Scudo Sports

Vuelta a España 2025

İsrail'i protesto edeceğiz diye yarışı engellemek de, müthiş bir ortadoğu kafası. Vuelta'da bisikletçilerin can güvenliği olduğunu sanmıyorum. İspanya'nın İsrail karşıtı tutumunu, spor organizasyonuna bulaştırması ve müdahalede bu seviyede kalması rezillik. Spora siyaset bulaştı ve bu saatten sonra organizasyonun saygınlığı tartışılır. Protesto hakkını bu şekilde meşrulaştırmaya çalışanları da anlamak zor. Beğenmediğin bir durumu, o ülkenin takım oyuncusundan çıkartmaya kalkmak ne demek? 1936 Berlin Olimpiyatları'nda bile siyahilere bu muameleyi yapmadılar.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Scudo
İsrail'i protesto edeceğiz diye yarışı engellemek de, müthiş bir ortadoğu kafası. Vuelta'da bisikletçilerin can güvenliği olduğunu sanmıyorum. İspanya'nın İsrail karşıtı tutumunu, spor organizasyonuna bulaştırması ve müdahalede bu seviyede kalması rezillik. Spora siyaset bulaştı ve bu saatten sonra organizasyonun saygınlığı tartışılır. Protesto hakkını bu şekilde meşrulaştırmaya çalışanları da anlamak zor. Beğenmediğin bir durumu, o ülkenin takım oyuncusundan çıkartmaya kalkmak ne demek? 1936 Berlin Olimpiyatları'nda bile siyahilere bu muameleyi yapmadılar.

Ispanyollara helal olsun. Bizlere yaziklar olsun. Adamlar 200000 kisiyi coluk yasli kadin demeden katletti musabakalarda yapilan protestolar az bile. Soykirimci katillere karsi yapilan protestolara ortadogu kafasi diyebilecek kadar duygusuz olmayin. Adamlar 50 senedir üsküdar kadar biryerde 2milyona yakin nufusla aclikla surekli israil saldirilariyla ugrasiyor. Suan zaten bu saldirilar tamamen ordaki gazzelileri yoketmek üzerinde toplu bir soykırıma dönüşmüş. Ayni şeyi Türkiye yapsa birakin protestoyu avrupada bitane Türk barindirmazlar.

Yarış da yarış olsa hani.
Vuelta'nın hiçbir zaman izlenmeye değer bir tur olmadığını düşündüğümden yine izlemedim. Ancak pelotonun protestocuların da etkisiyle Bask Bölgesinden geçişini izlemek isterdim, şenlikli olmuştur.
Bence yarışseverlerin protestoculara teşekkür etmesi gerekiyor, bu kadar sıkıcı, heyecansız, amaçsız bir yarışa heyecan kattıkları için.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
"Ama'sız ve "fakat"sız Gazze'nin yanında olan İspanya halkını alkışlıyorum. Aynı hassasiyeti yurdum insanından da beklerdim. Dünyada bu zulme karşı en büyük tepkiyi biz vermeliydik.

Ispanyollara helal olsun. Bizlere yaziklar olsun. Adamlar 200000 kisiyi coluk yasli kadin demeden katletti musabakalarda yapilan protestolar az bile. Soykirimci katillere karsi yapilan protestolara ortadogu kafasi diyebilecek kadar duygusuz olmayin. Adamlar 50 senedir üsküdar kadar biryerde 2milyona yakin nufusla aclikla surekli israil saldirilariyla ugrasiyor. Suan zaten bu saldirilar tamamen ordaki gazzelileri yoketmek üzerinde toplu bir soykırıma dönüşmüş. Ayni şeyi Türkiye yapsa birakin protestoyu avrupada bitane Türk barindirmazlar.
Sen, beni duygusuz olmakla suçlayamazsın. Önce İsrail'le ticaretini devam ettirip, ön planda ağlayıp, arka planda gülenlere söyle bunları. Benim bu laflara karnım tok. Spor müsabakasında, sporu engelleyecek şekilde protesto yapılmaz. Buna alkış tutuyorsanız, muhakeme yeteneğiniz yoktur.

Topu devlete atmak kolay. Millet devletin aynasıdır. İspanya halkı tercihini yaptı. Protestosuyla, sivil tepkisiyle devlete istikamet gösterdi. Devlette İsrail karşısında pozisyon almaya kendini mecbur hissetti.

Maalesef ülkemizde bu konuda devlete istikamet belirleyemedik. Tepkilerimiz çok cılız kaldı. Kendi adıma konuşayım. Gazze hassasiyeti olan biri olarak hiçbir protestoda yer almadım. Bu da benim eksikliğim. Hal böyle olunca başımızdakiler de halktan böyle bir dürtme olmayınca ciddi bir harekette bulunmuyor.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Maalesef ülkemizde bu konuda devlete istikamet belirleyemedik.
Senin için yazmıyorum değerli dostum öncelikle bunu belirteyim

Sisi düşmanım alkış,Sisi kardeşim alkış
Faizi indiriyorum alkış ,faizi çıkarıyorum alkış
Esat kardeşim alkış,Eset katil alkış
Pkk ile görüşüyorlar bunlar hain alkış, biz görüşüyoruz alkış
Daha artır artırabildiğin kadar.Hal böyle olunca her şeyi alkışlayan bir halk, bu iktidara nasıl istikamet versin? İktidar da bundan aldığı cesaretle kendinde ikiyüzlülüğü normal görüyor haliyle.Önde tribünlere Filistin desteği, arkada İsrail Limanlarına ihracat.

Neyse bu başlığı da daha fazla protesto etmeyelim. Amacının dışına çıkmayalım. Bu sene Giro'yu ve Fransa turunu takip ettim ama Vuelta için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Benim adam kazandı. Daha ne olsun. Tebrikler Vingegaard.

Üstatlardan bu turun kritiğini okumak isterim.

Sen, beni duygusuz olmakla suçlayamazsın. Önce İsrail'le ticaretini devam ettirip, ön planda ağlayıp, arka planda gülenlere söyle bunları. Benim bu laflara karnım tok. Spor müsabakasında, sporu engelleyecek şekilde protesto yapılmaz. Buna alkış tutuyorsanız, muhakeme yeteneğiniz yoktur.
Ben siyaseti ve yöneticileri savunmadim zaten onlarin hatalari olmasa bu durumda olmazdi bu cografya. 200000 insan katledilmis sen hala yok spor musabakasinda protesto olmazmis derdindesin. Diyecek birsey bulamadim acikcasi.

Konudan bağımsız olarak protestoların amacı zaten; hayatı durdurmak, konuyu önemsemeyen insanlarının huzurunu rahatını kaçırmak. Bizde 80 sonrası çocuklar hem aileleri tarafından öyle yetiştirildikleri için hem de yönetimler tarafından makbul vatandaş tanımı öyle yapıldığı için bir köşede sessizce pankart kaldırmak sanılıyor protesto.

Gariban sporcular bir otoparkta sportif direktörlerin desteğiyle podyum yapmışlar, bir tane Vuelta banneri tutturarak arkaya, buzluklar üzerinde 🥺

1757916822904.png

Son düzenleme:
Konudan bağımsız olarak protestoların amacı zaten; hayatı durdurmak, konuyu önemsemeyen insanlarının huzurunu rahatını kaçırmak. Bizde 80 sonrası çocuklar hem aileleri tarafından öyle yetiştirildikleri için hem de yönetimler tarafından makbul vatandaş tanımı öyle yapıldığı için bir köşede sessizce pankart kaldırmak sanılıyor protesto.
Ben protesto yapanlara hak veriyorum ama katledilmiş canlar için yapılan protestoda başkalarının canını tehlikeye sokmak protesto değildir. Hızla gelen bisikletçilerin önüne atlamanın malum ülkenin yaptığından bir farkı yok.

Ayrıca sırf malum ülkenin vatandaşı diye bir insanı ailesi ile tehtid etmekte protesto olamaz. IPT takım direktörü protestocuların ev adresini bulması ve ailesini tehtid etmesinden dolayı, ailesinin güvenliği için yarıştan ayrılmıştı.

Vuelta organizasyonu sınıfta kalmıştır. Protestocuların istediği Israil takımının yarışa katılmamasıydı.

Organizasyon, Israil takımını yarışa almasaydı bu protestoları da görmeyecektik ve hiçbir sporcunun güvenliği tehlikeye atılmayacaktı.

Diğer takımların yöneticileri de sınıfta kalmıştır. Israil takımına veya yarış organizasyonuna "sporcularımız tehlikeye giriyor, gerekeni yapın ve IPT'yi yarış dışı bırakın" diyebilmelilerdi veya kendilerinin çekilebileceklerini belirtmelilerdi.

Eurovision'a Israil'in katılması hâlinde organizasyona katılmayacağını ifade eden Slovenya, İzlanda, İspanya, İrlanda ve Hollanda'nın gösterdiği tutum örnek olmalıdır.

böyle bir dünyada vuelta olsa n’olur olmasa n’olur

IMG_5134.jpeg

Bu seneki Vuelta a Espana'da olanların başka bir boyutu da var, bundan sonrasında uygun ortam ve şartları bulan herkes her yarışı baltalayabilir.
Bisiklet sporunun geleceği için büyük tehlike.
Visma yaptığı paylaşımlarda podyumdakilerin hepsine yer vererek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı, bu hoşuma gitti çok bisiklet adına.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Seneye TdF Barselona'dan start alacaktı, bakalım ne olacak

Olacağı bu...
1757944204033.png

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: benben
Ne yazık ki sportif yönünden çok idari yönüyle gündem olan bir Vuelta oldu. Böylelikle büyük turlarda Visma seneyi UAE'nin 2-1 önünde kapatmış oldu. Yarışla ilgili sportif açıdan konuşacak gerçekten pek bişey yok, 20. etapta Vingegaard'ın son tırmanışta milleti nasıl silkelediğini falan konuşmak isterdim ama inanın içimden de gelmiyor pek. Bu yarışın bu kadar kötü idare edilmiş olması söylenildiği gibi gelecekteki yarışları da tehlikeye attı, yapılacak şey ortada ama o şeyi yapacak başak hiç bi buğday tarlasında yok demek ki.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Vuelta organizasyonu sınıfta kalmıştır. Protestocuların istediği Israil takımının yarışa katılmamasıydı.

Organizasyon, Israil takımını yarışa almasaydı bu protestoları da görmeyecektik ve hiçbir sporcunun güvenliği tehlikeye atılmayacaktı.

Diğer takımların yöneticileri de sınıfta kalmıştır. Israil takımına veya yarış organizasyonuna "sporcularımız tehlikeye giriyor, gerekeni yapın ve IPT'yi yarış dışı bırakın" diyebilmelilerdi veya kendilerinin çekilebileceklerini belirtmelilerdi.

Eurovision'a Israil'in katılması hâlinde organizasyona katılmayacağını ifade eden Slovenya, İzlanda, İspanya, İrlanda ve Hollanda'nın gösterdiği tutum örnek olmalıdır.
Organizasyon kapalı kapılar arkasında yarıştan çekişmelerini söylemiş, haberi çıkmıştı. Bu konuda UCI Rusya'ya uyguladığı tutumu İsrail takımlarınada uygulaması gerekirdi ama sanırım İsraile diş geçiremedi UCI yönetimi.

Organizasyon kapalı kapılar arkasında yarıştan çekişmelerini söylemiş, haberi çıkmıştı. Bu konuda UCI Rusya'ya uyguladığı tutumu İsrail takımlarınada uygulaması gerekirdi ama sanırım İsraile diş geçiremedi UCI yönetimi.
mevzu israil olunca karar vericiler zor duyuyor ve zor görüyor

Biraz araştırdım taraştırdım anladığım kadarıyla Vuelta’nın organizatörünün gerçekten de dedikleri gibi bir takımı veya bir yarışmacıyı yarıştan ihraç etmek gibi bir yetkisi yok, sadece bu yetkiye sahip olan UCI komiserlerine tavsiye verebiliyorlarmış. UCI komiserleri de anca sportif veya idari gerekliliklere uygunsuzluk olması durumunda neredeyse hiç bir zaman ihraca varmayan cezalar vermeyi tercih ediyorlarmış. Ben de motorsporları federasyonuyla haşır neşir olduğum için aslında biraz biliyorum, böyle bi konuyla ilgili bi kararı vermek bir organizasyonda belki de bu tip konularla hiç bir alakası olmayan bi kaç komiser için çok zor olabilir. Düşünsenize, bir büyük turda üst düzey görevli statüsünde spor komiseri olarak görev almışsınız, karşınızda dünyalar savaşı çıktı çıkacak bir mevzu var ve alacağınız kararlar aynı zamanda toplumsal ayaklanmalara da sebebiyet verebiliyor. O arkadaşları da anlıyorum, kimse böyle bi duruma karşı ne yapılacağına dair eğitilmiyor.

Yine de UCI’ın kurumsal kimliğiyle mevzuya müdahil olması gerekirdi, gerekiyor. Olayı şahıslar üstü bi şekilde çözmek üzere kararlar alması gerekirdi. Her şeyi oluruna bıraktılar, 3 maymunu oynuyorlar.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Geri