Scudo Sports

Wiggle

@Onur Ali İmren
Para var huzur var

Scudo
aslında şöyle bir şey duydum ben ptt dağıtıcısından aldığın ürün elektronik değilse 60 dolar üstü sadece 5.10 tl gümrük damga pulu ödüyorsun dedi. çünkü geçen hafta kask aldım 5.10 tl ödedim kask 60 dolardı suan 25 dolarlık ürünüm gümrükten cıktı 5.10 tl vergi gözüküyor aklınızda bulunsun. @Sıradan Çinko Pil @Onur Ali İmren

wiggle, crc vs hepsi ptt ile çalışıyor. ptt'nin de standardı yok. biri 5 günde gelirken onuru 1 aya yakın sürüyor.
Amazon.de den aldığım garmin 520 ve ondan bir kaç ay sonra söylediğim araba için port bagaj bir kaç güne gelmişti. hatta port bagaj 3 gün sonra teslim edilmişti.

Amazon gümrük masrafını baştan tahsil edip kendisi hallediyor. siz sadece 3 sayfalık bir formu doldurup ups in gümrük bitimine mail atıyorsunuz. Amazon sonra kestiği gümrük ! masrafından geri kalanı iade ediyor. örneğin 520 bundle'ı indirimdeyken 1000tl ye almıştım, 185tl iade edilmişti. wiggle'da benzer yönteme başvursa da rahat etsek.

Merhaba, wiggle'dan aldığım toz içecek (SIS REGO) gümrüğe takıldı. Uzun süren antreman sonrası hızlı toparlanma için ürün ararken wiggle da SIS REGO Rapid Recovery Protein adlı ürünü buldum ve bir kaç farklı bisiklet aksesuarıyla beraber satın aldım, bugün kargomu beklerken ,PTT görevlisi reçete ibraz etmem gerektiğini bildiren bir belge ile çıkageldi, şaşırdım ,kızdım ama yapacak bişey yoktu mecbur imzalayıp süreci başlattım. Daha öncede, hem de 1 ay önce sis in jelini almıştım hiç bir sorun çıkmadan ulaşmıştı.

Konuyla alakalı olarak ilgili birim yetkilisine duygusal ve açıklayıcı bir rica maili attım, süreçle ilgili burada bilgileri paylaşırım.

Bu tip durumla karşılaşan ve çözümleyen arkadaşımız oldu mu?

@Mehmet Çetinkaya Aslında yapılan işlem normal. Zirâ "Takviye edici gıdalar/sporcu gıdaları olarak nitelendirilen bazı ürünler" istisnai durumlar dışında yasaklı üründür. Gümrük mevzuatı ile ilgili link ekliyorum

(link)

Bir önceki siparişimde jeller sorunsuz gelmişti, bu kanundan haberim yoktu , öğrenmiş olduk. Kendilerine sporcu lisansımı gönderdim belki gönderirler.

@Mehmet Çetinkaya

Aile doktoruna gidip bir reçete yazdırsan işin hallolur. Bu işlerin sporcu lisansı ya da rica ile hallolması zor.

@Mehmet Çetinkaya

Lisans yeterli değil; milli sporcu belgesi veya reçete gerekiyor.

Pazartesi aile hekimim ile görüşeyim bu konuyu

Mevzuatta açık açık her şey yazılmışken ve mevzuatı paylaşmama rağmen merak edipte okunmamış

Soru: Takviye edici gıdalar/sporcu gıdaları olarak nitelendirilen bazı ürünlerin posta/hızlı kargo yoluyla getirilmesine ilişkin bir istisna var mıdır?
Cevap: Evet, bu kapsamdaki ürünleri doktor tavsiyesi ile kullanan kişilerin, hastalıklarına dair resmi hastaneden alınmış bir raporu ve doktorun önerdiğine dair bir reçeteyi, milli sporcuların ise "Milli Sporcu Belgesi"ni gümrük idaresine ibraz etmeleri halinde söz konusu ürünleri posta ve hızlı kargo yoluyla getirmelerine izin verilir.

Okudum Erhan bey teşekkür ederim. Bazen tecrübeyi parayla satın alırsın. Benimkisi öyle oldu.Mevzuatı uygulayan memurların konuyla ilgili istikrarsızlığı benide farklı yollara yönlediriyor. Kendimce çözüm üretmeye çalışıyorum.

Yeni zincir almam gerekiyor. Wiggle' dan bir zincir, 2 iç lastik, 2 matara 19.75€ ürün bedeli+ 4.69€ kargo çıkıyor. Son zamanlarda "kargoyla beraber vergi çıktı" "limiti geçmediğim halde vergi çıktı" gibi cümleleri sık görmeye başladım. Var mı böyle bir durum? Ona göre seçim yapacağım.

@Mustafa Zeybekkargo dahil degil.
ama senin siparis kargo olsada gecmiyor.siparisini ver bence

F8331 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
@hayriünal
Cevap için teşekkürler. Şımarıp kmc x9 l gold mu alsam diye düşünüyorum. Karar verince bakacağız. O da kargosuz 20.08€ arada 2 kat fark var ama muh te şem görünüyor :utan:

• Beğen
Tepkiler: hayriünal
@Mustafa Zeybek

Son 3 ayda Wiggle'dan 4 kere ürün almışım (neredeyse hepsi limitin altındaydı) hiçbirinde vergi kargo dahil hesaplanmadı, gönül rahatlığıyla yardırabilirsin.

• Beğen
Ürün kapıya geldiğinde ödeyeceğimiz vergi Türk Lirasına çevrilmiş hali üzerinden olacak değil mi ?

@Mustafa Zeybek

Gümrüğe Sunma Ücreti ve Damga vergisi ödeyeceksiniz...

• Beğen
@brstrmn

Ürünün gümrüğe girdiği andaki döviz kuru üzerinden vergisi hesaplanır. Gümrüğe Sunma Ücreti : 4.5 TL ve Damga Vergisi : 0.6 TL eklenerek vergi ödersiniz.

Wiggle'dan sadece 1 keere gelmeyen ürünüm oldu. Parasını iade ettiler. Para iadesinden 5 ay sonra ürün bana geldi :) Wiggle'den hediye olarak kabul ettim :) Teşekkürler wiggle :)

• Beğen
@trainspotting35Hayat sana güzel başkan [emoji3]

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri