Bunu PTT ye sorsanız daha net bilgi alırsınız. Ürünü yanınıza alın, PTT'de tarttırın, takipli gönderecem deyin. Hemen fiyatı verirler. (Herhangi bir PTT şubesi olur)
Wiggle'dan gönderim umduğumdan çok daha kısa sürede ve üstelik izlemeli geldi. Ancak devletimiz artık yurtdışı gönderilerden yasal limit altında olsa dahi, Gümrük Snm Ücreti ve Damga vergisi almaya başlamış (Benden sırasıyla 4.50 TL ve 0.60 TL olmak üzere toplam 5.10 TL alındı).
Wiggle küçük bir sürpriz yapmış bana, 1 paket haribo koymuşlar kutunun içine Yalnız gümrükten nasıl geçti anlamadım, normalde yasaktı sanırım.
Sipariş ile ilgili bilgilere gelince
2 Adet Continental Grand Prix 4000S II >> (link)
5 Adet Continental İç lastik >> (link)
Toplam 71,6$, kargo ücreti yok, gümrükte çıkan vergi 53,1 TL. Toplam maliyet 325 TL. Kargoya veriliş tarihi 15 Ocak, elime geçen tarih 22 Ocak. Memnun kaldığım güzel bir deneyim oldu. Lastiklerin de çok iyi fiyata geldiğini düşünüyorum.
143199 dosyayı görüntüle143200 dosyayı görüntüle Arkadaşlar merhaba, Crc sen yaptığım son alışverişte çıkmaması gereken gümrük vergisi çıkmış sizce neden kaynaklanmış olabilir ? Ve zimmete alındı diyor.
Bu tip durumlarla karşılaşmamak için para birimini seçebiliyorsanız USD ya da GBP yerine her zaman Euro seçmenizi tavsiye ederim, kanunda Euro yazıyor, kur oynar yanlış hesaplarlar birşey olur, limiti 2.99 euro geçmiş diye tüm 32 euronun vergisini alırlar.
@mubeac Şayet "kargo dağıtıcıya zimmetlendi" yazıyorsa adrese ulaştırılmak üzere dağıtıcıya verilmiştir. Bu yazı çıktığı gün dağıtıma çıkarılmalıydı. Ancak yoğunluk varsa bölgede bu yazı çıktığında adrese ulaştıralamamış olabilir. Şayet dağıtım yeri yakında ise gidip bakmanızda fayda var