Scudo Sports

Wiggle

Scudo
Merhaba arkadaşlar. 17 Haziranda sipariş ettiğim (19 haziranda gönderilmiş ) 277 $ lık siparişim hala elime ulaşmadı. Bana gönderilen mailde 28 Haziranda (en geç) teslim edileceği yazılı. Bu aralar kargolar biraz geç mi geliyor.? ve tahmini ne kadar vergi ödemesi çıkar. paylaşım yapan arkadaşların ödedikleri vergilerde bir oran yok. Aslında bunun nedeni nedir onu da bilemiyorum. Bir standardı olması gerekmez mi.? teşekkürler.

Ben kısmen alakasız konu için yazıyorum.Wiggle'den High5 Zero Electrolyte drink yazan üründen getirmek istiyorum.Acaba bunun gibi ürünler gümrüğe takılır mı? Tecrübesi olan var mı? Buna ek enerji barları da düşünüyorum.

@I am the Uptown R.

(link)
Soru: Takviye edici gıdalar/sporcu gıdaları olarak nitelendirilen bazı ürünlerin posta/hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün müdür?
Cevap: Hayır, 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının 65 nolu alt bendinde tanımlanan "takviye edici gıdalar" ile 06.12.2003 tarihli ve 25308 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi 2003/42 nolu Sporcu Gıdaları Tebliği'nin 4 üncü maddesinde tanımlanan "sporcu gıdaları"nın muaf olarak posta ve hızlı kargo yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.

@Erdal Yılmaz Whoa.Çok sertmiş.Çok teşekkür ederim elbette bilgi için ancak. :(

Araştırdığım kadarı ile aşağıda linkini attığım ürün en uygun bu sitede gözüküyor. Sizler görünen o ki bu siteden çok alışveriş etmişsiniz. Ben dışardan hiç malzeme almadım. Türkiyedeki bayisi araştırdığım kadarı ile "Baytekin" diye bir yer ve bu ürün orada 1.900 TL. civarlarında. Bu sitede şu an kemiksiz ( vergi,kargo v.s. bilmediğim eklentiler olmadan ) 844 TL. gözüküyor. Tecrübelerinizden edindiğiniz kadarı ile bana burdan almam fayda sağlar mı ? Birde gelir mi ? :) Gelmez ise sonuçta üzülünebilecek bir meblağ. İlerleyen zamanlarda bu tarz bir şey düşünüyorum İnşaAllah.

(link)

valla yakaladiginizda wiggle da acayip indirimli urunler oluyor. Ben daha once lastiklerimi siparis vermistim. Fakat onlar 35$ sinirina takilmadigi icin 10 gunde rahat geldi. Simdi garmin icin nabiz bandi siparis verdim. Bekliyorum. Onun %18 vergisini odeyecegiz. Simdi de saat almayi dusunuyorum. Vergi dahil en ucuz Turkiye'deki fiyatindan %40 a yakin daha ucuz. Dediginiz gibi urun ulasmazsa uzulebilecek bir meblag.
Mutlaka benden cok daha tecrubeli arkadaslar vardir. Birikimlerini yazarlarsa sevinirim.

@ÇaNakkaLeRuHu

Alınası olan eklediğim linkte ki. Forum da garmin ile ilgili konu var, kullanan arkadaşlar fikir verebilir. Benim fikrim, akıllı telefon kullanıyorsak, km saati, göğüs bantlı nabız ölçer çok daha uygun fiyata iyi bir kombinasyon olur. Hem de dörtte bir fiyatına.

(link)

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Aşağıdaki ürün bu siteden bana kaça gelir herşey dahil. Hesaplayabilecek olan var mı ?

(link)

@ÇaNakkaLeRuHu

Kargo ücretsiz.

247 euro = 1.000 TL

1.000 x 0.18(Vergi) : 180 TL

Toplam : 1.180 TL

Not: Kredi kartı döviz ödemesinde, komisyon bedeli alıyor bu dahil edilince fiyat biraz daha artabilir.

@Furkan TK

Süper o zaman. Bundan başka çıkmıyor mu masraf ? Gümrük felan diyorlar o alınmıyor mu ? Şu an baytekin de bu ürün 1.900 TL. civarında. Hemde sensörler felan yok gördüğüm kadarı ile.

@ÇaNakkaLeRuHu

Furkan arkadaşımızın hesapladığı 180 TL vergi, sizin bahsettiğiniz gümrük masrafıdır. Gümrüğe girerse 4,60 TL muayene ücreti ilave olur, bu kadar.

@Erdal Yılmaz

Teşekkür ettim. Bir sorum daha var bilginiz var ise. Kredi kartı ile aldım diyelim sonradan bu alışverişim için müşteri hizmetlerini arayıp taksitlendirme yapabilirmiyim ? Bankalar böyle birşey yapıyor olması lazım. Yurtiçi alışverişlerde yaptım fakat Yurtdışı oluyor mu onu bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: hydrocon
@ÇaNakkaLeRuHu

Yurt dışı alış verişler, bankalar tarafından taksitlendirilmiyor diye biliyorum. Bunu bankanız ile görüşmeniz daha iyi olur.

@ÇaNakkaLeRuHu Rica ederim. Gümrüğe sunma ücreti +4.60 TL olarak gümrük vergisinin üstüne eklenecek. Ben bunu unutmuşum Erdal teşekkürler. Taksitlendirme olayı benim bildiğim kadarıyla yok fakat forum geçmişinde bankasıyla konuşup yaptıran vardı diye aklımda kalmış. Bankanızla görüşün derim.

Geri