Scudo Sports

Watt'ına değil atına bakıp yarışanlar

Scudo
Eski yarışlarla günümüz yarışlarını karşılaştırırsak eskiden yarışçıların bir çok yarış profiline oynadığını görüyoruz. Takımın genel klasman lideri tek günlük yarışta da kazanmaya saldırabiliyor mesela. Aşırı örnek olacak ama) Eddy Merckx gibi bir genel klasmancının tam 7 Milan Sanremo birinciliği var. Günümüzde sporcular etap profili seçmeye başladı. Kazanma ihtimali daha yüksek olanlara saldırıp diğerlerini pas geçiyor. Yarışın izleyici açısından seyir zevki düşse de buraya kadar her şey normal aslında.
Günümüz yarışlarında normal olmayan şey bu etap/yarış seçme durumuna bir de powermetre eklenmesi. Sporcular artık atak yapacağı yeri de seçiyor, atak yapıldığında mesafeye diğer şartlara göre karşılık verip vermeyeceğini de önündeki makineye göre yapıyor, başka şeyleride. Böylece sporun mücadeleye dayanan ruhu, içgüdüsel yarışmak kayboluyor. Yarışın seyirlik zevki düşüyor.
Neyseki halen daha makineye göre değil ruhuyla yarışan adamlar var.

Eddy Merckx demişken 2019 Tour de France yamyamın ülkesi Belçika'dan başkent Brüksel'den başlayacakmış.
Etaplar kesinleşene kadar şöyle
(link)

Teknoloji izlenmesini sağlıyor bence yarışların.6day pist yarışlarında herşeyi veriyor kanal nabız watt hız bence çok da güzel oluyor.Asıl herşey açık olursa rekabet artar diye düşünüyorum.

Ruh konusu çok göreceli,

Tour bir takım ve strateji yarışı, bu sebeple bazısına göre ruhu köreltirken bazısına göre de bilim stratejinin kas gücüyle en yakın ilişkide olduğu kombinasyon.

Genel izleyici kitlesi Roubaix gibi arena dövüşü olsun,
kemik sesi ve kan görmeden sonuçlanmasın istiyor tabi.

@fahrettin akansu

Spor, insanın genel anlamda doğaya özel anlamda ise bireyin kendi bedeninin sınırlarına meydan okumasıdır.

Çürüyen burjuvazinin bir haftasonu eğlencesi olan tırnak içinde bir spora saygı duymuyorum, değer vermiyorum.

Bu yüzden benim için Paris-Roubaix bir yarıştan çok daha fazlasını ifade eder. Son yıllarda da Strada Bianche var. Ondan da inanılmaz düzeyde zevk alıyorum. İmkânım olsa yarıştan bir önceki gün koşulan amatör yarışlarına katılmak ve o acıyı çekmek isterim.

Roubaix tabiki önemli bir yarış,
Belki bir çoğumuz klasik yarışlar için ekrana kilitleniyor veya tekrarı için uykusundan feda ediyordur.

Ama tek günlük klasik yarışlar ve çok etaplı Tour kıyaslamak pek doğru değil.

Önceki yorumumda söylediğim seyircinin beklentisinin çok etaplı yarışlarda bile sporcuların Roubaix gibi risk aldığı, zorlu koşullarda aksiyon/kaza ortamı olmasıydı.

Görüşünüze göre açıkladığınız spor tanımlamasında atladığınız temeltaş disiplindir.

Etap kazanmak yarış kazanmaya yetmiyor, Giro’da da artık yavanlaşan Türkiye Turu’nda da durum aynı.

Tahmin edebileceğiniz gibi böyle bir yarışta puandan ve kürsüden uzak olup takım içerisinde yer almak bile antrenman ve tecrübe açısından tarifi olmayan bir deneyim.

Elbet adı bilinen favoriler, rockstarlar ön plana çıkacaktır ama bu organizasyon bir takım yarışı olduğu için geri kalan 180 sporcunun da unutulmaması gerekli.

Son olarak değer vermemek kişisel görüştür siz bilirsiniz tabiki.
-ama nacizane görüşüm saygı duymadan saygı beklemeyin.

@Ali Kılıç 35.5

Bir iletişimci olarak talep ve arz yönetimindeki bağlantıdan ekmek yemekteyim.
En basit hali ile izlenmenin(erişim verilerinin) ve sponsorluğa para döken markaların harcadığı bütçelerin büyük oranda bağlantılı olduğunu bilinen gerçeklerden.
Sanırım bu bağlantı Sky gibi takımların bir kesim tarafından sevilmemesinde büyük etken,
çünkü ciddi bütçelere sahipler ve profesyonel şirket yönetimi kadar disiplinliler.
Bu denge sayesinde de marjinal faydaları reele dökebilecek kadar bilimi kullanabiliyorlar.
Önemli olan detay diğer takımlara kötü denmiyor, dip toplamda kimin daha başarılı olduğu konuşuluyor.

@fahrettin akansu

Anladığım kadarıyla bu konuda taban tabana farklı düşünüyoruz. Tabii ki katılmasam dahi sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum; fakat yine de bir burjuva hafta sonu etkinliği olarak tanımlanan tırnak içinde bir spora saygı duyuyorum.

Geri