Scudo Sports

Whistle 1052 d bisikletimi upgrade etmeme yardım eder misiniz?

Tepki
4
http://imgim.com/1011710_10151684411221552_1257932760_n.jpg
Bisikletimin Özellikleri :
Kadro : Alu. W 8900 Hydroformed Custom Tubing
Boğaz : Byte ahead Aluminium
Gidon : Byte Aluminium, rise 20mm
Sele Borusu : Byte Aluminium 31,6
Furş Takımı : integrated 1
Ön Vites Değiştirici : Shimano FD-M190
Arka Vites Değiştirici : Shimano Alivio RD-M410
Aynakol : Shimano FC-M191 42/34/24
Fren Takımı : Shimano BR-M486 hydraulic Disc brake, Rotor 160mm
Ruble : Shimano CS-HG30 8s 11/32
Vites / Fren Kolu : Shimano Alivio SL-M410 Rapidfire-Plus
Lastik : Byte Plose 26x1,95
Jant : Whistle 4x8 Black, with Shimano hubs
Maşa : Suntour XCM V2 RL 100mm with remote lockout
Pedal : Aluminium MTB
Sele : Selle Royal Mach bicolour
Kadro Boyu Ölçüleri : L
Ağırlık : 14,92 Kg
Arkadaşlar Erzurumdaki görevim bitti ve İstanbula döndüm. Orada çok nazımı çeken bisikletimi yükseltmek ve hatta mümkünse biraz daha asvaltta uygun hale getirmek istiyorum. Ne bileyim turlara filan katılmaz uzun yol yapmak istiyorum.
Sizden ricam ne yapayım satıp yol bisikletimi alayım yoksa parça yükseltme mi yapayım. Ben bisikletimi çok seviyorum birde arazide yol almaya bayılıyorum o yüzden parça yükseltmenin bana ne faydası olur?
Şimdiden çok teşekkür ederim....
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151684411221552&set=a.10151001713846552.466550.707996551&type=3&theater

• Beğen
Tepkiler: tercan çelik
Scudo
Kadro boyunuz nedir şehir bisikleti var bende de MTB ye geçmeyi düşünüyorum

@zeki tanrıvermiş

19" sizin için biraz küçük.

http://www.atgozlugu.com/wp-content/uploads/bisiklet-kadro-boyu-hesaplama.jpg

Whistle kadroları 2100 gramdan daha fazla bir ağırlığa sahip bu yüzden yükseltmeye pek elverişli olduğunu düşünmüyorum.
Bence yükseltmekten ziyade satıp Şehir ya da Yol bisikleti alabilirsiniz tabi sadece şehirde kullanmayı düşünüyorsanız.

bana rahat oluyor. belki daha büyüktür bakmam lazım.

ben doğada gezmeyi daha çok seviyorum ama öyle atlama zıplama yapmıyorum. Fakat artık istanbuldayım burada doğa mı kaldı ki.

en azından lastik tavsiyesinde bulunabilirsiniz. rubena flash alacağım yoksa. marhaton plus yatıyor gönlümde ama çok pahallı belki yurt dışından getirtebilirsem bakıcam.
26x1.75 mi 26x1.50 mi seçmeliyim sizce?

Bende tekerlekleri inceltmeyi düşünüyorum. 1,75 olarak. Çünkü 1,50 biraz farklı görünüyor MTB'de. :)

Kısacası hız istiyorsanız 1.50, görüntü istiyorsanız 1.75 alabilirsiniz. Ayrıca hafifletmek açısından Mosso'nun 780 gram ağırlığında sabit maşaları var Ebay üzerinden bulabilirsiniz :)

Edit: Bütçeniz upgrade konusunda ne kadar? Eğer kısıtlı bir bütçeniz varsa ilk tekerlekleri incelterek, daha sonra ise jant seti, maşa, aynakol değişimi yapabilirsiniz. Ama size önerim eğer doğaya çıkmayacaksanız bu bisiklete masraf yapmamanızdır. Bunu satıp üzerine ekleyeceğiniz bütçeniiz ile iyi bir şehir bisikleti alabilirsiniz.

Nasil bir upgrade düsünüyorsun? mesela masa, fren vites sitemi gibimi.... Upgrade etmek istiyorum diyorsun ama marhatonlar pahali diyorsun. Marhatonlar sana pahali geliyorsa upgrade etmeyi nasil düsünüyorsun?
Upgrade demek üzerindeki parcalardan daha kaliteli parcalar takmakla olur ama üzerindeki parcalarin ayni seviyesin de sadece markasi degsik bir sey takarsan bosa masaraf etmis olursun ve bir sonuc elde edemesin.

şimdi cahilliğime verin ne demek istediğinizi forumu okuyarak araştırarak anlamaya başladım. marhatonlara pahallı deme sebebim lastik araba lastiği parası ondan dedim ama demek ki bir sebebi varmış araştırınca anladım. benim önce karar vermem lazım galiba şehir\tur a mı geçeceğim yoksa bisiletimi mi yenileyeceğim? karar veremedim açıkcası. o yüzden özür dilirim zamanınızı aldığı için. cevaplayanlara çok teşekkür ederim.

satsam kaç tl aralığında gider bilen var mı? bisiklet temiz. ve üzerine biraz daha para koysam hangi bisikletlere bakmalıyım.

arkadaşlar ön dişlilerin üzerinde koruma yok elbiseleri parçalıyor buna koruma nereden bulabilirim? birde pedal için kayış gibi birşey gördüm birinde onun adı nedir acaba?

Geri