Scudo Sports

Whistle Sedona Carraro

@AnılDemir41 zaten sportive 227 almayı düşünüyodum.ama biraz narin görünüyo gözüme.kaldırımdan inerken bile sıkıntı olucakmış gibi.
birde mtb ye slick lastik takınca.istediğinde dağ istediğinde şehir bisikletin olucakmış gibi düşünüyorum

Scudo
@PİSİKLET :) hocam bence sportive 227 al yanına extradan maxxis veya schwalbe 2.20 lastik alırsın :) senin gonlun asfalt yolda ama hafif araziye de meyilin var gibi :). Sportive 227 ye 2.20 lastik sıkıntısız olur ilerde bi gün ihtiyaç duyarsan 2.20leri takarsin temiz MTB olur elinde. Sportive 227 ye MTB lastik takmakla MTB ye 1.90-1.75 lastik takmak aynı şey sayılır. Kaldırımdan inerken bisiklete zarar gelirse şayet yol lastiğin varsa ya lastiğin gümler ya da MTB lastiği gibi extradan esneklik sağlayan dişler olmadığı için teker yere sert vurur o da teker göbeğine zarar verebilir. Kadro furç ya da maşadan yana bi sikinti yaşayacağını sanmıyorum. (Tutup da şehirde Downhill yapacak halin yoksa :D)

@AnılDemir41
%100 doğru tespit :D:harika:

@AnılDemir41 aynen katılıyorum ancak 227 alırsam 2.20 lik lastikleri taktığımda maşa yetersiz kalabilirmi?

@AnılDemir41
downhill bizi aşar :)

@kubilay
şekli şemali yerinde ama sadece onu anladım :D
fiyatıda güzel ama Tr de varmı ki bu model?

@PİSİKLET :)

Çok sert bi kullanım tarzın yoksa bence o maşa yeterli olacaktır.
@kubilay katmerci

10 kg yol yarış bisikleti için ideal bi ağırlık fakat konfora önem veren bi bisikletseverim diyorsan hiç önermem. Bozuk yolda giderken kadro da oluşacak küçük bi çatlak başına dert olur ve sıradan kaynaklarla tamiratı olacak bişey değil,argon kaynağı gerekir o da biraz maliyetli olur.

@AnılDemir41 çok sert kullanmamaya çalışırım :)
peki 2.20 lik lastiği üstünde gelen janta takabilirmiyim?

@AnılDemir41 birde sportive ve fx serisi hariç max 1.800 e kadar önerebileceğiniz bi hybrit varmı?

(link)
bu güzel gibi geldi bana ama vites gruplarının ne olduğunu anlayamadım:)

@PİSİKLET :)@PİSİKLET :)

2.20lik lastiği takabilirsin problem olmaz. Kron Tx1000 modelleri hybrit bisikletin en iyilerinden sayılır (bizim ülkede) Shimano RD M3000 iyi bi parçadir diğerlerini bilmiyorum yalan olmasın.

Sedona 940 modellerinde orjinal olarak Schwalbe lastikler var vites ve fren grupsetler çok sağlam. O modeli de kafanda bulundur ben Sedona kullanıyorum maxxis lastiklerle şehirde de asfaltta da problem olmuyor schwalbe ninde maxxisden alta kalır yani yok elinde sağlam bi MTB olur şehirde maşayı kitler gezersin dağda maşayı acar gezersin bence kafa bulandirmaya gerek yok :)

@kubilay katmerci dandik değil fakat süspansiyon sistemi olmadığı için kasis çukur özellikle bozuk yola pek gelen bi bisikleti değil.esneme payı olmadığından ani bi çukura girmek kadroda çatlama yapabilir. Ben kaldırımda ilerlerken dört yol ağzında bi kamyonet dar viraj aldı aniden Kaldırımdan inmek zorunda kaldım en fazla 15 cm yükseklikten ön teker iner inmez kadro çatladı ve o yol bisikleti 3000 tl değerindeydi yani piyasadakilerib en iyilerinden diyebiliriz. 250 tlye argon kaynağı yaptırdık. Kullanım alanın belliyse ve yollar çok temizse sikinti çıkarmadan kullanabilecegin bisiklettir.

@AnılDemir41
Yollar temiz olsa bile dediğiniz gibi bir durumda sıkıntı yaşanıyorsa riske atmak ne kadar mantıklı şimdi bilemedim. Sonuçta insanlık hali yol ne kadar düz olursa olsun böyle bir şey hepimizin başına gelebilir. Ben bu bisiklet dışında 2 3 model daha bakıyorum aslında biraz kararsız kaldım bu bisiklet hafif olduğu için birazda merak ettim.

Giant seek 3
Sedona 420
Focus crater lake elite
WHISTLE NAKODA 1681

Bunlar arasından bir seçim yapmaya çalışıyorum.

@kubilay katmerci uzun yol yapmayı planlamiyorsan sende hybrit bisikletlere yönelebilirsin. Daha önce yol bisikleti kullanmadiysan bazı zamanlar bisikletine alismanin sikinti verdiğini göreceksin

@AnılDemir41
Bunlar şehir bisikleti ben günlük kullanım için düşüyorum işe git gel günde 30 40 km filan.

@kubilay katmerci o zaman sana ikisinin ortası,hem sağlam hem yola el verisli,kadroda kırılma çatlama olmayacak 30-40 km deki çukurlara rahatlıkla dayanacak aynı zamanda senin onu değil,onun seni taşıyacağı bi bisiklet gerekiyor. O da hybrit bisikletler :). Yol bisikletine kıyasla patlamaya dayanıklı ve içe dogru kalın lastikler,yoldaki engebelerden gelen sarsıntıyı emen bir ön süspansiyon,yol bisikletine kıyasla daha rahat bir sele ve rampalarda rahat edesin diye ruble de rampa dişlisi. Kendi boyuna uygun kadroyu seçtiğin taktir de kullandıkça bana dua edeceksin :)yukarı da gösterdiğin 10 kglik whistle dan en fazla 2,5 kg fazlası olur fakat kafan rahat olur

• Beğen
Tepkiler: kubilay katmerci
@AnılDemir41 mtb ye karar verdim.pazartesi gidip alacağım inşAllah.
ama kafam karışık :) listeye birde carraro big 927 yi ekledim

2016 model kron xc 1000i de 1800 tl ye buldum :srnsml:

iyice kafanı karıştırayım o zaman Giant Escape Air.
giantair.png

@PİSİKLET :) Kron Xc 1000 iyi markadir fakat carraro yu aklından çıkar onun yerine sedona veya merida kafanı karıştırsin bence :). Ben daha önce Kron kullandığım için sedona nin yanında Kron biraz daha hantal kalıyor gibime geldi. Sedona veya Merida iyidir MTB de iyidir

Geri