsiz ürünler gibi..

Neden iki türlü gönderim yapıyorlar net olarak bende bilmiyorum. Aldığım ürünlerin analizini yaptığımda ürün ağırlığına göre iki gönderi türünden birini seçtiklerini söyleyebilirim. Bu sebeple ucuz gönderi seçeneğini seçmeniz Ptt ile geleceğini garanti etmez. Bildiğim kadarıyla Skynet kargo firması, gümrük işerini takip eden Korkmaz nakliyat. Korkmaz nakliyat size bir mail atıyor ve gümrük ücret bilgisini veriyor. Daha sonra siz ücreti onların banka hesabına yatırıp, bilgi için tekrar mail atıyorsunuz. Onlarda postayı gümrükten çekip size gönderi yapıyorlar. Bunun dışında herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Ucuz gönderi seçerseniz, onlarda ptt ile gönderi yaparsa takip edilebiliyor. Ama skynet ile gelirse kapalı bir sistemle geliyor ama postanın kaybolma gibi bir sorun yaşanacağını hiç zannetmiyorum. Diğer yüksek ücretli seçeneği seçtiğiniz en büyük fark daha hızlı ulaşıyor.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: -Skynet- ve MakRo
Neden iki türlü gönderim yapıyorlar net olarak bende bilmiyorum. Aldığım ürünlerin analizini yaptığımda ürün ağırlığına göre iki gönderi türünden birini seçtiklerini söyleyebilirim. Bu sebeple ucuz gönderi seçeneğini seçmeniz Ptt ile geleceğini garanti etmez. Bildiğim kadarıyla Skynet kargo firması, gümrük işerini takip eden Korkmaz nakliyat. Korkmaz nakliyat size bir mail atıyor ve gümrük ücret bilgisini veriyor. Daha sonra siz ücreti onların banka hesabına yatırıp, bilgi için tekrar mail atıyorsunuz. Onlarda postayı gümrükten çekip size gönderi yapıyorlar. Bunun dışında herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Ucuz gönderi seçerseniz, onlarda ptt ile gönderi yaparsa takip edilebiliyor. Ama skynet ile gelirse kapalı bir sistemle geliyor ama postanın kaybolma gibi bir sorun yaşanacağını hiç zannetmiyorum. Diğer yüksek ücretli seçeneği seçtiğiniz en büyük fark daha hızlı ulaşıyor.
İlk aldığım ürün spd ayakkabı skynet (solmaz nakliyat) ile geldi. Dediğiniz gibi bana bir mail geldi ve gümrük bedeli ödedim. Sonrada ürünüm teslim edildi. Geçen gün 2 adet katlanır durano plus siparişi verdim bu sefer farklı bir kargo firması ile geliyor. Bu sefer prosedür nasıl işleyecek göreceğim.

Dosyalar

• parcel force.JPG
    parcel force.JPG
    41,9 KB · Okunma: 33
  • Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Bike-discount.de sayfasından alışveriş yapan varmı

@MakRo toplam kaç gün sürdü ulaşması?

Arkadaşlar bu "Delayed(not carrier)" ifadesi ne anlatmak istiyor?

Takipsiz kargoyla aldım, tahmini gönderim 2 ekimdi. Bu ifade belirdikten sonra tahmini gönderim tarihi değişmedi. Takipsiz aldığım için de haliyle takip edemiyorum. Hala ayın 2'sinde beklemeli miyim kargomu?

Dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    18 KB · Okunma: 24
Wiggle giriş yaparken yazdığınız mail adresini bir kontrol edin oraya bir mail gelmiş olması lazım.

Siparişimin ertesi günü gelen "picked and packed" dışında gelen bir şey yok.

Bu ürün vergi içerir vergiyi ödemeyi kabul ediyor musunuz tarzı bir mail gelmesi lazım Wiggle dan. Spam yada junk a düşmüş olabilir mi?

Wiggle ile iletişime geçmekten başka çareniz kalmamış gözüküyor.

Arkadaşlar bu "Delayed(not carrier)" ifadesi ne anlatmak istiyor?

Takipsiz kargoyla aldım, tahmini gönderim 2 ekimdi. Bu ifade belirdikten sonra tahmini gönderim tarihi değişmedi. Takipsiz aldığım için de haliyle takip edemiyorum. Hala ayın 2'sinde beklemeli miyim kargomu?

Sizin kargonuz halen İngiltere de gözüküyor.

Şuradan takip edebilirsiniz : (link)

Takip kodunuz : 710997552786

Sipariş vermiş olduğunuz e-posta adresine "Your Wiggle/CRC order " konulu bir mail gelmiş olması lazım. Bu maile cevap olarak gümrük vergisi ödemesini kabul ediyorum diye cevap gönderdikten sonra işlemleriniz ilerlemeye başlayacaktır. İler ki günlerde ise "gümrük vergisi" tutarını bildiren bir mail daha alacaksınız. Ödemeyi yaptıktan sonra ise 1-2 gün içinde Sürat kargo paketinizi getirecek.

Sizin kargonuz halen İngiltere de gözüküyor.

Şuradan takip edebilirsiniz : (link)

Takip kodunuz : 710997552786

Sipariş vermiş olduğunuz e-posta adresine "Your Wiggle/CRC order " konulu bir mail gelmiş olması lazım. Bu maile cevap olarak gümrük vergisi ödemesini kabul ediyorum diye cevap gönderdikten sonra işlemleriniz ilerlemeye başlayacaktır. İler ki günlerde ise "gümrük vergisi" tutarını bildiren bir mail daha alacaksınız. Ödemeyi yaptıktan sonra ise 1-2 gün içinde Sürat kargo paketinizi getirecek.

Of ki ne of. Bi on gün daha taktı yani. Nasıl iptal edebilirim bunu? O kadar sürede burdan da bulurum galiba.

@çelikyürekli Siz ayın 23 de sipariş vermişsiniz ben ise 25 inde sipariş vermişim. Benim sipariş Cuma günü Türkiye'ye giriş yaptı. Sizin gönderiniz de bir sorun oluşmuş gözüküyor. Wiggle desteğe bildirin.

(link)

Canlı yardımdan yazdım, inceleyip mail atacaklar. Ulan hıyar gibi bekledik ya bir hafta.

Geri