Scudo Sports

Vuelta a España 2025

İşiniz gücünüz maytap..
Şu güzelim İspanya voltalamasını paçavra ettiniz, çünkü bu bize müstehak...

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Scudo
Ben gastronomiden hiç anlamam ama..
Screenshot_20240727_212206_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Ben sana yapacak bir şeyler bulurum. Zaten Can da anlamaz ben de. Musa duymasın işin gastronomi kısmını Musa'ya kitleyeceğiz.
Birimiz kasada duracak, birimiz gerekirse gıcıkları ayıklayacak bana bakma ben tembelim. Muhasabeye bakarım.
Bisiklet temalı olacak.
Menü isimlerini kes
Zoncalan by Musa
Alp d'Huez by Cemo
Angliru by Hamlet
Le Vegan de Can
İşiniz gücünüz maytap..
Şu güzelim İspanya voltalamasını paçavra ettiniz, çünkü bu bize müstehak...
Vuelta, protesto gölgesinde geçti. Biz hadi ben diyeyim başkalarından farklı bir şey mi konuştum.
Restaurant dedim, yıllarca Sarper, Berkem turların düzenlendiği ülkelerin gastronomi sini anlattı durdu, katılımı hiç olmayan konuyu ben mi paçavra ettim.

Son düzenleme:
Bence protestolar amacına ulaştı. Çünkü yarıştan çok onları ve Israil'in zulmünü konuştuk. Ayrıca protestocular her organizasyona bir gözdağı da vermiş oldu.

Eurovision, Israil'e "ya bu yıl katılmayın ya da bayraksız katılın" dedi.

İspanya hem İsrail ile 1 milyar Euro değerindeki iki anlaşmayı feshetti hem de İsrail'in katılması durumunda 2026 Dünya Kupası'na katılmayacağını belirtti.

Birkaç kremalı makarna pişirmekle İtalyan şef olmuyorsun. Ben haddimi bilirim. Az buçuk Türk mutfağından anlarım. Bu arada ortaklığa karşıyım @hamlet2006

Bence protestolar amacına ulaştı. Çünkü yarıştan çok onları ve Israil'in zulmünü konuştuk. Ayrıca protestocular her organizasyona bir gözdağı da vermiş oldu.

Eurovision, Israil'e "ya bu yıl katılmayın ya da bayraksız katılın" dedi.

İspanya hem İsrail ile 1 milyar Euro değerindeki iki anlaşmayı feshetti hem de İsrail'in katılması durumunda 2026 Dünya Kupası'na katılmayacağını belirtti.
İspanya Eurovision'a desteğini çekeceğini de açıkladı bu arada, en büyük destekçilerinde biri olmasına rağmen.

Birkaç kremalı makarna pişirmekle İtalyan şef olmuyorsun. Ben haddimi bilirim. Az buçuk Türk mutfağından anlarım. Bu arada ortaklığa karşıyım @hamlet2006
İtalyan mutfağına saygımız var.Ama biz işin fine dining tarafında olmayacağız ki.Daha çok fast food tarafında olacağız.Pizza,pasta,risotto,arangini,carpacyo,lazanya,fokaçyo,ravioli,minestrone,canoli,tiramisu,panna cotta koyduk mu yeter.Bunları sen yaparsın.

Şimdi kızarlar biraz da sportif yorum yapayım. Vingegaard en azından eli boş kapatmadı.
İspanya Eurovision'a desteğini çekeceğini de açıkladı bu arada, en büyük destekçilerinde biri olmasına rağmen.
Hem konuyu açmışsın hem de sportif yorum yapmıyorsun ayıp ayıp:snzdglsn::ssrtcbya:

Abi ben yapabiliyorum çok güzel al dante makarna, ona güzel bi de sos mos yaptık mıydı tamam ya, komostayeee diye çok güzel İtalyan aksanı da yapabiliyorum, mekana hakiki İtalyan kimse gelmediği müddetçe işi yürütürüz sıkıntı olmaz. Git bak mesela Japonya, Kore gibi uzakdoğu restoranlarına, genelde Özbek veya Moğol arkadaşlar çalışıyor, bi hakiki Koreli falan gelene kadar sıkıntı olmuyor :)

Bu arada şimdi Israel Premier-Tech takımının bu konularla ilgili bakışı, veya takımdan bi açıklama falan var mı diye bi baktım da şöyle, örneğin takım yöneticisi Sylvan Adams 'Bizden çekilmemiz istendiğinde teröristlere teslim olmayacağımızı, burada kalmaya hakkımız olduğunu ve yanlışı onların yaptığını söyledim' demiş.

Sylvan Adams bir İsrail-Kanada karışımı vatandaşlığı olan birisiymiş, 2018'de Giro'nun İsrail'e gelmesini de kendisi sağlamış. Ayrıca oldukça da varlıklı (3 milyar dolar gibi bi varlık) bi iş insanıymış. Üniversitelere, hastanalere falan baya bi yatırımı ve bağışları var, kendi kurduğu hastaneler falan da varmış hatta, Eurovision'a da yaptığı destekler varmış. Son olarak da Hamas'ın İsrail'e saldırısı üstüne 100 milyon dolar gibi bi para bağışlamış yıkılan dökülen şehirlere destek olması amacıyla.

Konudan bağımsız olarak dikkatimi çeken bi nokta var, bağışı bu arkadaş yapmış o da önemli değil önemli olan Quebec'te bundan 8-10 yıl evvel var olan bi veledrom elden geçirilmiş bi bakım görmüş falan, 2 milyon euro bağışlamış bu arkadaş. Sadece 1 veledrom için, üstelik de sıfırdan yapmak için değil elden geçirip elini yüzünü toparlamak için 2 milyon euro..

• İnanılmaz
Tepkiler: sccetin
2 milyon euro..
Çıkarıp ceblerinden vermiyorlar çoğunu Vergiden düşüyorlar onlar, paralarını vergiden kaçınmak için vakıfta tutuyorlar mesela Gates vakfı. Biz de küçük Amerika olduğumuz için bizde de benzer yürüyor işler.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Çıkarıp ceblerinden vermiyorlar çoğunu Vergiden düşüyorlar onlar, paralarını vergiden kaçınmak için vakıfta tutuyorlar mesela Gates vakfı. Biz de küçük Amerika olduğumuz için bizde de benzer yürüyor işler.
Açıkçası ben paranın kimden ne yolla geldiğiyle değil ne kadar olduğu ve kime gittiğiyle ilgileniyorum. Kanada’da vergi sistemi nasıldır, bu arkadaş nasıl bir vergi mükellefidir o konulara da hakim değilim tabi ama neticede böyle bi para ondan gerek vergi gerek başka bi isimde çıkıp bisiklet sporuna hizmet edecek bir şekilde harcanmış, güzel olan bu.

Yarıştan haberlerde şöyle bişey de gördüm, protestoculardan biri sebebiyle düşerek yarışı bırakmak zorunda kalan Simone Petilli isimli Intermarche sporcusu sezon sonunda emekli olacağını açıklamış. Yarışmak güvenli değil diyor adam..

Bu konuda ve bu yarışta protestolar arttığu için buraya yazma gereği duydum..

Protestolar meyvesini verdi sanırım. IPT takımının kadro sponsoru Factor yeni sezonda takım ismini değiştirmez ve takımda israil bayrağını kaldırmaz ise sponsor olmaya devam etmeyeceğini belirtmiş.. Zaten takımın sahibi Kanada'lı muhtemelen önümüzdeki sezon isim değiştirip, Kanada bayrağı altında devam edecekler.

Bu konuda ve bu yarışta protestolar arttığu için buraya yazma gereği duydum..

Protestolar meyvesini verdi sanırım. IPT takımının kadro sponsoru Factor yeni sezonda takım ismini değiştirmez ve takımda israil bayrağını kaldırmaz ise sponsor olmaya devam etmeyeceğini belirtmiş.. Zaten takımın sahibi Kanada'lı muhtemelen önümüzdeki sezon isim değiştirip, Kanada bayrağı altında devam edecekler.
Premier Tech’ten de bugün bi açıklama gelmiş; takımın adının böylesi bi mevzuya karışmış olmasından dolayı rahatsızlarmış ve İsrail’in takım isminden çıkarılıp yeni bi çehre kazanmaması halinde bu takımla kalamayacaklarını söylemişler.

Geri