Scudo Sports

Whistle Tonkawa böylesini görmediniz :)

Baran Halilbeyoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
14
Bisiklet
Bianchi
Evet arkadaşlar bu da benim whistle tonkawa.
Yaklaşık 3 sene önce bu halini aldı. Ama 3 senedir çatı katında duruyordu.
Pek fazla fotoğrafı yok ama yine de paylaşayım dedim :)

(link)

(link)

(link)

(link)

Parça listesi:

Kadro: Whistle tonkawa carbon 15.5
Maşa: fox f80 rl
Jant seti: dt swiss revolution teller, dt swiss 240s göbek, ztr alpine çemberler, dt swiss turkuaz tel başları
lastikler: maxxis maxlite
fren seti: Magura marta sl gold
vites kolları: shimano xt shadow
ön aktarıcı: shimano xtr shadow
arka aktarıcı: shimano xtr shadow(carbon bacak), turkuaz makaralar
zincir: kmc gold ti
ruble: sram pg990 kırmızı
aynakol: truvativ noir, turkuaz titanyum vidalar
sele borusu: ritchey wcs carbon 400 mm
sele: selle italia
gidon: truvativ noir race riserbar
gidon boğazı: ritchey wcs beyaz
elcik: ritchey beyaz
beyaz sele kelepçesi,
crankbrothers pedal

Scudo
aynı fotoğraftan 4 tane koymuşsun gibi
şöyle biraz farklı açılardan detaylı çekseydin

Haklısınız ben de şimdi farkettim de bisikletin yanında değilim fotoları karıştırırken buldum pc de yenileri de eklenir sonradan :)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Bir whistleci (VISILCI) dostumu görmekten mutluluk duydum :) Buda benim at'ım :)

(link)

(link)

Ayrıca bisikletinizi satmak isterseniz, ilk bana yazın :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve Mert C.
Böyle bir canavarı neden 3 sene çatı katında tuttunuz ? :)

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Whistle dizaynını her zaman beğenmişimdir :) Bu da oldukça güzel :)

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
Çatı katında adeta bir hazine saklamışsınız Baran Bey kadro çok şık. Hareket halinde görmek isteriz.

@Berksan

Aynı tartıdan bende de var ancak bisiklete nasıl bağladığınızı resimden tam anlayamadım :D
Vaktiniz varsa açıklayabilir misiniz

Ayrıca bir sorum daha olucak XTR lar 1:1 vites oranıyla mı çalışıyor yoksa diğer Shimanolar gibi 2:1 mi ben hep 2:1 diye biliyordum ama bir yerde 1:1 görünce kafam karıştı

@Berksan

Whistle (hisıl) :)

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Hakan Can Onrat
Merhaba hakan,
ilk önce berkasanin seti XTR degil fotograflarda görüldügü gibi SLx'dir.
Simdi gelelim Soruna: Shimano grubu 1:2 (buna XTR'ler de dahil) oraninda calisir ve Sram Grubu 1:1 oraniyla calisir.
Bu nedemektir, yani schifter kabloyu 1mm cekince arka aktaricida 2mm oraninda calisiyor ve sram de ise 1mm de 1mm oluyor calisma orani ve böylece sram daha hizli calisiyor, yalniz biraz daha güc sarf etmek gerekiyor. Sramin de 1:2 oraninda calisan shifterleri var mesela attack olan cevirmeli shifterler.
Umarim bilgiler yardimci olur.

@Hakan Can Onrat

Tartının tartma kancasına bir kanca daha taktım, orjinal kancanın ağzı küçük, yeni kancayla seleye taktım... özelden yazdım :)

@Murat Cömez

Benim sadece aynakolum slx murat abey :) xt aynakolda geliyor.

Maşa: FOX
Jantlar: Mavic Crossride
Fren seti: Shimano XT
Vites kolları: Shimano XT
Arka attırıcı: Shimano XT
Zincir: Shimano XT
Ruble: Shimano XT
Orta Attırıcı: XT
Rotorlar Ön: 180 XTR / Arka 160 mm XTR
Aynakol: SLX

@Berksan

Ya tamam, ben fotograflarda görüleni söyledim sadece sonucta bisikletini ben toplamadim ve üzerinde neler var bilemem. Özürdilerim yanlis ve kücük düsürdüysem bisikletini. Sanki hakaret etmis gibi sen ve mert.c saldiriya gectiniz. Ha slx olmus ha xt olmus, Konu bu degildi ben sadece arkadas xtr dedigi icin ve sorusuna cevap vermistim.:) Elinden gelse tüm konulara bisiletinin fotografini koyacaksin ya berksan. Donanim listesini yazdiginada sasirmadim ama konu inan senin bisikletin degil.
Konuyu tekrar whistle tonkawa Carbon olan o süper bisiklete cevirsek cok iyi olacak. Allah nazardan saklasin bisikletini baran arkadasim.

@Murat Cömez

Ortaya bir şey söyledin, o yanlışı düzelttim abi. Bir hurra saldırayada geçmiş değilim :) Herkesin bisikleti senin gibi sahibine güzeldir... :)

• Beğen
Tepkiler: Berk E.
@Berksan

Tamam berksan, ayni düzeltmeyi mert.c de yapmisti ve ben konu uzamasin diye yazmamistim. Senin bisikletin de güzel ben aksine bir sey söylemedim. Konuyu artik kapatalim arkadasada ayip olmasin. :):saril:

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
@Murat Cömez

tamam abi, gelen kutuna bakarsan sevinirim. :in:

3 sene nasıl yatırmıssın bu canavarı :( bisiklet ağlamıştır götür beni diye.... Whistlenin kadro tasarımlarına zaten diyecek birşey yok insanı cezbediyor.... Kazasız belasız pedallamalar dilerim.

Evet arkadaşlar hepiniz haklısınız bilmiyorum babannemlerin çatı katında öylece kaldı , İstanbul da okuyordum okulu biraz da ondan oldu galiba :/

Geri