Scudo Sports

Wd-40 ile zincir yağlanır mı?

Hocam ben Wd-40 ın yalancısıyım. Üzerinde koruyucu özelliği bulunmamaktadır yazıyor net bir şekilde. Ayrıca korozyon önleyici toz kir pas koruyucusu vardır ayrıca wd40 ın. Buyrun.

https://i.hizliresim.com/Zddyp0.jpg

Scudo
İlla bizde mi bir video çekelim. Bitmedi gittim şu WD 40 tartışması. Çoğu arkadaş net yazmış ürünün üzerinde de yazıyor halen tereyağı gibi her yere sürenler savunanlar var.

Temizlik için şunlara ihtiyaç var.
Plastik yoğurt kabı
1 numara fırça yağlı boya için
2 adet bez
Wurt balata spreyi sık temizlik yapan için
100 ml mazot yada gaz yağı az temizlik yapan için
Wurt çok amaçlı sprey wd40 muadili değildir asla
Zefal pro lube zincir yağı

Malzemeler bunlardır
Zincir ruble sık temizleniyorsa wurt balata spreyi yeterlidir mazot ve gaz yağına gerek yok würtü sıkın fırçalayın sonra temizleyin. Fırçalarken disklere balatalara papuçlara kaçırmayın. Fırçadan sıçrayanlar yağlı mazot çünkü. Eğer Saf würt balata spreyi sıçrasa sorun yok uçucu tiner gibi.

Mazot veya gaz yağı inatçı ve macunlaşmış yağlar için. Ruble sökmeden çalışmak için dikkat gerek streç film ile diski ve papuçları sarmanız gerekir hafif sıçrasada balata spreyi onları temizliyor ama yinede titiz çalışmak gerek. Yoğurt kabına biraz mazot koyup rublenin altında tutarak fırçayı bandırıp rubleyi yıkıyoruz damlayanlar yine aynı kaba damlıyor. Fırçalar sıçratır nazik nazik. Sonra zincirin altına tutup zinciri yıkıyoruz. Ayna kolun altına tutup aynakol yıkanıyor sonuç hepsi ayna gibi. Değilse sayıyı artırın ve siz çok az temizlik yapıyorsunuz demektir. Sonra balata spreyi ile son rötüş için sıkın son pislikler aksın ve bir tane bezle zincir ruble ile aynakolun hafifi nemini alıyoruz kurulama bitti. Yağlama zefal ile toplamda 6-7 damla rublenin en küçük dişlisinden büyüğe doğru 3-4 damla ve zinciri çevirerek 3-4 damla o kadar. Yağı bol bulup her yere bolca basmayın.
İkinci bezimiz kadro temizliği için. Wurt çok amaçlı sprey ne için diyeceksiniz bı sprey ise aktarıcı vidaları, fren ve vites kollarının içi, vites teli ve borusundan içeri fren teli ve borusundan içeri az az pıs pıs, sele vidaları, somun başları gibi yerlere sıkılır hepsi budur. Tüm bakım temizlik tamam. Wd 40 boşverin. Yazdıklarım n11 kargo bedava yollayan var 15 TL. Civarında ve epeyce yeter. Hepsi bu. Ben bazen ne bulduysam sürüyordum ama mazotla iyi temizliyordum. Ne kadar sık temizlik o kadar iyi.

@ercst0rm
Allah seni bildiği gibi yapmasın. Bak yapmasın diyorum. Bu ne allah aşkına :) :)

@ercst0rm
Her yere sıkarsak öyle olur adamlarda yapar

@soneryen @ercst0rm @sargonnas Romalılaaaar Galyalılaaar!! Buyrun size video cektim kesinlikle yağlayıcıdır demiyorum ama 5 saatte bir kullanıyorsanız birşeyi veya günde bir kez falan bu ürün yağlayıcıdır(wd40) ama özellikle altını çiziyorum tutması sıkması gereken şeylere sıkmıyoruz bu arkadaşı fren ayakları işte tekerlerin göbekleri gidon ve maşanın bağlantı noktaları buralara değdirmiyoruz!! Buyrun video
Kendim çektim yükledim büyrüün(Tr yazan yeri ortadaki paragrafı okuyunuz)

@kutlucan Ben ne demek istediğini anlamadım. O zaman cebimizde wd40 ile mi dolaşak ne yapak genç adam anlat bakalım bize. Ben iddaa etmiyorum yılalrdır kullandığım ürünün nasıl tepki verdiğini biliyorum o kadar. Ayrıca spreyler konusunda fazlaca tecrübeliyimdir.Bu ürün yaplayıcı değildir! Uzatmıyorum. :)

@sargonnas
Yoo bende uzatmıyorum abijim :) üstünde yazanı gostermek istedim ben sadece orada diyor yağlayıcı diye onu gostermek istedim ve de kapı dillerinde mesela günde 30 kez kullanıldığı için oraya girer wd40 sadece bunu soylemek istedim :) ama yağlayıcıdır! :) wd40 kendisi diyor abi ben demiyorum :)

Ama zincir yağlanmaz hah burda birleşelim. :)

@kutlucan
Emeğine sağlık ama boşuna uğraşmışsın. Emek verdim hemde cepten oturdum bir saat uğraştım yazdım. Her gün wd 40 mı sıkacaksınız, saat başı bununla mı uğraşacağız. Zaten kendiniz yazmışsınız madem ki saat başı yada hergün sıkıyorsunuz demek ki bu zincire uygun değil. Niye ısrar ediyorsun anlamadım. Biz dry lube yazlık, wet lube kışlık, pro lube 4 mevsim yağlamaların faydasını tartışırken bu WD 40 nedir. Tamam siz kullanın yanınızda taşıyın saat başı sıkın zincire. Biz uzun turlar yapıyoruz karaburuna gidiyoruz yeri geliyor yağmurda sürüyoruz biz bildiğimizi yapalım. Ben yine söylüyorum illa böyle bir ürün kullanmak istiyorsan o yine WD 40 değil. Al bir tane forsh yada würt çok amaçlı yağlama onu kullan ama WD 40 kullanma.

Ne hale geldik yahu kimse yoğurdum ekşi demez oldu. Bizde zamanında çok kullandık inatla sürdük ama tecrübe edindik.

Faydalı olsa başlık açar wd 40 alın süper hemde ucuz derdik başka ürüne gerek yok derdik video çeker paylaşırdık. Eskiden kullandık ama daha iyi daha verimli ürünler çıktı. Süreklide gelişiyor

@Alizee Ben yolumun üstünde olduğu için Shell mazot kullanıyorum,süper oluyor :harika::harika::)

Ben şimdi bisikleti wd 40 la pas kir sökücü olarak kullandım. Ancak burayı okumadan kullandığım için genel olarak hareketli parçalarda da kullandım. Şimdi bisikletin yağlanması gerekiyor sanırsam. Gıcırdıyor garip sesler çıkıyor. Yağlanmadan önce mazotla temizlemek gerekir mi iyice. Wd40 zarar verir mi?

@soneryen
Ben heran zincire sıkmıyorum üstelik zincire de ne günde bir ne ayda bir ne de saat başı da sıkmıyorum kaldı ki zaten dedik zincire sıkmakla uğraşılmaz diye ama yağlayıcıdır siz bunu neden anlamak istemiyorsunuz onu anlamıyorum üstünde yazıyor yağlayıcıdır diye hala muhalefet muhalefet anlayamıyorum yani. Sizinde emeğinize sağlık ama siz boşa ugrasmışsınız benim emeğim de boşuna değil zira üstünde kocaman yazıyor yağlayıcıdır diye ben yanınızda su gibi wd40 taşıyın sürekli sıkın diye birşey demedim ama mesela bir tura cıktınız 100 km de bir sıkarsanız hem yıkayıp yağlama zahmetinden kurtulursunuz hemde yağlı durur zinciriniz ki ben tekrar belirteyim zincire sıkmadım sıkmamda su gibide yanımda da taşımam.

@Aenescan
Gıcırdama falan nerden geliyor ve her yer derken tekerlek göbekleri jantlarda frenlerde kullandınız mı?

@Yusufclp

Fren ayaklarının üzerinde oluşan kirlerin temizliğini wd40 ile yapıyorum. Kullandıktan sonra bisikletinizi sabunlu su ve sünger ile yıkarsanız sorun olmaz. 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum, fren pabucu değişmeniz gerekmiyor.

@kutlucan
Ne halin varsa gör

@kutlucan jantlar frenler hariç. Göbekte kullandım. Arka dişli de kullandım. Arka dişli ve göbek ses yapıyor.. Bisikletin gidon sele dahon katlanır olduğu için de ek yerlerini temizledim. Rahat olmuştu. O gıcırtısı gitmişti. Göbeğe de süreyim dedim. Daha kötü oldu. Bisikletçiye mi götürsem. Yapabilirler mi? Binemiyorum şu anda

@kutlucan sanırım benim zincirde problem var. Anlayamadım. Tamirciye götüreceğim mecbur. Para da yok ama neyse. İkinci El daha da almam.

Geri