İlla bizde mi bir video çekelim. Bitmedi gittim şu WD 40 tartışması. Çoğu arkadaş net yazmış ürünün üzerinde de yazıyor halen tereyağı gibi her yere sürenler savunanlar var.
Temizlik için şunlara ihtiyaç var.
Plastik yoğurt kabı
1 numara fırça yağlı boya için
2 adet bez
Wurt balata spreyi sık temizlik yapan için
100 ml mazot yada gaz yağı az temizlik yapan için
Wurt çok amaçlı sprey wd40 muadili değildir asla
Zefal pro lube zincir yağı
Malzemeler bunlardır
Zincir ruble sık temizleniyorsa wurt balata spreyi yeterlidir mazot ve gaz yağına gerek yok würtü sıkın fırçalayın sonra temizleyin. Fırçalarken disklere balatalara papuçlara kaçırmayın. Fırçadan sıçrayanlar yağlı mazot çünkü. Eğer Saf würt balata spreyi sıçrasa sorun yok uçucu tiner gibi.
Mazot veya gaz yağı inatçı ve macunlaşmış yağlar için. Ruble sökmeden çalışmak için dikkat gerek streç film ile diski ve papuçları sarmanız gerekir hafif sıçrasada balata spreyi onları temizliyor ama yinede titiz çalışmak gerek. Yoğurt kabına biraz mazot koyup rublenin altında tutarak fırçayı bandırıp rubleyi yıkıyoruz damlayanlar yine aynı kaba damlıyor. Fırçalar sıçratır nazik nazik. Sonra zincirin altına tutup zinciri yıkıyoruz. Ayna kolun altına tutup aynakol yıkanıyor sonuç hepsi ayna gibi. Değilse sayıyı artırın ve siz çok az temizlik yapıyorsunuz demektir. Sonra balata spreyi ile son rötüş için sıkın son pislikler aksın ve bir tane bezle zincir ruble ile aynakolun hafifi nemini alıyoruz kurulama bitti. Yağlama zefal ile toplamda 6-7 damla rublenin en küçük dişlisinden büyüğe doğru 3-4 damla ve zinciri çevirerek 3-4 damla o kadar. Yağı bol bulup her yere bolca basmayın.
İkinci bezimiz kadro temizliği için. Wurt çok amaçlı sprey ne için diyeceksiniz bı sprey ise aktarıcı vidaları, fren ve vites kollarının içi, vites teli ve borusundan içeri fren teli ve borusundan içeri az az pıs pıs, sele vidaları, somun başları gibi yerlere sıkılır hepsi budur. Tüm bakım temizlik tamam. Wd 40 boşverin. Yazdıklarım n11 kargo bedava yollayan var 15 TL. Civarında ve epeyce yeter. Hepsi bu. Ben bazen ne bulduysam sürüyordum ama mazotla iyi temizliyordum. Ne kadar sık temizlik o kadar iyi.