merhaba, su an dag bisikletim var. onu satmayi dusunuyorum. daga tasa pek vura olanagim olmayacak yakin zamanda, yol bisikletinin zevkini tatmak istiyorum.
bagaj takmak isin biraz fantezisiydi, nabiz yoklamak istedim sadece yorumlar icin, zaten en bastan uygun delik olmadigindan o ihtimal kalkiyor.
bagaj takmak icin delikleri olan aliminyum kadrolara da baktim bir ara, road touring bike'lara yani, ama daha sonra safkan bir yol bisikletinde karar kildim.
ama tumseklerden nispeten hizli gecmek (sehirlerdekinin aksine benim tumsekten kastettigim, 3 metre genisliginde, koskoca 3 metrede sadece 10 cm filan yukseklikten ibaret, tatli, hafif bir bombe, odtu'de adim basi olan tumseklerden bahsediyorum yani) ve 3-5 cm'lik hafif kaldirimlardan inmek, hala istedigim birsey. olmazsa da cok muhim degil, karbon kadro tercihim agir basar.
dedigim gibi safkan bir yol bisikleti tercihim olacaktir, tumseklerde dursam da, 2 cm'lik kaldirim icin bisikletten insem de, bagaj takamasam da
whistle karbon kadrosu, masasi ve jantlari hakkinda yorumlara devam diyelim oyleyse...
-alt seviye donanimli bir trek mi, yoksa whistle kadrolu ultegra donanim mi?
-whistle karbon kadronun agir olmasi, daha saglam ve dayanikli olacagi anlamina gelir mi? yoksa beceriksizlik mi?