Scudo Sports

WD-40 vs. Gaz yağı

wd-40 yağ bazlı bir çözücüdür. Hareketli mekanik aksamlar için kullanılır. Gaz yağı ile aynı kefeye konamaz.
İlave edeyim. wd-40 parlak plastik aksama kesinlikle sıkmayın. Örnek aynakol vb. Sora ayna kolum berbat olmuştu. Bu yüzden wd-40 bisikletime hayatta tutmam.

• Beğen
Tepkiler: gunerokn
Scudo
WD 40 temizlik için kullanılmaz bana göre. Çalışmayan aksamlar için birebir yalnız. Tadilat yapan YouTube yayıncıları açılmayan vidalara sıkıyor.

Önce gaz yağı ile ziniciri temizliyorum.Peşine bulaşık deterjanı feyri ile köpürtüyorum fısstııkkkkk gibi oluyor. :D
WD 40 felan aman aman ....

Bisiklet için genel temizlikte gereksiz bir ürün. Zincir, ruble vb aksamlarda bisiklerin kirlenmesine izin vermiyorsaniz bence su ve sabun yeterli. Uzun süre kirli tutuyorsaniz is gazyağı veya mazot su ve sabun temizliginden sonra kullanılabilir. Ben öyle yapiyorum.

Asperox aynakol ve arka aktaricidaki siyah kısımları matlastirip, abartıyor. Bilginize.
Malzeme dolabımdaki asperox şişesinin altı çatlamış ve asperox damlaya damlaya akmış. Tabi ne süredir akıyor bilemiyorum ama dolabın suntası şişmiş. O sırada asperoxun yanında bulunan verniğin alt boyası asperoxa maruz kalmış. Uzun vadede asperoxun etkilerine bir örnek olabilir diye paylaşmak istedim 20230621_172452.jpg

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
Malzeme dolabımdaki asperox şişesinin altı çatlamış ve asperox damlaya damlaya akmış. Tabi ne süredir akıyor bilemiyorum ama dolabın suntası şişmiş. O sırada asperoxun yanında bulunan verniğin alt boyası asperoxa maruz kalmış. Uzun vadede asperoxun etkilerine bir örnek olabilir diye paylaşmak istedim 306100 dosyayı görüntüle
Ya zaten asperox'u bir kere deneyen bir kişi daha kullanmaz bence. Çok kalitesiz, dandik bir sıvı.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Ya zaten asperox'u bir kere deneyen bir kişi daha kullanmaz bence. Çok kalitesiz, dandik bir sıvı.
Ben de kullanıyorum bu urunu bisiklet dışında başka alanlarda. Bazen elinin altında sabundan daha etkili köpüklü temizleyici bir sprey olması iyi oluyor.

Asperox yoğun solvent içerikli üründür. Yağ çözücü ağırlıklıdır. Yağ çözücü solvent ürünleri fazla kullanım sonucunda ürünlerin renklerinde solmaya sebep verebilir. Tekstilde kumaş üzerinde bulunan yağları uzaklaştırmak için solvent kullanıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Ben geçen gün Asperox kullandım zincirde , oldukça memnun kaldım açıkçası, güzel temizledi. herkesin beklentisi tabii farklı olabilir.

Uzun zamandır asperox kullanıyorum. Arka ruble de renk solması oluştu. Önceden simsiyah olan rublem artık açık siyah halini aldı. Bunun sebebi asperox diye tahmin ediyorum.

Temizliği yaparken şarkısını söylerseniz Asperox daha iyi temizliyor.
Asperox sarı güç 🎵🎶🎵

WD-40 pas sökücü/sıvı uzaklaştırıcı. Paslanmamış zincirde tek işlevi kısa süreli yağlama. Tembel adamın hızlı ama kısa ömürlü çözümü.

İlla bir hazır sprey kullanmak istendiğinde degreaser iyidir: (link) , (link)

İçinde fazlaca kimyasal olan ürün kullanmak yerine benim tercihim ve tavsiyem çözücü madde kullanmak. Örneğin: Gaz yağı, tiner, benzin, aseton ve benzeri şeyler.

Zinciri içine Asperox doldurduğum kavanozda çalkalayıp temizliyorum, Ruble ve aynayı Asperox'te batırdığım diş fırçası ile fırçalıyorum. Memnunum. Shimano Degreaser kullanmak en iyisi ama epey pahalıya geliyor. Diğer degreaserların da balata spreyinden farkı yok, solvent içeriyor. Kafa bile yapıyor :)

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri ve can^
Biraz düşününce en iyisinin benzin olduğu kanaatine vardım çünkü ucuz, litresi 25 lira civarı. Gaz yağı çok daha pahalı.

Çamurlu alanda sürüş yaptığım için zincirim epey pislendi çamur olmuştu. Bisiklet daha yeni, 300 km yaptım anca. Balata spreyi vardı evde, balkonda zinciri temizleyeyim dedim. Yağı kiri anında çıkardı zincir tertemiz oldu ancak anında dondu kaskatı oldu zincir. Yekpare tek parça gibi oldu yani baklalari vs. Öyle ki pedal dahi dönmüyordu. Yıkayıp yağlayınca düzeldi.

Motorin, benzin, gaz yağı gibi petrol ürünleri biraz yıpranmış ve kaplaması aşınmaya başlamış zincirleri paslandırıyor. Gaz yağında pek gerek yok ama motorin ve benzinle ki benzini hiç tavsiye etmem temizlediğinizde suyla durulayıp kurulamanızı tavsiye ederim.

Motorin, benzin, gaz yağı gibi petrol ürünleri biraz yıpranmış ve kaplaması aşınmaya başlamış zincirleri paslandırıyor. Gaz yağında pek gerek yok ama motorin ve benzinle ki benzini hiç tavsiye etmem temizlediğinizde suyla durulayıp kurulamanızı tavsiye ederim.
Motorini bilmiyorum, benzin yüzeysel pasları temizliyor. Niye pas yapsın ki? Bir de zinciri temizledikten sonra yağladığımız için sorun olmayacağını düşünüyorum.

Geri