İndirim günlerinde ihtiyacım olan 2 parça malzeme aldım, fakat bana 1 parça göndermişler, göndermedikleri diğer parçanın vergisini de ödemek zorunda kaldım. "Ürün bana teslim edilene kadar, kargomu eksik gönderdiklerini bilmiyordum."
Başladık mesajlaşmaya... önce "bekle ürünün gelecek, yolda" vs. dediler.
Sonra; şu güne kadar bekle vs., daha sonra yine; bekle, bekle araştırıyoruz, bekle vs. diye mail attılar.
Bu süreçte hiçbir şey yaptıkları yok, sadece sizi oyalıyorlar. Yazışmalar 1 ay sürdü.
En sonunda "Ürün size gelirken yolda kaybolmuş." dediler. Para mı istersin, alışveriş kuponu mu dediler.
İkisini de istemiyorum, aldığım ürünü yoksa emsalini gönderin, gümrüğünü de siz ödeyin dedim.
Ürün elimizde kalmamış deyip, parayı kartıma iade etmişler. Fazladan ödediğiniz gümrük vergisini de siz kendiniz halledeceksiniz diye mail atmışlar.
Yorumu sizlere bırakıyorum...
Daha önce detaylı ve uzun bir şekilde konuyu yazmıştım, forumda son datalar silinince o yazımda kaybolmuş. Aynı durumu yaşayan diğer arkadaşların yazdıkları sıkıntıları da kaybolmuş. İkinci kolinin kaybolması "aslında hiç olmaması" konusu son ayların modası. Başınıza gelmediyse bile, her an gelebilir.
Bu firma ya bizi dolandırıyor "TR müşterilerini", ya firma çalışanları firmayı dolandırıyor, ya da firma bilinçli olarak uçak firmalarının overbooking "fazla bilet satışı" gibi bir sistem uygulayıp, sonunda "kargonuz kaybolmuş" numarası çekiyor. Mesela stoğunda 500 jant var, bakıyor 800 kişi sepetine eklemiş, hepsinin siparişlerini onaylıyor, paralarını kartlardan çekiyor, ürünü eline ulaşmayan masum köylüyü "özür dileriz, inceleyeceğiz, inceliyoruz vs. diyerek haftalarca oyalıyor, sonunda kargonuz kaybolmuş al paranı iade ettik deyip süreci saygısız bir biçimde sonlandırıyor." Genelde ilk kargo kolisiyle birlikte tüm siparişin vergilerini de ödemiş oluyorsunuz, gümrüğe gelmeyen koliniz için fazladan ödediğiniz o parayı alabilmek asıl başarı oluyor, alan arkadaşlar olduğu gibi alamayan arkadaşlarda var.
Kargonuz kaybolmuyor, 2. koli aslında hiç yok !
Birinci kolinin üzerine hem birinci, hemde ikinci kolinin barkodunu yapıştırdıkları bile oluyor.
Gümrük firmasını arıyorsun, satan firmayı arayın diyor, satıcı firmayı arıyorsun, fazla ödediğiniz vergiyi gümrük firmasıyla halledeceksiniz diyor.
Son 3 aydır yoğun bir şekilde bu firma, hep aynı sistemi kullanarak bizleri mağdur ediyor, ve haksız yere çektiği paralarımızı aylarca elinde tutup, maliyetsiz "faizsiz" bir şekilde muhassebesini finanse ediyor.
Firma ilk dakikada zaten konuyu biliyor, fakat tezgah ya, önce bekleyin kargonuz gelecek diyor, sonra sabrınıza çok çok teşekkürler ediyorlar, sonra çok ciddi araştırmalar yapıyoruz vs. diyorlar mailler böyle uzayıp gidiyor. Aldığınız indirimli ürün kalmadığı için de, muadilini isteseniz bile zorla kartınıza para iadesi yapıyorlar.
Şimdi bu yazımın altına; Firma söyle iyi, böyle iyi, hiç korkmayın ben hep alıyorum, hiç sorun çıkmaz diye, heyecanla yazan arkadaşlar olacaktır. Onların da motivasyonlarını anlayabilmeyi çok istiyorum...