Scudo Sports

Vuelta a España 2025

Şimdi akıllara Ahmet Örken'in bu takıma transferini reddettiği zaman geliyor.
Eğer kariyerini tersine döndürebilme olasılığı olduğu o günlerde farklı bir karar alıp transfer olsaydı ne olacaktı?
Spor ve sporcu etiği politik gündemlerin üstünde olmalıdır...

Scudo
İsrail Hükümeti sözcülerinden biri çıkar belki de çıkmıştır da.Aynen şunu şöylemişlerdir: Spor, halklar arası kucaklaşma, barış ve kardeşliktir.Bu boykot ve protestolar sporun ruhuna aykırıdır ve kabul edilemez.Avrupanın ve dünyanın evrensel ahlak kurallarına aykırı olan bu dışlamayı kınıyoruz.

Herkes biliyor İsrail Primer Tech takımının da diğer İsrail menşeili herşey gibi İsrail siyaseti için araçsallaştırıldığını. Onun için UCI da organizasyon da eyyamcılık yapmasın, organizatörler de İsrail takımı da önceden köpek gibi biliyordu protestoların böyle olacağını.Elin Netenyahausunun kankası- takımın sahibi- takımı bunları bilip sporcularını Vuelta'da protestocuların önüne sürüyor, protesto karşıtları da ayrı garip sporcu güvenliği bilmem ne.Çok da romantikleştirmeyin bisiklet sporunu.Etiği,spor ruhunu arayacağınız en son spor, bisiklettir

Ahmet Örken, kariyerinin gelişmesine önemli katkısı olacak şekilde oldukları halde reddetti bunları.Azıcık da Fromey,Fuglsang,Lutsenko, Bennett gibi dinozorlar da karakter göstersin de çekilsin.Uci çıkaramıyor ,organizasyon çıkaramıyor, İspanya hükümeti çıkaramıyor.Arkadaş bu sporcular dönülmez yeminlerle mi bağlı?

Elin Netenyahausunun kankası- takımın sahibi- takımı bunları bilip sporcularını Vuelta'da protestocuların önüne sürüyor, protesto karşıtları da ayrı garip sporcu güvenliği bilmem ne.
Bir kaç protesto olayı olduktan sonra organizatör takıma çekilmeleriyle ilgili talepte bulunduğunda Netenyahu desteklemiş takım patronunu arayıp, arkandayız diri dur demiş diyorlar zaten.

Ahmet Örken, kariyerinin gelişmesine önemli katkısı olacak şekilde oldukları halde reddetti bunları.Azıcık da Fromey,Fuglsang,Lutsenko, Bennett gibi dinozorlar da karakter göstersin de çekilsin.Uci çıkaramıyor ,organizasyon çıkaramıyor, İspanya hükümeti çıkaramıyor.Arkadaş bu sporcular dönülmez yeminlerle mi bağlı?
Neticede bir world tour takımı, o yüzden böyle bi takımda yer almak Ahmet Örken benzeri düşük profilli sayılabilecek her sporcu için bi şans aslında. İsrail'in Filistin zulmü yeni bi olay değil evet ama alenen saldırmaya başladığı tarihe kadar kimsenin böyle bi transfere hoş bakmayacağını zannetmiyorum. Ayrıca şu da var, -Türkiye ve Türkler özelinde konuşuyorum tabi- ticaretin yasaklanması neredeyse kimsenin bu işi gayrı resmi yollardan yürüttüğü gerçeğini engellemiyor ama İsrailli bir takımın resmi bir sporcusu bir Türk olsa yasak olacak öyle mi? Ahmet Örken destekliyordur desteklemiyordur bilmem ama doğru veya yanlış olması değerlendirmesinden bağımsız olarak bu zulme karşı olmayan görüşler de var.

Son olarak da şunu söylemek isterim; Pogacar aslında çok sevebileceğim tarzda bir sporcuyken sırf bir Arap takımında yer aldığı için sempati dahi duyamıyorum. Tabi ki çok da benzer bi durum değil ama yarın öbürgün Birleşik Arap Emirlikleri'nde 'kadınlar maldır, satılabilir', 'gayrı müslimlerin öldürülmesi sevaptır', vb. gibi bir kanun falan pırtlar bişey olursa o zaman mı bu takım ve sporcularına karşı duruş sergileyeceğiz mesela? Demek istediğim, kimin ne olduğu en başından beri belliyken illa ki aleni bir olay olana kadar bekleyeceksek tepki göstermek için o tepkiyi o zaman göstermenin de pek bi kıymeti olmuyor bence.

Benim görüşüm her zaman sporu, sporcuyu rahat bırakmaktan yana. Rusya'ya ve Belarus'a karşı gösterilen tutumu da en başından beri kabul edemiyorum, yav Kuzey Kore denilen ülkenin sporcuları olimpiyatlara katılabiliyor yav. Kendi halkına zulmediyorsan sıkıntı yok, başka bi halka zulmediyorsan auvv. Nerde kaldı spor, nerde kaldı insanlık, nedir?

Geçenlerde Gazze'de gazetecinin biri, ufak bir çocukla röportaj yapıyor.
Çocuk, kendilerine yardım gelmemesini nasıl açıklıyor biliyor musunuz? Tüm dünyanın böyle korkunç bir yıkım altında olduğunu sanıyor ve kimsenin kimseye yardım edemediğini düşünüyor.Ah çocuğum ah
8 milyarlık koca dünya, 10 milyonluk Yahudi şeriatçıları durduramıyor, 1 milyon suçsuz çoluk çocuğun, kadının soykırıma uğramasına sessiz kalıyor.
Ben gibi, içinizden benim gibi olan insanlar da protestocular üzerinden İsraili eleştiriyor.Başka ne yapıyor, kocaman bir hiç.Başkalarının yaptığı protesto üzerinden vicdanımızı tatmin etmeye çalışıyoruz.İsterseniz samimiyetsizlik deyin hepsinde de haklısınız. Ben de dahil bunun hesabını Allah'a veremeyeceğiz.

Bir tane ufacık çocuk şehit olmadan önce aynen şunları söylüyordu: Allah'a tüm Müslüman liderleri ve Müslüman halkları şikayet edeceğim. İşte o çocuğun sadece o çocuğun hakkını dahi ödeyemeyeceğiz.

Ya Spartacus hâlâ yarışıyor ve peletona liderlik yapıyor olsaydı, Vuelta nasıl yapılır ve sporcular nasıl tepki verirdi?

Ya Spartacus hâlâ yarışıyor ve peletona liderlik yapıyor olsaydı, Vuelta nasıl yapılır ve sporcular nasıl tepki verirdi?
Patron, nötralize ederdi.
Yanlış hatırlamıyorsam 2009 Tour de France idi, takım radyoları yasaklanınca ertesi günkü etap için tüm sporcuları örgütleyip nötralize etmiş ve geri adım attırmıştı.

2026 TdF grand departı Barcelona'dan alacak. Bugün İspanya hükumeti başlangıç çizgisinde eğer IPT takımı olursa TdF'nin İspanya üzerinden başlamasını red etmiş. Aynı sebepten dolayı Kanarya adalarıda red etmiş. Bakalım TdF organizatörü ASO ne gibi bir tavır alacak.

2026 TdF grand departı Barcelona'dan alacak. Bugün İspanya hükumeti başlangıç çizgisinde eğer IPT takımı olursa TdF'nin İspanya üzerinden başlamasını red etmiş. Aynı sebepten dolayı Kanarya adalarıda red etmiş. Bakalım TdF organizatörü ASO ne gibi bir tavır alacak.
ASO’nun katılımcılara karışması söz konusu değil dün okuduklarımdan anladığım kadarıyla. Ama bunca tepki bunca protesto bunca karşıt görüş ve bunca organizasyonel hasar ihtimali varken UCI nasıl bir duruş sergileyecek bu önemli bence. Siyasete karışmamak için sessiz kalıyorlar ama Rusya’ya karşı kalmamışlardı. İki yüzlülük paçalardan akıyor..

Bu arada, @hamlet2006 abi hassasiyetlerini çok iyi anladığımı düşünüyorum ve paylaştığın fikirlerine çoğunlukla katılmasam da sonuna kadar saygı duyuyorum. Dinle pek işim gücüm yok zaten belli oluyordur illa ki ama sonsuz merhamete sonsuz güce ve kudrete sahipken ve bizi aslında çok seviyorken neden bu kadar zulüm yaratıyor? Benimle çok benzer hayatlar yaşayan bir Kaliforniya’lı genç dünyada neler oluyor bitiyor diye araştırmadığı için bu zulümden bi haberse, neden bizim sınavlarımız farklı oluyor? Onun sınavı neden benden kolay ya? Ben evlatlarımı ayırırım, birine sağladığım imkanları diğerine sağlayamam diye korkuyorum, adalet inancıma ters olacak diye 2. çocuğu çok istememe rağmen yapmaya cesaret edemiyorum da bu ilahi adaletin terazisi neden bu kadar kayık abi? Bırak Gazze’yi Ukrayna’yı, her gün maddi durumu kötü, yaşam şartları benimkilerle kıyaslanamayacak kadar berbat insanlarla karşılaşıyorum, beraber yaşıyorum, beraber çalışıyorum, ben onları görmezden gelip gücüm yettiğince yardım etmediğim için kabahatli olurken o Kaliforniya’da Orange County’de yaşayan adam neden bundan muaf? Adam müslüman olmadığı için zaten en büyük gazaba uğrayacak desen o da değil, elin Çin’inde öyle insanlarla tanıştım ki adam Müslüman değilim demiyor, Hıristiyan’ım demiyor, adam ‘din ne? ben bilmiyorum böyle bişey ilk defa duyuyorum’ diyor. Ben nasıl olup da bu adamlarla aynı sınava tabi oluyorum?

Kusura bakmayın lütfen, sorularım her ne kadar @hamlet2006 i etiketleyerek sorduğum sorular olsa da kendisinden cevap beklediğim sorular değil.

Ha bir de şunu farkettim, tüm dünyada ‘pro-Palestinian protests’ diye geçiyor mevzu, ulan protesto edilen şey İsrail’ken bile adı geçmiyor, ‘anti-Israel protests’ denmiyor yav 😃

ASO’nun katılımcılara karışması söz konusu değil dün okuduklarımdan anladığım kadarıyla. Ama bunca tepki bunca protesto bunca karşıt görüş ve bunca organizasyonel hasar ihtimali varken UCI nasıl bir duruş sergileyecek bu önemli bence. Siyasete karışmamak için sessiz kalıyorlar ama Rusya’ya karşı kalmamışlardı. İki yüzlülük paçalardan akıyor..

Bu arada, @hamlet2006 abi hassasiyetlerini çok iyi anladığımı düşünüyorum ve paylaştığın fikirlerine çoğunlukla katılmasam da sonuna kadar saygı duyuyorum. Dinle pek işim gücüm yok zaten belli oluyordur illa ki ama sonsuz merhamete sonsuz güce ve kudrete sahipken ve bizi aslında çok seviyorken neden bu kadar zulüm yaratıyor? Benimle çok benzer hayatlar yaşayan bir Kaliforniya’lı genç dünyada neler oluyor bitiyor diye araştırmadığı için bu zulümden bi haberse, neden bizim sınavlarımız farklı oluyor? Onun sınavı neden benden kolay ya? Ben evlatlarımı ayırırım, birine sağladığım imkanları diğerine sağlayamam diye korkuyorum, adalet inancıma ters olacak diye 2. çocuğu çok istememe rağmen yapmaya cesaret edemiyorum da bu ilahi adaletin terazisi neden bu kadar kayık abi? Bırak Gazze’yi Ukrayna’yı, her gün maddi durumu kötü, yaşam şartları benimkilerle kıyaslanamayacak kadar berbat insanlarla karşılaşıyorum, beraber yaşıyorum, beraber çalışıyorum, ben onları görmezden gelip gücüm yettiğince yardım etmediğim için kabahatli olurken o Kaliforniya’da Orange County’de yaşayan adam neden bundan muaf? Adam müslüman olmadığı için zaten en büyük gazaba uğrayacak desen o da değil, elin Çin’inde öyle insanlarla tanıştım ki adam Müslüman değilim demiyor, Hıristiyan’ım demiyor, adam ‘din ne? ben bilmiyorum böyle bişey ilk defa duyuyorum’ diyor. Ben nasıl olup da bu adamlarla aynı sınava tabi oluyorum?

Kusura bakmayın lütfen, sorularım her ne kadar @hamlet2006 i etiketleyerek sorduğum sorular olsa da kendisinden cevap beklediğim sorular değil.

Ha bir de şunu farkettim, tüm dünyada ‘pro-Palestinian protests’ diye geçiyor mevzu, ulan protesto edilen şey İsrail’ken bile adı geçmiyor, ‘anti-Israel protests’ denmiyor yav 😃

Haşa İlahi adalet neden kayık olsun?
Bir insan; Filistin'e ,Afrika'ya, dünyaya ahiret entegreli bakmazsa göreceği şey her zaman şudur: Zalimlerin kahkası, mazlumların inlemesi ,zenginlerin sefası, fakirlerin cefası gibi görür.Eğer ki sağlam bir imanla yani bu dünyayı ve ahireti birlikte düşünürse; Allah'ın zalimlerin kahkasını ağlamaya, mazlumun ağlamasını gülmeye çevireceğini , doğruya hakkını , kötüye cezasını vereceğini bilir.Filistindeki ufacık çocuklar benim gibi imanı zayıflara nasıl bir iman dersi veriyor.O kadar zulüm var , ama imanlarıyla dimdikler.

Allah kullarına bir irade verir, bu hür iradeye sahip olan ister zulmeder zalim olur, isterse iyi bir kul olur.İnsanlar zulme karşı gelmeyi beceremiyor, ekstradan bir de zulmediyor ve haşa suç Allah'a atıveriyor.Zaten Allah dünyada mutlak adaleti vereceğim diye hiçbir yerde buyurmuyor zaten.Her şeyi dünya ve ahiret olarak iki aşamalı görürsek sonuç o zaman netleşir. Kimisi zenginlik içinde şanslı doğar onun mahkemesi farklıdır, kimisi fakirdir onun mahkemesi de ona göredir.Zengine haccın zekatının hesabını sorar ,yapmazsa cezasını verir, fakire sorulmaz bile.Allah herşeyi hakkıyla bilir, merhamet eder,adaletini bir şekilde tecelli ettirir.Allah , peygamberleri ve kitapları vasıtasıyla insanlara bir çerçeve çizer,yapacaklarını ,yapamayacaklarını oyunun kurallarını söyler gerisi benim adaletim ve merhametim altında diye kesin bir vaatte bulunur.

Müslüman olmanın güzelliği nerede çıkıyor biliyor musun? Komşun aç yatarken sen tok yatmayıp elinden tutmaya çalışırken, en güzel sadaka bir canlıyı doyurmak dendiğnde bir köpeği beslediğinde, camiye cemaate gittiğinde cemaat arkadaşın iki gün üst üste camiye gelmediğinde hemen kardeşinin evine git bak dediğinde daha neler neler.Hal böyle olunca bir Müslümanın görevi Los Angeles ya da San Diego'da yaşayandan elbette farklı olmalı.Kural basit o arkadaş tebliğ ulaşmamışsa sınavı zaten mahkemesi yok, Müslümanın elbette olacak.

• Beğen
Tepkiler: benben

Evet organizasyon karışamaz ama İspanya"nın restine rest çekip milyonlarca euro'yu elinin tersi ile itecek mi yoksa başka bir tavır mı sergileyecek. ASO başkanı yada neyse adını hatırlayamadım UCI ile bayağı yakın bir kişi. Ayrıca ASO 36 ülkede 100'den fazla etkinlik düzenleyen büyük bir şirket. Dakar rallisi, Paris maratonu, Lacoste ladies vs gibi bisiklet dışında birçok etkinliklere hostluk yapıyor. Kısacası para işin içine girince bazı şeyler değişebilir.

Ayrıca, UCI'den politika ile sporu ayırmak için takımların isimlerinde ülke ismi olmaması yasaklamalarını istemişler.

Bence hayat, birisi veya birşey senden istedi diye değil, sen kendin istediğin için iyilik yaptığında anlam kazanıyor. Nitekim bu protestocuların hiç biri allahın nazarında daha iyi görünmek derdinde değil..

Bu arada yarışın sportif taraflarına dönecek olursak, Pelizzari’nin de beyaz mayo başarısı güme gitti. Bence çok iyi bi iş çıkardı o da ama tabi bu spor dışı gündem gerçekten piç etti Vuelta’nın zaten 2 lokmacık olan sportif lezzetini.

Evet organizasyon karışamaz ama İspanya"nın restine rest çekip milyonlarca euro'yu elinin tersi ile itecek mi yoksa başka bir tavır mı sergileyecek. ASO başkanı yada neyse adını hatırlayamadım UCI ile bayağı yakın bir kişi. Ayrıca ASO 36 ülkede 100'den fazla etkinlik düzenleyen büyük bir şirket. Dakar rallisi, Paris maratonu, Lacoste ladies vs gibi bisiklet dışında birçok etkinliklere hostluk yapıyor. Kısacası para işin içine girince bazı şeyler değişebilir.

Ayrıca, UCI'den politika ile sporu ayırmak için takımların isimlerinde ülke ismi olmaması yasaklamalarını istemişler.
UAE sohbetten ayrıldı :D

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Bence hayat, birisi veya birşey senden istedi diye değil, sen kendin istediğin için iyilik yaptığında anlam kazanıyor. Nitekim bu protestocuların hiç biri allahın nazarında daha iyi görünmek derdinde değil..
İşte Müslüman hassasiyeti de burada başlıyor
-Allahın farzlarını yerine getir
-Yasakladıklarından uzak dur
-Helal dairesinde yaptığın amellerinde "hasbi" ol.
Hasbi demek karşılık gözetmeden Allah rızasını beklemek demek. Hiç çelişki yok,çok ince bir detay. Allah herkesin niyetini bildiğinden zaten karşılığını verir. Yani Müslüman bir protestocu Allah rızasını gözeterek protesto ile ibadet yapar.
O protestoculara mukafatı da Allah zaten verecektir.
Burada kendi adıma bitiriyorum bu konuyu.
-------------
İşin sportif kısmına gelirsek, Vuelta Dağı çoğu zaman fare doğurur. Bu senede pek farklı değilmiş.
Vuelta'dan keyif almak istiyorsak bence birkaç şeyin gerçekleşmesi gerekiyor.
-Dünya şampiyonası genelde Vuelta'dan hemen önce olduğundan, Dünya şampiyonası parkurunun genel klasmancılara uygun olmaması gerekir. Uygun olduğunda önemli genel klasmancılar ya Vuelta'ya gelmiyor, ya da Vuelta'yı bırakıp kaçıveriyor
-Bence Pogacar, Tour de France 'da Giro' da istediğini alırsa, geriye bırakır Vuelta'yı.
_Tour ve Giro kaybeden genel klasmancıların iştahı ve kondiayonu
-Turun etap profili diyeceğim de üç aşağı beş yukarı hep aynı. Zamana karşı dağlık etap dengesi iyi olmalı

@hamlet2006 , Diyanet İşleri Başkanlığı boşken seni aday gösteriyoruz...
Çarpık düzene dişli olmam.

Hem ben cumhurbaşkanı olmak istiyorum. :ssrtcbya: 4 yıllık diplomam da var. Derdimi anlatacak kadar İngilizcem de var (Yalnız, çok şükür derdim yok:harika:)
@hamlet2006 , Diyanet İşleri Başkanlığı boşken seni aday gösteriyoruz...
Kaç defa dedim 100.000 imza yetiyor, forum olarak gösterin beni dedim cumhurbaşkanlığına. O zaman neredeydiniz :acpsnr:

Konu Vuelta değil miydi?

• Hahaha
Tepkiler: MUSA Ç.
@MUSA Ç. ve @Cemal Ç. @Can Çelik brolarım
Gelin sizinle İzmir'de restaurant açalım.
İtalyan mutfağı Giro konsepti @MUSA Ç. da
Fransız mutfağı Tour teması @Cemal Ç. de
İspanyol mutfağı da bende olur. Vuelta yani.
Vegan mutfağını da @Can Çelik 'e teslim ettik mi bitti gitti.

Berkem'le Sarper'i bir de Arda şefi çağırdık mı tamam. Zaten onlar da 3 büyük Turlar boyunca yemek anlatıyor.
Tutar bu iş. Tutmasa bile biz Can ile yiriz o bile kar.😍

@MUSA Ç. ve @Cemal Ç. @Can Çelik brolarım
Gelin sizinle İzmir'de restaurant açalım.
İtalyan mutfağı Giro konsepti @MUSA Ç. da
Fransız mutfağı Tour teması @Cemal Ç. de
İspanyol mutfağı da bende olur. Vuelta yani.
Vegan mutfağını da @Can Çelik 'e teslim ettik mi bitti gitti.

Berkem'le Sarper'i bir de Arda şefi çağırdık mı tamam. Zaten onlar da 3 büyük Turlar boyunca yemek anlatıyor.
Tutar bu iş. Tutmasa bile biz Can ile yiriz o bile kar.😍
Ben gastronomiden hiç anlamam ama ağzımın sardığı taş olsa da yerim.
Ha bu arada pavé yemişliğim de vardır. Hatta burada görselini bile paylaşmıştım. 😁

• Hahaha
Tepkiler: TeamO2.cc
Geri