Scudo Sports

Wiggle

Görüştüm değeri kadar kupon vereceklerdi.. Bakalım sonra gelen kargoyu geri istediler mi ?

Scudo
66EEE90C-4FA0-4733-BCFF-A40C8F89C674.png
daha önce böyle bir mail alan oldumu kargo şirketinden? Ben ilk defa alıyorum, biraz garibime gitti ama güzel uygulama.

Merhaba takipli kargolarda uzun zamandır böyle. Oluşacak vergiyi kabul ettiğinize dair yazılı ibare istiyorlar.
Geçtiğimiz ay da takipli kargo ile alışveriş yapmıştım ama böyle bir Mail göndermediler, o yüzden şaşırdım.

Bu wiggle'dan mı geldi kargo şirketin den mi ?
Türkiye ofisimiz ile iletişime geçebilirsiniz yazından kargo şirketi olduğu anlaşılıyor zira Wiggle'nın Türkiye'de ofisi yok.

Şöyle bir haber okumuştum ; Yurt dışından alışverişe ayda 5 ürün sınırı
Resmi Gazete’de yayınlanan (126’ncı madde) ve 14 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan karar kapsamında, aylık ürün sipariş etme limiti 5 olarak belirlendi.

@Adrenalin26 aynı maili son iki siparişimde ben de aldım. Kabul ediyorum diye dönüş yaptıktan sonra kargo Londra’dan çıkış yaptı. Skynette böyle yapıyorlar sanırım artık.

Arkadaşlar bu neden İstanbul'a gelip aynı gün geri dönmüş olabilir? Ya da dönmedi mi? Ben mi yanlış anladım? 🤔Ekran Alıntısı.PNG

Kuryeli kargo ücreti 13.83 Dolar olmuş 😡

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Wiggle gönderileri hakkında detaylı bilgi paylaşalım, vatandaş aydınlansın.

1- Wiggle gönderi ücretini satın aldığınız ürünlerin toplam tutarına göre ayarlıyor. Eğer 15-20 dolarlık alış veriş yaparsanız kargo ücreti yüklü tutuyor. Aldığınız ürünlerin toplamı belli limitleri geçerse ücretsiz takipsiz veya ücretsiz takipli kargoya hak kazanıyorsunuz.

2- Aralık 2019 da takipsiz posta seçeneği işaretleyerek bir alış veriş yaptım.Satın aldığım ürünler 2 gün sonra kargolandı. Royal Posta' ya verildi. Böylece barkodlu takip numaraları oldu. 4 günde istanbul' a geldi. 2 gün gümrükte oyalandı. 2 günde İzmir' e geldi. İzmir postanesi bunları lüzumsuz oyaladı, 5 gün bekletip Pazartesi günü gelen kargoyu Cuma günü eve getirdi. Elden gümrük tutarını ödeyip teslim aldım. Toplam: 13 gün içinde elime geldi. Burada bir konu dikkatimi çekti:

Yazdığınız adres uzunca ise kargolama yapılırken adresin son kısımları pakete eksik yazılmış. Örneğin kapı numarası yoktu. Postacı kapı numarası olmadığı için teslimatta zorluk yaşadığını söyledi. Adres bulunamadı deyip postaneye iade edecekmiş, bir şansımı deneyeyim demiş. Onun için adresinizi 2 satıra bölerek yazın ve mümkün olduğunca kısa tutun.

3- Ocak 2020' de takipli kurye teslimatlı sipariş verdim. Teslimatın adrese kurye ile yapılacağı belirtiliyordu. Bedava postaya hak kazanmıştım, 3 dolar kadar fark verip eve kurye ile teslimatı işaretledim. Ürünler Wiggle' dan 2 gün sonra kargolandı. Skynet depolarına girdi. Ardından XXXXX numaralı gönderinin tüm gümrük masraflarını ödemeyi kabul edip etmediğimi soran bir mail aldım. Bu maili "evet kabul ediyorum" şeklinde direk reply ile yanıtladım. Ama 2 gün daha pozisyon değişmedi. Heralde ordaki bilgisayar başındaki görevli cevabı görmedi dedim. Bunun üzerine aynı email adresine direk mail attım. Başlık olarak: XXXXXX sayılı gönderi hakkında diye yazdım. Tüm gümrük masraflarını ödemeyi kabul ediyorum diye yazdım. Aynı gün kargo istanbul' a yola çıktı. 4 günde İstanbul' a geldi. 3 gün gümrükte oyalandı. Ardından XXXXX numaralı gönderinin gümrük masrafları şu kadardır, falan banka hesabına ödemeyi yapın diye mail aldım. Şimdiden 11 gün oldu. Gelen maildeki telefonu aradım. Ödeme yapıldıktan sonra gönderinin MNG kargo ile yollanacağı belirtildi. Araya cumartesi ve pazarın da girmesiyle 13 gün olcak. Ödemenin ertesi günü paket yollansa 3 gün de öyle geçer... 16-17 gün olur. Henüz teslim alamadım. Bekliyorum.

Bu durumda ücretli, takipli, kurye teslim alış verişin süre olarak pek anlamı olmadığı hatta daha uzun ve karmaşık olduğu anlaşılıyor.

Mutlaka lüzumsuz / spam kutusunu kontrol edin. Gönderinizle ilgili mektuplar oraya düşebiliyor.

Genel durum budur.

Son düzenleme:
@ZirZop kargo ücretinin , aldığım ürün ile alakalı olduğunu sanmıyorum, sadece 109 dolar üstü alışverişe ücretsiz kargo seçeceği var, kuryeli , takipli kargo ücreti hep sabitti, çünkü,10 dolardan 400 dolara kadar birçok alışveriş yaptım, o ücretin değiştiğini görmedim.
Düzeltiyorum, dediğiniz gibiymiş, sepete bir kaç şey daha ekledim denemek için.

Ürün TR'de gümrükte görünüyor. Herhangi bir e-mail aldınız mı gumruk ucretiyle ilgli ?
Yanlış bilgi veriyorsunuz. O gönderi Türkiye gümrüğünde değil. Bir altındaki yazıya bakarsanız 2 saat 14 dk önce Londrada.. O kadar kısa sürede hangi firma Türkiyeye kargo getirebilir :) Ayrıca son yazıda '' in transit to destination '' yazıyor ve londradan yola çıktığı belirtiliyor.

@Bigpatron "Location Turkey" yazdığı için olabilir mi ?
Sistemde hala transit halinde yazdığı halde paketi teslim aldığım da oldu..

Geri