Scudo Sports

Wheel size (jant ebatı) ayarı

eren konu

Forum Bağımlısı
Tepki
550
Bisiklet
Specialized
Merhaba arkadaşlar bugün salcano city sports 01 aldım.
yanında da sigma 16.12 aldım ama kurulumunu sanırım tam beceremedim.
1.ilk olarak bisikletin jant ebatını sordu bu bisiklet için 28 yazdım doğru mu acaba yoksa tekerin de üzerinde bulunduğu ebatı mı soruyor.
2.Cihazı nasıl kapatıyoruz yani ben bir kez güç bela açtım şimdi kapatamıyorum.
kullananlar varsa bir iki pratik bilgi paylaşırlarsa sevinirim.

Scudo
sigma 16-12 nin içinden çıkan kitapçığı okumayı denedin mi?

not alet kendi kenine saat konumuna gelir daha fazla kapanmaz. lastikte haraket algıladığı anda çalışır...

cihazı çalıştırmayı başardım kapanmıyormuş onu da öğrendim. set up kısmında jant ebatını soruyordu benim bisiklet city sports 01 28 jant acaba lastik ebatını mı merak ediyor bisiklet bilmediğim için onu sormuştum. fakat 28 olarak ayarladım umarım doğrudur.

Lastiğin üzerinde yazan ebadı okuyun(atıyorum 700x32 bakın 2532 atıyorum sayıları) lütfen ardından bu ebadı sigmanın içinden çıkan kitapçıkda yazan numarayı setting kısmında wheel 1 bölümüne girin bu kadar.

@eren konu
cadence falan diyor ben o ne anlama geliyor bilmiyorum.
yani kadans deniyor türkçesi ama fonksiyonu ne onu bilmiyorum.
bu konularda 1-2 kullanım anlatırsanız sevinirim.

@Yavuz SOYLU
peki bu çarpım sonucu inch mi olmuş oluyor?

bu arada twist lock olmasından dolayı ters harekette yere düşüyor ben aleti krıdım sonrada caponla yapıştırdım sorunsuz kullanıyorum.. ben ona iyi bakmıyorum ama o gene çalişiyor. kadans ne demek forumda arama yaparak gene ulaşabilirsiniz. sizin aldığınız sts cad olamadığı için sizde cadance özelliği sadece yazılım olarak var donanım olarak olmadığından hiç bir işinize yaramayacaktır.

sizin için gene hangi veriyi gireceğiniz gösteren resmi aradım sizin yerinize koyuyorum...

@eren konu

Kadans = Pedal devir / dakika sayısı
Bunun icin ayri olarak pedala baglanan kadans kiti almaniz gerekir. Sonra da km saatinizin kadans gosterme ozelligi olmasi. Sizin kadans ozellikli saatiniz var anlasilan. Kadans kiti almaniz yeter gibi. Ama istatistikli ve gelisiminizi takip edecek antrenman sistemi uygulamayacaksaniz cokta gerekli degil.

bilgilendirmeler için teşekkürler arkadaşlar.

Tekerin sibop kısmını yerde işaretleyip bir tur tekrar sibop üzerine gelen kadar tekeri döndürün ve işaretleyin. Aradaki mesafeyi ölçün ve km saatinin jant ebadı yazan bölümüne mm olarak girin. Örnek vermek gerekirse; ölçtüğünüz mesafe 2 metre 23 santim ise 2230 mm olarak yazıyoruz.

Lastiğinizin kenarında ne yazıyorda ordakini alttaki sitede bulun, girilecek değeri alt solda veriyor.
(link)

Sol üstte büyüklük, altında da genişlik var ordan seçin. Sağ taraflara da manuel olarak girebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: eren konu
Arkadaşlar sigma bc 8-12 kullanıyorum. Lastiğimde "56-559 (26x2.1)" yazıyor. Ben 2125 olarak girdim kulanım kılavuzundaki 54-559'u "56" olarak görmüşüm. Şimdi ben yanlış ayar mı yaptım? Çok fark eder mi ne yazmalıyım ve nasıl düzeltebilirim?

Arkadaşlar sigma bc 8-12 kullanıyorum. Lastiğimde "56-559 (26x2.1)" yazıyor. Ben 2125 olarak girdim kulanım kılavuzundaki 54-559'u "56" olarak görmüşüm. Şimdi ben yanlış ayar mı yaptım? Çok fark eder mi ne yazmalıyım ve nasıl düzeltebilirim? Konu da açmıştım ama kimse göremediği için buraya yazdım tekrar

@eren konu Siz bahsedince bunu gördüm, askerden döndükten sonra km saatimin pilini değiştirdim, lastik değerinden de emin olamamıştım yine o siteyi aramıştım deli gibi.
Gerçekten çok güzel.

• Beğen
Tepkiler: eren konu
Geri